Авокадо в помощ срещу високия холестерол

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Авокадото може да е с високо съдържание на мазнини, но нови изследвания предполагат, че консумацията му не оказва нездравословно въздействие върху нивата на холестерола. Даже напротив.

Те са стигнали до извода, че

авокадото може да помогне за подобряване на липидните профили, както при здрави индивиди, така и при тези с лека хиперхолестеролемия (повишени нива на холестерол).

В едно такова проучване, при здравите участници са наблюдавани 16% понижение на нивото на общия холестерол след едноседмична диета, съдържаща високо съдържание на мононенаситени мазнини от авокадо. При тези индивиди с повишени нива на холестерола, диетата с авокадо е довела до 17% понижаване на серумния общ холестерол и 22% понижение както на LDL-холестерола, така и на триглицеридите, заедно с 11% увеличение на така наречения "добър" HDL холестерол.

Плодът, като цяло, има много високо съдържание на хранителни вещества. Чаша нарязано авокадо съдържа 234 калории, 24 процента от дневната препоръчителна доза витамин С, 20 процента витамин В6 и 10 процента магнезий.

Проучванията сочат, че едно авокадо на ден, освен че понижава лошия холестерол, може да бъде и от полза за здравето на сърцето. Според изследователите, то подобрява съдовата функция и цялостното здраве на сърцето.Например, едно интересно изследване през 2012 г. e установило, че консумацията на бургер, съдържащ авокадо значително възпрепятства производството на възпалително съединение интерлевкин-6 (IL-6), за разлика от хамбургер без прясно авокадо.

Плодът не повишава и нивата на кръвната захар, както и на триглицеридите.

Здравословните мазнини също са жизненоважни за оптималната мозъчна функция и за предотвратяване на дегенеративни мозъчни нарушения, като болестта на Алцхаймер.

Не на последно място, авокадото е един от най-безопасните плодове, които могат да се купят конвенционално отглеждани, тъй като дебелата им кожа защитава вътрешните плодове от пестициди. То е оценено като една от най-безопасните търговски култури по отношение на прилагането на пестициди, така че няма реална нужда да се харчат допълнителни пари за органични авокадо.До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.