Консултативен център за хармонично здраве „Хела“ – София

3583
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

За идеята на Хела:
Хората, които работят в Kонсултативен център за хармонично здраве „Хела”, могат да Ви предложат лечение и помощ, използвайки методите: хомеопатия, грижа за тялото, аюрведа, биорезонансна терапия, терапия със солите на доктор Шуслер, есенции от цветовете на Бах, Австралийски цветни есенции, рейки, психология и други.
Работата на специалиста, владеещ холистичен метод на лечение, е да застане до вас и с ваша помощ да разбере къде е „коренът” на болестта, да говори с вас, да ви насочи, и с помощта на методите, които владее, да помогне на единното цяло, наречено човек, да се балансира. Негова цел е да извика във вашето тяло заложените, мощни самоизцерителни сили. В зависимост от метода, който владее, на помощ идват билки, храна, лекарства (от естествен произход), игли, масажи, визуализация, релаксация, упражнения и т.н.
„Най-висшият идеал на лекуването е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето, или премахването и унищожаването на болестта в нейната цялост, по най-краткия, най-надеждния и най-безвредния начин, на основата на лесно разбираеми принципи.”
(Д-р Самуел Ханеман – „Органон на лечебното изкуство”, § 2)
При нас можете да откриете:
- Хомеопатия
- Психотерапия
- Цветотерапия
- Bowen техника
- Аюрведа
- Human Design
- Диагностика на Фол
- Биорезонанс
- Сандплей терапия
Онлайн магазин за хранителни добавки, козметика, книги и арт изделия:  shop.hela.bg
Блог страница с полезни статии: blog.hela.bg
Официален сайт на Австралийските цветни есенции за България:   bushessences.bg
Нашите специалисти:
Д-р Ирена Маждракова
Управител на Консултативен център за хармонично здраве „Хела“
лекар, класически хомеопат, магистър-психотерапевт на лица с увреждания, EFT-терапевт, шуслеров терапевт, цветотерапевт

Д-р Маждракова завършва медицина през 1995 г. в Медицинска академия, София. През 2004 г. придобива специалност по Клинична лаборатория.
Хомеопатия специализира от 1996 г. до 1999 г. През този период се обучава и в Международната хомеопатична школа на  Дж. Витулкас – Гърция. През последните години продължава следдипломното си обучение по хомеопатия в Индия. Има повече от 15 години стаж като лекар-хомеопат и е един от малкото специалисти в България с Европейска диплома по хомеопатия. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България. Има диплома за шуслеров терапевт.
Придобива магистърска степен по психотерапия на лица с увреждания. Завършва редица психотерапевтични школи - EFT-терапия (Техника за емоционална свобода), позитивна психотерапия, игрова терапия, сандплей терапия.
През 2013 г. завършва двугодишен курс на обучение по аюрведична медицина. Придобива задълбочени познания по нутриционистика и използване на биологично-активни добавки.
През 2014 г. завършва курс за терапия с Австралийските цветни есенции. Сертифициран преподавател към Australian Bush Flower Essences.
За записване на часове: 0898 344 916; 02418 36 05
e-mail: office@hela.bg
Лилия Механджийска
Психолог
Консултативна, диагностична и превантивна работа с деца и семейства

Лилия Механджийска завършва ПМИ в гр. София през 1995г. със специалност рехабилитация. През 2004 г. получава своята диплома по специалност Културология в ЮЗУ „Н. Рилски”, а през 2005 г. - специалност Психология в същия университет. Допълните и специализации включват:
- GCDF – Кариерно консултиране – Global Career Development Facilitator
- OS BULGARIA – Кариерно ориентиране – диагностика с тестове за образователно и кариерно ориентиране (Magellano Junior, Magellano Universita). Батерията тестове се състои от пет части, насочени към кандидат-студенти, които търсят възможности за развитие по отношение на професионалното си бъдеще и избор на специалност.
- Позитивна психотерапия - базисно ниво
Експертиза  в:
- емоционалната интелигентност за деца
- работа с теста на Векслер – 6-16 години / HAWIK-R 1983
- диагностика на РВВ „различно възприятие и възпроизводство” с функция на дислексия
- въведение в кратките интервенции
- арт-терапия чрез приложни изкуства или рисунки и семейна игрова терапия
- терапия при деца с физически увреждания и позитивни подходи за подкрепа на деца с емоционални и поведенчески затруднения
- терапия на деца преживели насилие, развод, раздяла, с различни страхове
- консултиране в сферата на СРЗ
- управление на взаимоотношенията между родители-учители-ученици
- методи за ефективна работа с родителите
Зад гърба си има дългогодишна работа с деца и семейства, консултативна и терапевтична.  Обучител е в Училище за родители и ръководител на младежки социален театър. Работи с НЛП и ТЕС, прилага цвето- и ароматерапия, йога и медитация.
Изработва лични и семейни мандали за здраве, хармония и просперитет чрез психодиагностика и изчисление на индивидуален цветен код.
За записване на часове: 0888 525 638
e-mail: lilimeh@abv.bg
Гена Дошолова
Психолог, хипнотерапевт, мастър Рейки, цветотерапевт, EFT терапевт
Гена Дошолова завършва бакалавърска степен във ВСУ „Черноризец Храбър” през 2006 г. и магистърска степен "Юридическа психология" в ЮЗУ „Неофит Рилски” през 2008 г. Следдипломните и квалификации включват военна психология, когнитивно поведенческа терапия, позитивна психотерапия, диагностика на личностните разстройства, хипноза, енергийна психотерапия като Рейки и EFT, NLP и Силва метод.
Тя е член на Дружеството на психолозите в България, Българска асоциация по хипноза, Асоциация по пренатално възпитание и ААМЕТ.
В Център Хела провежда както индивидуални консултации, така и курсове за малки и големи групи. Част от тях са курс по EFT и "Минало, настояще и бъдеще". За повече подробности погледнете в секция "Курсове и семинари".

За записване на часове: 0889 443 742
e-mail: aneg_dosholova@abv.bg

Стела Любенова
Психолог, Хюман дизайн и цветотерапевт
От дипломирането си през 1981 г. в ПМИ в гр. София работи като лаборант. Повече от 30 години помага на лекарите да поставят точна диагноза и така хората, за които те се грижат, да оздравеят.
През 90те години на миналия век се запознава с холистичния подход към здравето. Тогава чрез непопулярния у нас лечебен метод хомеопатия за нея се отварят нови възможности и различен поглед върху темата здраве-болест.
Изучавайки класическа хомеопатия разбира колко е важно психо-емоционалното състояние на всеки човек и как то пряко се отразява на неговото физическо здраве. Това е една от причините да запише психология към МСИ – гр. Москва, направление клинична психология.
През 2013 г. защитава магистърска степен по психология към ВСУ «Черноризец Храбър», специалност „Психология и патопсихология на развитието“.
В работата си като консултант-терапевт прилага знания и умения, придобити от допълнителни обучения. Много добре се допълват и имат успех в работата й психологичното консултиране, системата на Human design и Австралийските цветни есенции. В допълнение използва Арт-терапевтични техники, техники от тренинги за себепознание, техники от автентично движение и танц, класическа хомеопатия, шуслерови соли, метода Рейки.
Организира провеждане на семейни констелации и курсове за бързо четене.
За записване на часове: 0888 900 677
e-mail: Stela.lubenova@abv.bg
Елена Петкова
Медицински рехабилитатор, Bowen терапевт

Завършва „Медицинска рехабилитация, ерготерапия“ в Медицински университет София, степен бакалавър, през 2009 г. и магистратура по същата специалност през 2011 г. От 2006 г. работи с пациенти и клиенти. Търсенията й за начина, по който човекът и света функционират в своята цялост, я отвеждат до:
-    системата Рейки, в която се обучава от 2009 г. - енергиен метод, който цели да възстанови баланса в телата и живота ни.
-    курса по Аурикулотерапия, който завършва през 2010 г. - забележителна система, при която само чрез въздействието на ушната мида се коригират функции в цялото ни тяло.
-    едногодишния курс по Акупунктура, приключил с клинична практика в Китай, който завършва през 2012 г. - китайската медицина и философия носят хилядолетни знания за видими и невидими процеси в нас и гледна точка, много по-различна от западната.
В момента работи активно с терапията Bowen - холистична система без аналог. Много фини и премерени движения по тялото „оключват“ интелигентността му, в резултат на което протичат серия от самовъзстановителни процеси.
Към допълнителните си специализации през 2016г. прибавя и двустепенен курс по Остеопатия, която също спада към енергийните терапии.
За записване на часове: 0898 774 743
e-mail: elenapetkova.iskr@gmail.com
Работно време:
Пон – Пет
09.00 - 17.00ч.

Допълнителни контакти


shop.hela.bg/

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.