Вредните ефекти на червилото за устни

Червилото придава пълна завършеност на грима, но може да бъде изключително вредно за здравето, тъй като има високо съдържание на токсични химикали.

Много червила съдържат олово, което е вредно, тъй като то може да причини алергия или дразнене. Може да предизвика и по-тежки състояния като например да


намали мозъчната функция и да повлияе негативно на нервната система. Това ще доведе до проблеми, свързани с паметта и концентрацията. Може да причини също хормонален дисбаланс или в тежки случаи дори безплодие.

В проучване се твърди, че най-висока концентрация на олово притежават оранжевите и розовите цветове, както и червилата с по-ниска цена. Блясъкът в повечето видове гланцове и червила е в резултат на натрупан алуминий, хром и манган. Те се наслояват с течение на времето и може да причинят сериозна токсичност.

Оцветените продукти за устни съдържат и титан, и кадмий. Последният е известен канцероген, който е свързан с рак на белия дроб и увреждане на дихателната система. Той се натрупва в бъбреците и увеличава риска от бъбречна недостатъчност. Кадмият е вреден да се използва от бременните жени, тъй като води до ниско тегло на новороденото и проблеми с поведението му при подрастване.  

Червилата съдържат и токсични консерванти, които причиняват рак на гърдата. Бутил бензилфталат, намиращ се не само в червилата, но и в лаковете за нокти, може да повлияе негативно на развитието на гръдната тъкан.

Други вредни съставки, които причиняват дразнене на очите, кашлица, хрипове и дразнене на кожата, са формалдехид и парабените. Минералните масла, използвани в червилата пък, блокират порите на кожата.

Специалистите твърдят, че многократното нанасяне е изключително вредно, тъй като тежките метали се усвояват от организма. Ако все пак се нанася червило, е добре това да не се случва повече от два пъти дневно.

Червилата не бива да се използват и ако се забележи промяна в структурата им. Друга основна препоръка е по време на хранене жените да изтриват червилата от устните си, тъй като поглъщат вредните химикали заедно с храната и така увеличават допълнително токсините в организма.


Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.