Грешки, които забавят метаболизма

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

В забързаното си ежедневие, често занемаряваме доброто отношение към тялото си. Хапване на крак, пропускане на обяд и други често срещани грешки, водят след себе си до здравословно неразположение. Има някои основни пропуски, характерни за немалко хора, които действително влияят зле на здравето и кондицията ни, без изобщо да си даваме сметка за това.

Редакторите на ABC Fact ни обръщат внимание на 3 основни грешки, допускани от почти всички.

Не пиете достатъчно вода

Водата участва във всички метаболитни реакции. Съвременните изследвания показват, че пиенето на два литра вода на ден не е задължително, защото ние си набавяме течности от различните видове храни, особено зеленчуци и плодове. Но тези, които предпочитат рафинирана храна: полуготови продукти, печени продукти, бързо хранене - при тях дехидратацията е много често явление.

Постоянно сте недоспали

Медицински изследвания показват връзката между липсата на сън и хормоналните нарушения. От съня до голяма степен зависи правилното протичане на метаболизма. Друго неприятно следствие е увеличаването на невротрансмитерните нива на ендоканабиноидите, които предават сигнали от една нервна клетка към друга. Нарушаването на тяхната работа води до нездравословен апетит за вкусна, но храна.

Храните се твърде рядко

Обменът на вещества прилича на огън - за да гори, трябва непрекъснато да хвърляте дърва. Ето защо, диетолозите препоръчват да се яде 4-5 пъти на ден на малки порции. Най-важното, разбира се, е качеството на "горивото" да е подходящо - здравословни мазнини (растителни масла, ядки и риба), растителни и животински протеини и сложни въглехидрати.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.