Влизане във форма - 4 начина за детокс след почивката

Разкошни ястия, сладки коктейли и изобилие от вкусни десерти. Наред с мързеливите дни и забавлението под слънцето, това е формулата, изграждаща прекрасната и безпроблемна ваканция. Ето защо е напълно нормално да се завърнете у дома с подут корем и няколко килограма отгоре.

Не се притеснявайте, случва се и на най-добрите от нас. Няма нищо лошо в отпускането от време на време, защото всеки има нужда от почивка както от работата, така и от диетите. Важното е обаче след това да се върнем отново във форма, продължавайки със здравословния начин на живот, ограничаването на преработените храни и захарта, заменяйки ги с повече фибри, плодове и зеленчуци.

Влизането във форма след ваканция обаче понякога изглежда твърде трудно. Тялото ви е свикнало да си почива, да си похапва вкусно и да не се движи толкова често. Затова е важно да започнете постепенно и търпеливо завръщането си към стария режим. Най-добрият начин е да рестартирате организма с един бърз детокс.

Детоксът се основава на пречистване на тялото отвътре, премахвайки вредните токсиини, които са се натрупали през времето. Обикновено включва спазване на специфична диета или използване на специални продукти, които освобождават организма от вредители, като по този начин подобряват здравето и насърчават загубата на тегло.

Влизане във форма - детокс след почивка

Хранително прочистване

Преработената храна е основен виновник за натрупването на токсини в тялото. Изборът на диета за детоксикация не ограничава непременно възможностите ви до органични продукти, но замяната на преработена храна като пържени хапки или чипс с ядки или пресни пилешки гърди е чудесен начин да започнете. Опитайте се да премахнете консумацията на излишна захар, като например ароматизирани напитки и десерти.

Коригирането на вашата диета, така че да включва супер храни, също е фантастично за тялото. Плодовете, ядките и дори какаото съдържат високи нива на антиоксиданти, които поддържат цялостното ви физическо благополучие.

Течно пречистване

За мнозина лятната ваканция е синоним на много алкохол. Започнете своето детоксикиращо приключение, като намалите спиртните напитки. Големите количества алкохол увреждат черния дроб, който е основен орган за елиминиране на токсините. Когато тази функция е нарушена, това може да доведе до натрупване на токсини в тялото ви.

Ако сте от хората, които не са сигурни как да започнат детокса, ви съветваме да увеличите консумацията на вода. Поддържането на хидратация в тялото е нещо повече от утоляване на жаждата. Водата поддържа всички останали функции в организма и пиенето на поне 8 чаши на ден е ключово за оптималното физическо благополучие.

Наваксайте със съня

Най-добрият начин да се възстановите след ваканция е наспиването. Качественият сън е от решаващо значение за естествения детокс на системите ви. Това винаги гарантира презареждане и умствен тласък.

Добрият сън е поне 8 часа без прекъсване. Ако страдате от безсъние, етеричните масла от лавандула се препоръчват, тъй като могат да помогнат за успокояване на ума. Освен това, ограничаването на устройствата със синя светлина преди лягане също може да подобри спането.

Тренировки

Упражненията освобождават химикали в мозъка, наречени ендорфини, известни още като хормони на доброто чувство. Тренирането на тялото е чудесен тласък не само за физическото, но и за психическото благополучие. Изпотяването също е естествен начин за елиминиране на токсините в тялото. Упражненията също така укрепват мускулите в центъра на тялото, където се намират много от органите за елиминиране на токсините, включително бъбреци, черен дроб и дебело черво.

Някои ползи от детоксикацията включват усещане за повече енергия, подобрено храносмилане и цялостно подобряване на психичното здраве. Ограничаването на приема на преработени храни, захар и алкохол също може да помогне за свалянето на няколко килограма. Особено след период на прекомерно угаждане, детоксикацията определено има големи ползи за здравето.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.