Център за холистична медицина “Харизма-мед” гр. София

8683
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Център за холистична  медицина „Харизма-мед” е здравен център, подходящ за онези, които търсят цялостен подход за поддържане на здравето си или за лечение.
Според СЗО „Здравето е състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие,  а не само отсъствие на болест или недъг”.
Холистична концепция  за здраве отразява единството на биологичната, психичната и социална същност на човешката личност, а от там и на човешкото здраве.
Ние сме:
Екип от лекари, рехабилитатори, кинезитерапевти и специалисти, които сме  се посветили на предотвратяване, идентифициране и справяне с първопричините за дадено заболяване. Нашето убеждение е, че холистичната медицина е медицината на бъдещето.
Нашият център е гостоприемна среда, за всички които искат  да научат повече за здравето си, подходящ е за тези, които са подложени на ежедневния стрес и имат нужда от релаксиращи процедури, за тези, които имат проблеми с двигателните си функции (лумбалгии, бурсити, радикулити и т.н.), за онези които имат нужда от хомеопатично лечение, за тези които се борят с всички известни на пазара „чудотворни диети”, както и за онези които имат нужда просто да профилактират здравето си.
Ние ще Ви помогнем да преобразите живота си чрез холистични(цялостни) грижи.
Нашата мисия:
Да осигурим качествено и ефективно лечение на човека като цяло. В центъра комбинираме най-доброто от традиционната медицина и всички допълнителни подходи (източни техники, масажи, психотерапия и т.н).
Ние работим за подобряване на знанията и възможностите за профилактика и запазване на здравето, като мечтата ни е да се превърнем в  лидери за холистични грижи, здравно образование, приобщаване на повече хора в областта на холистичната  медицина.
Нашата визия:
Да подобрим живота на хората, като им помагаме да постигнат и поддържат най-високия си здравен потенциал.
Нашата философия:

  • Здравето е най-ценният ни актив.
  • Човек трябва да се лекува холистично(цялостно), включително и ума, тялото и духа.
  • Партньорството между пациент и лекар е от съществено значение за изцелението.
  • Пациентът е експерт в пътуването си към собственото си изцеление.
  • Сътрудничеството и координирания подход от специалисти осигурява най-добрата грижа. Подходящото използване на конвенционални и допълнителни методи повишава вродена способността на организма да се лекува.
  • Пациентите трябва да имат правото сами да избират своя лечебен път.
  • Лечението почти винаги е възможно и не винаги е необходимо лекарство.

УСЛУГИ
Хомеопатия
Хомеопатията, това е дял от медицината, за който през последните години са казани много думи и е изписано много мастило.
„Хомеопатията е терапевтичен метод, който прилага в клиничната практика феномена на подобието и който използва лечебните вещества в малки или безкрайно малки дози”.
Хомеопатията дава на болния вещество, което действа в посока на общата реакция на организма, подобно на неговата имунна система, вещество, което действа в хармония с нея. То стимулира защитните сили на организма, за да се борят.
Хомеопатията е терапия на реакцията, за разлика от класическата терапия, която е заместваща.
Изготвяне на хранителен режим
„Нито преситеността, нито гладът, както и всичко друго, не са полезни, когато преминават естествените си граници”. Хипократ
Всеки един от нас се е борил в даден период от живота си с наднормените килограми. За съжаление има хора, които никога не постигат победа в тази борба. Резултатът- метаболитен синдром, болести, понижено самочувствие. В интернет пространството има милиони диети, чудотворни хапчета и добавки за отслабване. Каква е истината? Няма чудотворни диети и елексири. Последните статистики сочат, че 100 милиона човека харчат повече от 60 млн. долара годишно за ‪#‎диетични‬ книги, специални храни, „вълшебни хапчета, специализирани клубове и т. н., за да постигнат желаното тегло.
Екипът Ви предлага програма, съобразена с вас и вашия начин на живот с която да се научите да се храните, без излишни ограничения и стрес.
Диагностика с квантов анализатор

Анализатора ни дава моментното здравословно състояние на организма. Изключително удобен и практичен в лекарския кабинет, при изготвяне на индивидуалните програми за хранителни режими и промяна в начина на живот
Метод на изследване е нов, бърз, точен, неинвазивен и удобен. В рамките на една минута апаратът отчита 130 здравни показатели и дава пълна информация за сърдечно-съдова, мозъчно-съдова, полова система, минерална плътност на костите, микроелементи, бял дроб, дихателни пътища, кръвна захар, стомах, черва, черен дроб, жлъчка и др. След снемането на показателите лекар разчита подробно Вашите показатели. Продължителност на теста и консултацията – около 60 минути.
Ще получите подробна информация за всеки показател.
Ще знаете кои витамини, микроелементи да набавите, както и на кои храни да наблегнете.
При нужда се назначават допълнителни изследвания при специалист.
Апаратна Детоксикация - помага на тялото да засили процесите на самопочистване
Според рефлексологията , всяко стъпало е канал, през който тялото се опитва да се пречисти от отровите и други вещества, които се натрупват в организма.
Детоксикаторът не лекува болести. Той служи за извличане на токсините от тялото.
Процедурите с детоксикатор могат да подобрят или облекчат:
работата на черния дроб или бъбреците
общата обмяна на веществата и метаболизма
артрита
главоболие и мигрена
кожни проблеми
менструални болки
пречиства от живак и тежки метали
доброто състояние и равновесие на цялото тяло
Препоръчително е да се комбинира с детоксикиращ хранителен режим.
Процедурата трае около 30 мин.
Препоръчително е първия курс на детоксикация да бъде поне от 10-15 процедури, през ден. След това е достатъчно да се правят веднъж на 3 или 6 месеца, по преценка на лекаря.
Турмалинова терапия
- служи за профилактика, лечение и подобряване на работата на организма при:
- Опорно–двигателния апарат – болки в гръбначния стълб и костите (остеохондроза, сколиоза, подобрява проводимостта на нервните импулси в организма.
- Подобрява и освежава външния изглед на организма.
- Активира процеси, свързани с обмяната на веществата в организма.
- Сърдечно-съдова система (възстановяване след инфаркт, нормализира кръвното налягане, прочиства кръвоносните съдове-(артерии, вени, капиляри) и кръвта от холестерини, шлаки и я обогатява с кислород.
- Нервна система (премахва стрес, преумора, невралгия, подобрява съня, изработва устойчивост към стреса), подобрява проводимостта на нервните импулси в организма.
- Допринася за растежа и развитието на децата и юношите.
- В урологията и гинекологията – действа при безплодие, проблеми с простата, потентността и либидото. Рехабилитация след инсулт до пълно оздравяване.
- Намалява теглото чрез разграждане на целулита.
- Оказва оздравяващо действие на гастрити, колити и язви.
- Подобрява храносмилането в организма и дефекацията.
- Подпомага оздравителните процеси в черния дроб и способства за пълното му очистване.
- Забавя процесите на стареене, обновява водния баланс и регулира процеса на топлообмена в организма.
Как работи ?
В основата на работата на това оборудване са заложени три основни принципа на древната традиционна източна медицина:
- рефлексотерапия
- дълбок точков масаж
- нагряване
Ефектът на рефлексотерапията се осигурява от дълговълновото инфрачервено топлинно излъчване на вътрешния, външния проектор и турманиевия килим. Инфрачервените вълни играят ролята на “дълбокопроникващи в тъканите игли”, които стимулират енергийните точки по дължината на гръбначния стълб и цялото тяло. Въздействието на вътрешния проектор, създава ефекта на точковия масаж – “натиск на пръстите”, стимулира нервните окончания, премахва умората и нервното напрежение, отпуска мускулите. По такъв начин се масажират меките тъкани на гръбначния стълб, нагряват се в дълбочина и щадящо се разтяга гръбначния стълб. В резултат на това се премахва мускулният спазъм и се възстановява нормалната подвижност на гръбначния стълб, отстраняват се прищипването и притискането на нервните окончания. Възстановява се проводимостта на нервните импулси към вътрешните органи и тъкани. Това води до оздравяване на различни органи, засилва се метаболизмът, намаляват мастните отлагания. Подобрява общото здравословно състояние, понижава напрежението в меридианите и мускулите по протежение на гръбначния стълб, осезаемо облекчава болките, подобрява обмяната на веществата, намалява болките, усилва имунитета.
Топлинното въздействие и точковият масаж помагат да се намали нервно-мускулното напрежение и да се увеличат собствените сили и възможности на организма сам да се пребори със заболяванията.

ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЯLow-Back-Pain

Физикалната терапия се използва за благоприятно повлияване на заболявания на мускулатурата и периферните нерви , дисксопатии, полиневропатии, посттравматични увреди, артрити, артрози , целулит и др.
Центъра разполага с апаратура за електростимулация, ултразвукова и вакуум терапия.
Прилагат се и масажи, от висококвалифицирани специалисти, които са връзката и пътя, обединяващи и свързващи физичността с ума, с емоциите и с духа. Те се използват от хилядолетия с цел профилактика, лечение и възстановявяне.
Нито един друг вид терапия, не е сравним с терапевтичните и възстановителните възможности на мануалните техники. Да усетиш тялото си отпуснато и живо, да почувстваш кръвта в „застиналите” си мускули, да откриеш заряда на „забавените” нервни пулсации по посока на целия си организъм, това наистина е изживяване. Необходимо е обаче да се довериш и да се оставиш в ръцете на този, който го извършва, а затова е нужно да се довериш първо на самия себе си и най-вече на изискванията на тялото си.
Масажът е един вид резонанс, един вид мълчалив обмен на енергия между лечител и пациент. Чрез него ние влизаме в хармония със себе си и с човекът, който ни обгрижва, учейки се да общуваме и с другите по най-добрия за нас биоенерго икономичен начин.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.