Вместо сладкиши и бонбони може да давате тези храни на детето си

Децата и бонбоните имат неразрушима връзка помежду си. Има ли дете, което да не обича сладкиши и бонбони. Отделен е въпросът до колко те са полезни за тях. Като родители можем да отсрочим максимално във времето срещите със сладките изкушения. Не е необходимо на двегодишното дете да предлагаме шоколадче, за чието съществуване то дори не предполага. На по-късна възраст то само ще научи за сладкишите и ще ги търси.

Ето няколко здравословни алтернативи, с които можем да заменим някои от най-вредните сладки изкушения.

Пресни, сезонни плодове. Най-важен е личният пример. Когато вкъщи винаги има пресни плодове (а не вафлички и десертчета) и мама и тати ги ядат постоянно, съвсем естествено е и малките да ги обичат. Плодовете са сладки, вкусни, а освен това са пълни с нутриенти и витамини. Покажете креативност когато поднасяте плодовете на децата си. Изрежете ги в различни формички, с което ще накарате децата да обичат плодовете.

Кое дете не обича сладоледа? Повечето марки сладолед в магазините съдържат оцветители, ароматизатори и добавена захар, които не са подходящи за деца. Вместо това направете домашен сладолед заедно с тях. Домашният сладолед можете да приготвите от различни плодове, мляко и ограничено количество захар.

Сушени плодове. Те са източник на основни нутриенти и са изключително полезни за здравето. Освен това те са сладки и можете да ги добавите към овесени ядки с прясно мляко и малки парченца шоколад. Това несъмнено ще е една вкусна и здравословна закуска за малките палавници.

Ядки. Ядките са източник на много витамини и минерали и са изключително полезни за развитието на децата. Направете микс от ядки, семена, смесени с малки парченца шоколад. Шоколадът със сигурност ще мотивира децата да си хапват повече ядки. Но трябва да бъдете внимателни с количествата ядки, които предлагате на децата си. Не бива да се прекалява с тях.

Кекс с банани и моркови. Сладкишите са изкушение за всички деца. Експериментирайте и вместо захар използвайте естествени подсладители, каквито са бананите и фурмите. Добавете и моркови и направете цветна текстура. Децата ще бъдат очаровани от новият шарен и полезен кекс.

Източник: puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.