Бръчките имат и добра страна

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Макар че индустрията за красота непрекъснато се стреми да заличи бръчките от лицето на хората в търсене на вечна младост и красота, резултатите от ново изследване показват, че бръчките могат да бъдат нещо положително. Науката ни дава нова причина да оценяваме фините линии и бръчки.Проучването, проведено от изследователи от Западния университет в Онтарио, е стигнало до извода,  че човешкият мозък е предразположен да възприема хората като по-искрени, ако имат бръчки около очите си, когато се усмихват или са намръщени.

Въпросната функция на бръчките, наречена маркера на Дюшен, се среща в множество изражения на лицето, включително усмивки и изрази, свързани с болка или тъга.

Изследователите са стигнали до този извод на база резултатите от отговорите на участниците в проучването. На тях са им били показани снимки на хора с ясно изразени бръчици в зоната около очите и устата и на такива без. Мнозинството от тях са счели за по-искрени хората, носещи по-изразени фини линийки в тези области.

Резултатите говорят за подсъзнателен универсален език за четене на емоции. С други думи, дадено действие на лицето може да има една роля в много изражения на лицето - особено ако това действие на лицето формира вашите социални взаимодействия. Например, ако знаем дали усмивката на непознатия е истинска и дали може му се вярва, това е предупреждение да го избягваме или не.

Повече от век учените се опитват да разберат дали всички хора изпитват емоциите в един и същ основен спектър - и ако това е вярно, дали ги изразяват по еднакъв начин. През 70-те години на 19 век, това е основният въпрос, с който Чарлз Дарвин се занимава в книгата си "Изразяването на емоциите при хората и животните".

В днешно време изследователи смятат, че ключът към този език е именно свиването на очите.

Така че следващия път, когато някой ни каже, че онези линийки около очите ни дават допълнителено очарование, спокойно можем да се усмихнем. 

Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.