Гореща вана за по-малко калории

Студено ли ви е днес? Температурите рязко паднаха и най-нормалното нещо е да искате да се приберете вкъщи и да се завиете с одеялото. Или какво ще кажете за една гореща вана? Според учени от Университета Лофбъро, това не само ще ви стопли, но и ще помогне да стопите голямо количество калории.

Екипът доказва, че кисненето в гореща вана изгаря също толкова калории, колкото и 30-минутна разходка.

За целта на изследването са наблюдавани 14 мъже, които трябвало да карат колело, да се разхождат и да лежат за час в гореща вана.

След като се повиши телесната им температура, те успяват да изгорят общо 130 калории или приблизително толкова, колкото и при разходка за половин час.

Изследователите проследяват и нивото на кръвната захар на участниците в продължение на 24 часа. Данните показват, че при карането на колело и вземането на баня, тя е с 10% по-ниска.

Според екипа, така нареченото пасивно загряване, което тялото получава при престой за час във ваната, спомага за намаляване на възпалението.

Друго изследване, резултатите от което са публикувани в JAMA Internal Medicine през 2015 г. сочи, че стоенето в сауна може да намали риска от сърдечносъдови заболявания.

Учените от Университета Лофбъро уточняват, че техните участници са мъже, а жените може да реагират по различен начин на загряването. Въпреки това те са категорични, че топлата вана помага не само за изразходване на калории, но и за подобряване на психичното здраве.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.