Грешките, които допускаме, когато имаме болки в кръста и врата

Няма човек, който поне веднъж в живота си да не е страдал от болки в кръста или врата.

Болките в кръста са на път да се превърнат в епидемията на 21-и век.

Съществуват много причини, които обуславят болката в гърба, но заседналият начин на живот и липсата на физическа активност са най-често срещаните.

Пътят на еволюцията е развил тялото ни по такъв начин, че то има нужда от физическа активност, за да функционира в хармония с всичко останали системи в организма.

Движението е в състояние да поправи вредите от заседналия начин на живот.

Важно е да бъдете физически активни всеки ден. Не приемайте фитнеса, тичането в парка и ходенето на танци като единствената форма на физическа активност.

Малките стъпки като ходенето по стълбите и ходенето пеша до магазина са добро начало към по-здравословния начин на живот.

Позицията на тялото ни, докато използваме смартфоните си, също е от изключително голямо значение що се отнася до болката в гръбначния стълб и врата.

А продължителното залежаване при болки в гърба е най-лошото решение, което можем да вземем в подобна ситуация.

Различаваме остри, умерени и хронични болки в гръбначния стълб.

Острите болки обикновено са много интензивни, но не траят дълго. В този случай единственото решение за пациента може да се окаже почивка в комбинация с обезболяващи и противовъзпалителни лекарства.

Когато болката стане умерена, физическата активност ще помогне за нейното окончателно отшумяване.

Хроничната болка не трябва да бъде пренебрегвана и задължително трябва да се допитате до специалист, тъй като причината за нейната поява може да е най-различна.

Физическата активност е важна при наличието на болки в гърба и врата, но не трябва да забравяме, че упражненията, които подбираме, не трябва да натоварват прекалено много гръбначния стълб.

При неправилно подбран спорт е възможно да усложним проблема.

Не пренебрегвайте болките в гърба и не се задоволявайте с краткото облекчение, което ви носят обезболяващите.

Потърсете експертно мнение както за вашето лечение, така и за подходящата физическа активност, която предстои да извършвате.

Източник: vesti.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.