Юнион Клиник гр. София

1943
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Юнион Клиник е клиника, специализирана в лечение на хемороиди.
Тук ще ви посрещнат добронамерено и дискретно.
Екипът се състои от водещи специалисти в областта на хирургията и проктологията, които се грижат за Вас в трите основни града на България – София, Варна и Пловдив и практикуват ежедневно във възлови болници в страната.
Лекарите повишават квалификацията си ежедневно и не изоставаме от световните актуални тенденции в това деликанто лечение. Освен специалистите, в клиниката работи високо квалифициран персонал, талантлив и доказал се в сферата на хуманитарните услуги на високо ниво.
Международните участия в конгреси и семинари помагат на специалистите да представят в страната иновативни методи за лечение, които кореспондират със световните стандарти. Основната им задача е да запознаят колкото е възможно по-голям процент от населението с проблемите на това банално заболяване, което да доведе до повече качествено излекувани пациенти, както и революционно мислене в тази посока.
Самостоятелното лечение на хемороиди е приемливо само в случаите, когато диагнозата “хемороиди” е поставена от специалист проктолог, тъй като зад „маската” на хемороидите могат да се крият други коварни заболявания на дебелото черво.
Юнион Клиник ви предлага лесен начин за връзка – национален телефон: 0700 15077 – на цената на един импулс от цялата страна.
Имайте предвид, че на този телефон или чрез формата за запитване от интернет страницата НЕ МОЖЕ да получите консултация за вашето здравословно състояние. Професионаното отношение предполага физически преглед, за да констатира естеството на вашите оплаквания. На този телефон обаче, можем да Ви дадем ИНФОРМАЦИЯ за:
- процедурите, които се извършват в клиниката
- цените на прегледите и процедурите
- местонахождението на отделните филиали
- или да се запише удобен час за посещение.
Прегледът:
Стандартният преглед се състои във видео-аноскопия.
Това е оглед на крайният отдел на правото черво и аналния канал, през тръба с видеокамера. Този преглед не е болезнен, освен ако нямате анална фисура или абсцес, но и в тези случаи се понася сравнително леко, тъй като видео-аноскопията трае около 1 минута.
ВАЖНО: не всяка болка в ануса е от анална фисура и не всяко кървене е породено от наличието на хемороиди. Само след преглед може със сигурност да се постави точната диагноза и да се назначи правилното лечение.
Лечението:
Стандарт в целия свят за неоперативно лечение на вътрешни хемороиди е банд-лигацията съчетано или не с инфраред коагулация
Този метод е подходящ за лечение на вътрешни хемороиди до 3-ти стадий.
Ако по време на прегледа се установи 4-ти стадий хемороиди, ще ви се предложи оперативно лечение – операцията на Лонго. Екипът има много богат опит по отношение на тази операция.
Външните хемороиди се отстраняват единствено по оперативен начин. В много от случаите това може да стане амбулаторно, с местна анестезия. Това важи и за тромбозирали външни хемороиди.
Цялата консултация, която включва разговора с пациента (снемане на анамнеза), видео-аноскопията със или без банд-лигация и назначаване на допълнително лечение трае 15-20 минути.
ЗАПОМНЕТЕ!
Хемороидите могат да се лекуват във всеки един стадий, но колкото по-рано се обърнете към специалист-проктолог, толкова по-голяма е вероятността да избегнете хирургическото лечение и хоспитализацията.
За точната диагностика на хемороидите не е достатъчен външен оглед и ректално туше. Необходимо е извършване на аноскопия или ректо-сигмоидоскопия.
Ако при Вас е налице ректално кървене, не бързайте да го отдавате на хемороиди. Обезателно се обърнете към проктолог за изследване. Източникът на кървене трябва да бъде установен еднозначно.
КЛИНИКА
Клиниките разполагат с модерна апаратура за видеодиагностика и лечение.
Методът за диагностика е видеоаноскопия, а за лечение – банд лигация и инфраред коагулация.
В клиниките работят:
Union Clinic – София
бул. Цар Борис III №163 в ДКЦ “Евроклиник”
д-р Милка Пенева
д-р Ерсин Ходжаджиков
д-р Димитър Русев
д-р Делян Денев
Union Clinic – Пловдив
ул. Иван Радославов №4-6 медицински кабинет №1
д-р Николай Белев
д-р Петър Русев
д-р Красимира Станева
Union Clinic – Варна
ул. Мир №20 – срещу Майчин Дом, зад бензиностанция OMV
д-р Огнян Янчев
ЛЕЧЕНИЕ
Лечението на вътрешните хемороиди може да се раздели на три категории. Изборът на метод на лечение изключително зависи от степента на хемороидите, придружаващите заболявания, начинът на живот и не на последно място от желанието на пациента.
Консервативно лечение
Цели начална терапия за премахване на симтомите, но не и на самите хемороиди. Включва богата на фибри диета, седящи вани в хладка вода и прилагането на кремове и свещички. По този начин може да се намали временно кървенето и дискомфорта, но не и пролапса. Консервативно се лекува и тромбоза на външен хемороид след втория ден от тромбозата.
Мини-инвазивно (амбулаторно) лечение
- Rubber band ligation. (банд лигиране)
Това е амбулаторна процедура която може да се прилага за хемороиди II-ра и III-та степен. Представлявя поставяне на еластичен пръстен в основата на хемороидалния възел. По този начин се прекратява кръвотока, хемороидалната тъкан “умира” и отпада след около 5-6 дни. Това може да е придружено от слабо кървене. На мястото се получава малка раничка, която заздравява за 10-14 дни. Това е много добра процедура, но може да се прилага само за лечение на вътрешни хемороиди, тъй като те са лишени от инервация за болка. На един етап могат да се отстранят един или два хемороида. Манипулацията може да се прилага през три седмици. Не се препоръчва лигиране на хемороиди при пациенти приемащи антикоагуланти и с намалена имунна защита.
- Склеротерапия
Често използвана в миналото, но с въвеждането на банд лигирането е по-рядко използвана днес. Представлява инжектиране на дразнеща субстанция под лигавицата, като се предизвиква намаляване на кръвоносните съдове и образуване на съединителна тъкан.
- Инфраред коагулация. Представлява фотокоагулация на хемороидите с инфрачервена светлина. Методът е подходящ, като самостоятелна манипулация при I-ва и начална II-ра степен. Съчетаването на инфраред коагулация с банд лигиране е с много добри клинични резултати, и представлява “златен стандарт” в амбулаторното лечение на хемороиди.
- Криотерапия
Този метод е изпаднал в немилост в наши дни. Бил е използван в миналото, като се е вярвало, че замръзяването в началото на аналния канал може да намали кръвоснабдяването и фиброзирането на хемороидалните възли. За съжаление резултатът от процедурата е силна, неприятна миризма отделящя се при некрозата на лигавицата. Процедурата е болезнена и е свързана с продължителен период на оздравяване. Поради тези причини криотерапията е изоставена като лечебна процедура за хемороиди.
- Комбинация от тези методи
Хирургично лечение.
Препоръчва се при:
1. Продължително и/или обилно кървене.
2. III и IV степен хемороиди.
3. При изчерпване на възможностите на консервативното и амбулаторно лечение.

- “Класически” оперативни методи:
Основават се на един основен принцип: намаляване на кръвния ток към аноракталния пръстен и отстраняване на излишната хемороидална тъкан. Свързани са с продължителен следоперативен период, чести рецидиви и усложнения.
- Премахване на хемороидите с механичен ушивател.
Методът е въведен през 1997 година от Longo. Представлява прекъсване на кръвоснабдяването и отстраняване на хемороидите и излишната лигавица чрез апарат наречен хемороидален стаплер(ушивател). Стаплерът изрязва циркулярна лента от хемороидалната тъкан непосредствено над аналния канал и поставя два реда малки скоби, така че да се съединят двата края на оставащата лигавица.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.