Да хапнем папая!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Папаята е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират. Ползите за здравето се простират далеч отвъд обикновените витамини и минерали, съобщават от foodpanda.

Плодовете на папаята са специфични. Някои го обожават, но други трудно свикват с вкуса им.

Това е така, защото имат необичайно мека текстура, но оставят горчив послевкус.

За сметка на това обаче, има много ползи от консумирането на плодовете папая за здравето. 

Да проверим:

Папаята е богата на витамини С, Е и много антиоксиданти

Нормалните физиологични процеси в организма довеждат до образуването на редица свободни радикали, които могат да навредят. Папаята съдържа много антиоксиданти, които се борят с вредата от свободните радикали.

Ползи за сърцето

Когато става въпрос за здравето на сърцето, важно е да следвате здравословна диета и да извършвате редовни физически упражнения. В допълнение към това е от съществено значение да поддържате нивата на холестерола ниски, ако искате да пазите артериите здрави и чисти. Влакната, които се съдържат в папаята, предпазват сърцето.

Ползи за очите

Папаята е богата на витамин А, който е от съществено значение за поддържане на здравето на нашите очи. Клиничните проучвания показват, че хора, които не консумират достатъчно количество витамин А, могат да развият проблем със зрението си за определен период от време.

Ползи за стомаха

Папаята има благотворен ефект върху храносмилането. Тя съдържа в себе си ензим, който спомага за разграждането на протеините, което улеснява асимилацията им .

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.