Високите температури водят до погрешни решения

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Заради топлината се намалява не само когнитивната способност, но се появява безсъние и дехидратация.

Според проучване в Харвардското училище по обществено здраве Harvard TH Chan School of Public Healthsuggests, горещото време може да забави мисленето ни с 13%.Проучването, публикувано в списание PLOS Medicine, изследва резултатите, дадени от студенти, които живеят без климатик, спрямо тези, които в жегите имат възможност да ползват такъв. Това изследване е от 2016 г. в Бостън по време на големите жеги. Студентите без климатици били с по-продължителна реакция и с по-точни отговори на когнитивните тестове.

Главният автор на изследването Жозе Лоран Jose Guillermo Cedeño-Laurent твърди, че температурите непрекъснато ще растат заради изменението на климата, което ще се отрази на здравословното състояние на хората. При топло време е не по-малко важно условията в закритите помещения - възрастните в Щатите прекарват 90% от времето си в такива.

Направено е и друго проучване, което показва, че горещините вредят при взимането на решения или дори отказват от такива. През 2012г. са изследвани данните за продажби на лотарийни игри в Свети Луис за цялата година. С всеки градус увеличение на температурата по Фаренхайт, продажбите на билети, сред които могат да се избират различни варианти, падат с $ 594. 

В същото изследване е изискано участниците да коригират статия, като част от тях са пребивавали в стая при температура от около 25 оC, а други при 19 оC). Резултатите сочат, че хората, които били в по-топлите помещения направили повече грешки, от тези в по-хладните.

Доброволците трябвало да избират и между различни планове за мобилни услуги отново в топла или в студена стая. Участниците в топлите стаи избрали по-неизгодни варианти.

Резултатите от проучването не показват, че трябва да се търсят ниски температури. Има "полово" различие в разбирането за топло и студено. Жените, например, предпочитат температури около 25 градуса, мъжете - 22C. Друг факт е, че на работните места, където е тежко климатизирано, продуктивността на персонала е по-ниска.

Като заключение изследователите споделят, че жегата принуждава хората да прибягват до по-неусложнени модели за взимане на решения, което води до по-лоши крайни резултати.


До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.