Бърнаут – причина за много лекарски грешки

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

"Бърнаут" или "професионалното прегаряне" се изразява в емоционално изтощение в резултат на стрес и умора.

Според национално проучване повече от половината американски доктори страдат от бърнаут и допускат значителни грешки. Запитани са 6 700 лекари за пропуски, безопасност на работното място и


симптомите на емоционалното прегряване. Резултатите сочат, че на 10 % от медиците им се е случвало да бъдат в такова състояние за последните три месеца до проучването, а изследователите твърдят, че страдащите от изгарянето са двойно по-склонни да направят грешка.

Доктор Даниел Тауфик, инструктор по педиатрична критична грижа в Медицинското училище в Станфордския университет, споделя, че емоционалното прегряване е характерно за лекарите заради стреса и взаимодействието с повече хора. Най-много грешки се допускат при поставянето на диагноза, определяне на дозата лекарства, назначаване на изследвания и тестове, които могат да доведат до тежки последствия за пациентите.


Според предишни изследвания всяка година заради лекарски грешки е имало между 100 000 и 200 000 смъртни случая. Доктор Тауфик твърди, че близо 1/3 от американските лекари страдат от бърнаут във всеки един момент. Ако работната среда крие рискове и е несигурна, шансът да се извърши медицинска грешка се увеличава до четири пъти.

Бърнаут може да се преодолее чрез управляване на стреса и обучение за повишаване на вниманието, но и с административни реформи за повишаване на радостта в медицината и прекарване на повече време с пациентите.

Повече от 55% процента от лекарите съобщават за бърнаут, една трета страдат от преумора, а 6,5 % се замисляли за имали суицидни мисли. Симптомите са по-чести сред 11- те процента от тези, които са направили медицинска грешка спрямо останалите, които не са.

Доктор Джошуа Денсион, асистент по клинична медицина в Медицинския университет в Ню Орлийнс, смята, че много трудно се изучават причините за лекарските грешки. Той твърди, че в някои от болниците има уелнес служители, за да се грижат за здравето на работещите. Д-р Денсион заключва, че за повечето от лекарите се изиска да работят повече, по-усърдно отколкото преди, в пренаситена с информация среда и това е причина за така нареченото емоционално прегряване.


 

Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.