Вредните ефекти на червилото за устни

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Червилото придава пълна завършеност на грима, но може да бъде изключително вредно за здравето, тъй като има високо съдържание на токсични химикали.

Много червила съдържат олово, което е вредно, тъй като то може да причини алергия или дразнене. Може да предизвика и по-тежки състояния като например да


намали мозъчната функция и да повлияе негативно на нервната система. Това ще доведе до проблеми, свързани с паметта и концентрацията. Може да причини също хормонален дисбаланс или в тежки случаи дори безплодие.

В проучване се твърди, че най-висока концентрация на олово притежават оранжевите и розовите цветове, както и червилата с по-ниска цена. Блясъкът в повечето видове гланцове и червила е в резултат на натрупан алуминий, хром и манган. Те се наслояват с течение на времето и може да причинят сериозна токсичност.

Оцветените продукти за устни съдържат и титан, и кадмий. Последният е известен канцероген, който е свързан с рак на белия дроб и увреждане на дихателната система. Той се натрупва в бъбреците и увеличава риска от бъбречна недостатъчност. Кадмият е вреден да се използва от бременните жени, тъй като води до ниско тегло на новороденото и проблеми с поведението му при подрастване.  

Червилата съдържат и токсични консерванти, които причиняват рак на гърдата. Бутил бензилфталат, намиращ се не само в червилата, но и в лаковете за нокти, може да повлияе негативно на развитието на гръдната тъкан.

Други вредни съставки, които причиняват дразнене на очите, кашлица, хрипове и дразнене на кожата, са формалдехид и парабените. Минералните масла, използвани в червилата пък, блокират порите на кожата.

Специалистите твърдят, че многократното нанасяне е изключително вредно, тъй като тежките метали се усвояват от организма. Ако все пак се нанася червило, е добре това да не се случва повече от два пъти дневно.

Червилата не бива да се използват и ако се забележи промяна в структурата им. Друга основна препоръка е по време на хранене жените да изтриват червилата от устните си, тъй като поглъщат вредните химикали заедно с храната и така увеличават допълнително токсините в организма.


Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.