д-р Яна Кацарова – Психолог, психоаналитичен психотерапевт гр. София

13859
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

КРАТКА АНОТАЦИЯ:

Д-р Яна Кацарова, доктор по психология, магистър по клинична социална работа.

Обучава и супревизира из цялата страна помагащи  професионалисти  в режим на дългосрочна психотерапия,  психологическо  консултиране, водене на случай в психиатрията и  подкрепа.

Близо 20 години работи като  психоаналитичен  психотерапевт  и помагащ професионалист  в  областта на психичното здраве, с хора  със затруднения в социалното функциониране,  и хора с хронична психична болест.

Предоставя психологическо консултиране и психотерапия за хора, които се :

  • чувстват се изгубени, гневни и изпълнени с негативни чувства през повечето време;
  • преживяват труден период и животът им е в криза;
  • имат трудности в отношенията с околните;
  • чувстват вътрешна празнота и животът им се струва без смисъл;
  • преживели са загуба на близък човек, или събитие, което преобръща живота им.
  • имат панически атаки или се чувстват тревожни или напрегнати.

Изследвания и публикации

  • “Индивидуален план от грижи (ИПГ) за пациенти с тежка психична болест (ръководство за водещи на случаи)” (заедно с д-р Владимир Сотиров и Димитър Германов) – Бюлетин на Българска психиатрична асоциация; брой 3/4, 2002.
  • “Прилагането на програми за психосоциална рехабилитация в Български контекст” (заедно с д-р Владимир Сотиров, д-р Ирина Лазарова, Ваня Величкова и Димитър Германов) – Бюлетин на Българска психиатрична асоциация; брой 3/4, 2004.
  • “Кризисни състояния и кризисни интервенции в психиатричната практика” (заедно с д-р Владимир Сотиров и Димитър Германов) – “Психиатрия”, Издателска къща “Стено”, 1 / 2004.
  • “Технологии за обезпечаване на интегрирането на хора с хронично психично заболяване на конкурентния пазар на труда в контекста на съвременното разбиране за същността и ролята на програмите за психосоциална рехабилитация” (заедно с Димитър Германов и Петър Карагинев) – Бюлетин на Българска психиатрична асоциация; брой 2 / 2004.
  • Poster presentation at European Conference “Recovery and Reform: Psychosocial Rehabilitation and Community Care”, Prague, Czech Republic, June 2nd - 4th 2005: “Transitional Employment Program: the Bulgarian Solution”; Y. D. Kazarova, P. S. Karaginev, R. H. Uzunova, V. S. Velichkova and D. A. Germanov.
  • „Оценка на себестойността и ефективността на психично здравните грижи в България” –Списание „Социална медицина” ; брой 1/2013г.

ЧЛЕНСТВА

  • Българско психоаналитично общество (БΠО)
    • Бългapcĸa acoциaция пo пcиxoтepaпия (БAΠ)
    • Дружество за психоаналитична психотерапия (ДПП)
    • Дружество на психолозите в Република в България

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.