Авокадото предпазва от затлъстяване

Авокадото е любима храна на много хора. То осигурява на организма голяма хранителна стойност, а учените дори го наричат „суперхрана“. Авокадото се нарежда на едно от първите места в списъка с най-полезните храни в света, заради високото си съдържание на здравословни мазнини.

Плодът събира в себе си над 25 основни хранителни вещества, включително витамините от А до Е, както и мед, желязо, фосфор, магнезий и калий. Поради тази причина то се включва в много хранителни режими и се препоръчва от лекарите за справяне със здравословни проблеми.

Сега учени откриха още едно полезно действие от авокадото. Ново проучване показва, че плодът може да предотврати затлъстяването, което се получава с напредването на възрастта. Според експертите, тези, които залагат на авокадото, са по-малко склонни да напълнеят в следващите 10 години от тези, които не го включват в менюто си.

Изследването се прави в Калифорния и анализира резултатите на повече от 55 хиляди мъже и жени, които са на възраст над 30 години. Тяхното здраве се следи в продължение на 11 години. Участници са били попитани колко често хапват авокадо и е трябвало да се премерят в началото, по средата и в края на изследването.

Тези, които са хапвали поне една четвърт от зеленикавия плод, са били с 15% по-малко застрашени от напълняване от останалите, които не са яли. Малки порции от авокадото също помагат срещу отпускането на кожата и намаляват проблемите с теглото с близо 7%.

Според учените, голямото количество фибри и високото съдържание на мазнини помагат на организма да се чувства сит. Авокадото е предпочитан плод и от херцогинята на Съсекс Меган Маркъл. Тя е споделяла в интервюта, че приготвя за принц Хари сос от авокадо и чили.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.