Граници за консумация на алкохол

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Когато прочетем някакви здравни новини, получаваме противоречиви мнения относно навиците ни за употреба на алкохол.

Едно проучване ще каже, че умереното пиене може да съкрати живота, докато друго ще посочи ползите му - като подобряване на паметта.

Истината е, че и двете твърдения могат да се окажат верни, защото алкохолът има различни ефекти върху отделните части на тялото, следователно това, което е добро за ума, може да е лошо за тялото.

Що се отнася до животозастрашаващи състояния като рака, науката е категорична, че консумирането на твърде голямо количество алкохол, може значително да увеличи риска.

Нови изследвания показват, че все пак алкохолът в малки количества, може да има и положителни страни.

В доклад, публикуван в списанието PLOS Medicine, екип от изследователи установява, че хората, употребяващи умерено количество алкохол, е по-малко вероятно да се разболеят от рак, в сравнение с постоянно консумиращите. Това откритие не е изненадващо.

Но следващото твърди, че рядко употребяващите алкохол имат по-нисък риск, в сравнение и с тези, които изобщо не употребяват спиртни напитки.

Това води до извода, че умереното количество алкохол може действително да има защитен ефект върху дългосрочното здраве.

За да бъде съвсем ясно, когато изследователите говорят за умерено количество алкохол, означава наистина умерено - между едно и три питиета на седмица.

В това проучване, което проследява 99 654 души на възраст между 55 и 74 години, средно за период от 8 години.

За целите на проучването хората, които пият по-малко от една напитка седмично, се считат за „никога или рядко“ употребяващи, а консумиращите две или три на ден, се считат за „тежки пиячи“. Докато при тези с повече от три питиета дневно, се говори за много тежко пиянство.

Авторите на изследването, ръководено от Андрю Кунзман, изследовател по медицина, стоматология и биомедицински науки в Queen's University Belfast в Северна Ирландия, констатират, че при консумиращите между едно и три питиета седмично има по-малък риск от развитие на рак, отколкото при употребяващите по-малко от една напитка седмично или повече от три.

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.