Център „Ариадне“ – психологическо консултиране и терапия гр. София

11680
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Специалисти:

Петя Милчева – клиничен психолог, психоаналитичен психотерапевт
телефон: 088 2626 523
Роза Филева-Хаджова – психолог, консултант по позитивна психотерапия
телефон: 088 970 6687
Само с предварително записан час.

Услуги
- Индивидуално психологическо консултиране
- Родителско консултиране
- Индивидуална психотерапия
- Кризисна интервенция
- Домашно посещение
- Участие в Балинтова група
- Участие в психотерапевтична група
Център „Ариадне“ работи в сътрудничество с „Expat Psychology Bulgaria“, където можете да получите психологическо консултиране на английски и френски език.

За „Ариадне“В един или в друг момент от живота си всеки човек преминава през преживявания, които го насочват към идеята да потърси подкрепа от специалист. Когато става дума за психолог или психотерапевт обаче, въпросите са много. Затова, в екипа на Център „Ариадне“ решихме накратко да представим работата си и как тя може да бъде полезна за Вас.

Записване на час
Преди да се срещнете лично с психолога, е необходимо да се обадите по телефона, за да запишете час. Помислете за време, което ще Ви бъде удобно дългосрочно, тъй като е добре срещите, веднъж или два пъти седмично, да се провеждат в един и същи ден и час. Продължителността на всяка консултация е 50 минути.

Първоначална оценка на потребностите
Първоначалната оценка се извършва в първите две срещи, когато Вие съобщавате на психолога какъв е повода да се обърнете към него и какво бихте желали да постигнете в съвместната ви работа. В тези срещи е необходимо да бъде събрана определена информация, така че психологът ще Ви задава въпроси, които ще му помогнат да направи оценка за проблема и да определи подходящия начин за решаването му. Когато психологът Ви запознава с изготвената оценка, вие ще договорите срока, честотата и типа на работата – психологическо консултиране, психотерапия или друго, съобразено с индивидуалните Ви нужди.

Психологическо консултиране
Психологическото консултиране стъпва на установени в практиката психологически теории и опит. То има за цел да подобри Вашето разбиране за определена област от живота Ви, както и да подпомогне изграждането на по-ефективни модели на поведение. Например, психологическото консултиране е подходящо за хора, които срещат затруднения в ролята си на родители и биха желали да се възползват от психологическото познание за етапите на емоционално и физическо развитие на децата, за да подобрят общуването си с тях. Такъв тип работа може да Ви помогне да изясните и собствените си противоречиви чувства в определени ситуации, свързани с родителстването.

Психотерапия
Психотерапията има за цел да изследва и подобри разбирането за собствения Ви емоционален свят. Психоаналитичната парадигма в психологията, споделяна от нашия екип, разглежда психиката като динамична система, в която съзнаваните и несъзнаваните ни емоции и представи са в непрекъснато взаимодействие. Несъзнаваните преживявания и конфликти често са в основата на редица поведенчески и соматични (на тялото) прояви и състояния – депресия, тревожност, безсъние, зависимости, панически атаки, проблеми с апетита и теглото, трудности в близките и интимни отношения, в общуването или в професионалната реализация.
Психотерапията може да бъде фокусирана върху разрешаването на определен проблем, но въздействието й върху личността е комплексно. Тя изисква готовност за дългосрочна работа. Терапевтът е Вашия партньор при изследване влиянието на несъзнаваното върху животa Ви.

Консултация с външен специалист
Понякога, психологът може да препоръча консултация с външен специалист – соматичен лекар или психиатър. Специалистите от екипа на Център „Ариадне“ са клинични психолози, с опит в разпознаването и психологическата работа при различни соматични и психиатрични състояния. Установяването на необходимост от медикаментозно лечение обаче, се извършва само от лекар, който назначава и проследява лечението.
При установена психиатрична диагноза, също може да бъде договорена работа с психолог. Тя е придружаваща и съобразена със състоянието на пациента.

Домашни посещения
Домашни посещения могат да бъдат договорени по изключение, при наличие на обективна невъзможност да се осъществи придвижване до кабинета на психолога. Такава обективна невъзможност може да бъде тежко, инвалидизиращо заболяване или терминално състояние.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.