Специализирана Болница за рехабилитация гр. Петрич

7484
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

СБР е разположена на територията на Национална спортна база „Цар Самуил“ в гр.Петрич.
Болницата разполага с 39 стаи, всяка от които със собствен санитарен възел с баня, кабелна телевизия, климатик, Wi-Fi във всички общи части. В СБР Петрич има всички необходими условия за лечение и рехабилитация, разполагаме свисокоспециализиран медицински персонал и медицинска апаратура.
СБР Петрич е специализирано лечебно заведение, както за лечение на различни видове заболявания, така и за релаксация и възстановяване. Работи с кал добивана от Варненското езеро с доказан медицински ефект, прилагаме лечение с луга, физиотерапия, електролечение, мануална терапия.
Специализирана Болница за рехабилитация – гр. Петрич има сключен договор със Здравна каса.
Предлага и свободенплатен прием за лечение, като броя и вида на процедурите се назначават след лекарски преглед от специалисти.
pack-5-deys
СБР Петрич е профилирана в лечения на следните заболявания:
НЕВРОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
- дископатии и дискови хернии
- плексити и радикулити
- нервно-вегетативна дистония
- невралгии
- стрес – остър и хроничен
- понижен имунитет
- невропатии от възпалетелен токсичен характер
- диабетна полиневропатия
- дорзалгии
- моноплегии ,диплегии на долни и горни крайници
- неврологични последици след травми и операции на горни и долни крайници
ОРТОПЕДИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
- коксартрози и гонартроза
- бурсити на стави
- епиконделити
- тендовагинити
- миозити
- реактивни артропатии
- ревматоидни артрити
- инвалидизиращи/анкилозиращи спондилити
- псориатични спондилити и артрити
- спондилози с радикуло/миелопатии
- спинални стенози
- вродени деформации на опорно-двигателния апарат
- остеохондродисплазии
- последици от травми
- наличие на функционални импланти
pack-3-deys
ПРОЦЕДУРИ
КВАНТОВА ТЕРАПИЯ
Квантова терапия, съчетаваща действието на LASER-терапия, светлинна терапия и магнитотерапия.Съвременен метод за самостоятелна или комплексна терапия на различни заболявания, травми, инфекции на кожа и меки тъкани, разширени вени, наднормено тегло, за общо соматична био стимулация (повишаване на имунитета) и др.
ЛЕЧЕБНО ДЕЙСТВИЕ:
Представлява едновременно действие на 4 вида лечебни фактора:
- Лазер
- Инфрачервени лъчи
- Червеният видим диапазон на светлината
- Постоянно магнитно поле

kvantova_terapia
Постига се синергичен лечебен ефект от едновременнтото действие на 4-те лечебни излъчвания, при което те се допълват и усилват взаимно. Това съчетано лечебно въздействие е известно като квантова терапия . Доказано е, че едновременното въздействие на различните лъчения дава много по-силен лечебен ефект отколкото ако се прилагат поотделно (монотерапия). В редица случаи то позволява да се намали количеството на приеманите лекарства, а понякога и да се преустанови приемането им, като се съкращава оздравителният период 2-3 пъти. Квантовата терапия оказва силно нискоенергийно въздействие върху биотъканите, предизвиквайки развитието на ефекта на биостимулация (фотобиоактивация).
Лечението с тези апарати е съвместимо с всички видове лекарствени терапии. Добре се съчетава с традиционното лечение: фармация, хомеопатия, мануална терапия, фитотерапия, биологически активни хранителни добавки. Усилва действието на медикаментите.
Йонно пречистване на организма
Йонно пречистване от токсини
 
IONNO-POCHISTVANE
Защо е необходима детоксикацията? 
Световни здравни експерти единодушно посочват, че съвременния начин на живот е източник на голямо количество токсини, които ежедневно се приемат и натрупват в човешкото тяло. Индустриализацията, урбанизацията, богатите на наситени мазнини, въглехидрати и консерванти храни и стреса в ежедневието са основните причини за акумулирането на токсини в човешкия организъм. Токсините се приемат чрез храната, въздуха и водата за пиене, както и са резултат от метаболизма в човешкото тяло. Всеки носи токсини в тялото си. Количеството им е между 3 кг
25 кг и зависи от начина на живот, местоживеенето, здравословното и физиологическото състояние. Токсините се акумулират навсякъде в човешкия организъм - в кръвоносната и лимфната системи, във вътрешните органи, в кожата. Затлъстяването и хроничните болести затрудняват допълнително нормалното функциониране на организма и спомагат за натрупването на токсини.
 
Как токсините влияят върху човешкото здраве?
Токсините са нежелани и вредни натрупвания в човешкия организъм. Нормално те се отделят от бъбреците и кожата, под формата на урина и пот. Затова приемането на достатъчно количество вода и поддържането на лична хигиена са особено важни за естествената детоксикация на организма. Тогава, когато бъбреците и кожата не успяват да отделят навън всички отпадни продукти на организма, последните се акумулират в клетките и това води до промяна на РН на организма, нарушава се електрическия баланс на клетките. Здравата и релаксирана клетка има отрицателен електрически потенциал отвътре и положителен електрически потенциал отвън. Когато това трайно се промени, се нарушава способността на клетката да работи и да отделя навън "отпадъците" от работата си. Получава се порочен кръг - токсините в клетката водят до натрупване на още токсини. Множество експерти виждат в това източника на повечето хронични болести. Промяната на РН от "алкално" към "киселинно" (съответно pН 7 и pН < 7) е белег за нездравословното състояние на организма. И неслучайно повечето хронични и злокачествени заболявания се развиват основно в "кисела" среда.
Принцип на йонната детоксикация
Основавайки се на научно откритие на американските учени Peter Agre и Roderick MacKinnon, удостоено с Нобелова награда за химия през  2003 година е разработен метод, при който се реализира апаратна йонизация на водата (молекулата на водата се разделя на един отрицателен ОН- йон и един положителен Н+ йон). Съгласно научното откритие полученото отрицателно електрическо поле може да бъде използвано за възстановяване на нарушения електролитен баланс на клетките. За целта се използват краката (стъпалата) на човека, където са разположени около 2000 пори, през които организмът извършва и естествената си детоксикация чрез изпотяване. Проникналите в човешкия организъм отрицателни йони възстановяват нормалния електрически потенциал на клетките и стимулират отделяне на натрупаните в клетките токсини, в резултат на което се възстановява способността на клетките да функционират и да се "самоочистват" нормално. Възстановява се нормалната работа на органите, нормализира се стойността на РН. Отделените принудително токсини се събират в съда с вода, където се провежда йонизацията. За времето на една процедура (30 минути) водата от напълно бистра се оцветява видимо в плътен най-често тъмен цвят, според който цвят може да се направи косвен извод в кой човешки орган са били концентрирани максимално токсините и какъв е приблизително характерът на "замърсяването" на дадения организъм.
Какви резултати се постигат с йонната детоксикация? 
- Процедурата "йонна детоксикация" освобождава организма от натрупани тежки метали, мазнини, отпадни продукти от метаболизма, кръвоносната и лимфната система, тютюнопушене;
- Активира се дейността на клетките и тъканите;
- Стимулира се вегетативната нервна система;
- Постига се намаляване на кръвното налягане и кръвната захар;
- Реализира се превенция на сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания;
- Стимулира се имунната система;
- Улеснява се работата на вътрешната лаборатория на организма - бъбреците и черния дроб;
- Стимулира се функционирането на стомашно-чревния тракт;
- Реализира се цялостен физикален "масаж" на организма;
- Намалява се нивото на свободните радикали;
- Улеснява се заздравяването на рани и преодоляването на кожни проблеми, като акне, пигментация и т.н.;
- Улеснява се способността на клетките и тъканите да релаксират, в резултат на което се подобрява качеството на съня;
- Нормализира се телесното тегло.
 
Резултатът от йонна детоксикация може да бъде незабавно видян, изследван лабораторно и почувстван от човека!
 
РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ЙОННАТА ДЕТОКСИКАЦИЯ Е ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НОРМАЛНАТА ЖИЗНЕНОСТ И ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ ПО ЕДИН БЕЗВРЕДЕН, НЕИНВАЗИВЕН И ЛЕСЕН ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НАЧИН.
 
Препоръки за провеждане на йонна детоксикация 
при лица, на които се провежда бъбречна диализа;
- при лица с нарушена бъбречна функция – високи стойности на креатинина и уреата
- при лица с високи стойности на пикочната киселина – подагра
- при лица с диабет  
- при жени по време на месечния им цикъл;
- при лица употребяващи цигари и алкохол;
- при лица живеещи и работещи в силно замърсена и вредна околна среда;
- при лица, чието ежедневие е съпроводено със стрес
 
По време на процедурата се препоръчва приемането на минимум 500ml вода.
ОЗОНИРАНА ВОДА
OZONIRANA-VODA
Науката от години е осъзнала антисептичния ефект на озонирана вода. Вода, която е третирана с озон естествено стимулира имунната защитна система и има ободрителен ефект.
Приложения на озонираната вода:
възпалителни процеси на лигавицата на устната кухина;
парадонтоза;
остри и хронични процеси в носоглътката;
синузит;
гъбични процеси в устната кухина;
възпалителни заболявания на хранопровода и стомаха;
гастрит и язвена болест;
хеликобактер пилори, познат като основна причина на язвена болест на стомаха и на дванадесетопръстника;
дезифектиране на рани;
ежедневно дозирано приемане с профилактична цел, детоксикация и ободряваня;
ОЗОНИРАНАТА ВОДА СЕ УПОТРЕБЯВА ДО 10 МИНУТИ СЛЕД ПРИГОТВЯНЕТО Й
ЦЕНА 4ЛВ + БУТИЛКА ВОДА
ОЗОНОТЕРАПИЯ
Ozonoterapia
КРАТКА ИСТОРИЯ
Озонът e използван от 1856 година за дезинфекция на операционни зали в Европейските болници. Той не е прилаган като лечебно средство до 1915 година, когато немският лекар Алберт Волф, започва да го използва при лечението на кожни заболявания.
По време на Първата Световна война лекарите в германската армия са използвали озона за лечение на рани и анаеробни инфекции.
През 1950 година няколко германски лекари започнали да го прилагат при злокачествени заболявания в комбинация с конвенционални методи на лечение.
До 1990 година около 8000 лекари в Германия са използвали озона в своята лечебна практика. Най-подробни изследвания в областта на озонотерапията са правени в бившия Съветски съюз и в Куба. През последните 15 години озонотерапията се развива много динамично и е във фокуса на много изследователски центрове и не без основание се счита за медицина на 21 век.
ДЕЙСТВИЕ НА ОЗОНА
Озонотерапията оказва силно антибактериално, антивирусно, противовъзпалително, дезинтоксикиращо и имуномодулиращо действие, усилва микроциркулацията и обмяната на веществата, премахва натрупаните токсини в тялото, помага при нарушено окисление на липидите и повишава активността на системата за антиоксидантната защита. Озонът почиства кръвоносните съдове , подобрява кръвообращението, пречиства кръвта и лимфата, нормализира хормоните и производството на ферменти, спира възпаленията, намалява или спира болките, успокоява нервите, предотвратява опасността от инсулт и инфаркт, овладява сърдечната аритмия, подобрява функциите на мозъка и паметта,.
Има добра поносимост и практически няма странични ефекти.
Озонотерапията може да се прилага самостоятелно, както и в комбинация със стандартните методи на лечение. Комбинираното приложение на озона намалява страничните ефекти на медикаментозната терапия , намалява времето за лечение. Използването на медицински озон понижава смъртността и степента на увреждане.
Озонотерапията е изключително добра алтернатива на медикаментозната терапия при алергия и резистентност към антибиотиците и при невъзможност за оперативни интервенции.
Патогенетичният ефект на озонотерапията се отличава с високия окислително-възстановителен потенциал на озона, което се обезпечава от двойния механизъм на действие: първият – локален, с дезинфектиращо действие спрямо бактериите, вирусите и гъбичките; вторият – системен, повлияващ метаболизма на белтъчно-липидните комплекси в плазмата на мембраните на клетките, водещ до повишение на РО2, преобразуване и синтез на биологично активните вещества, усилване на активността на имунокомпетентните клетки, подобрение на реологията и кислороднотранспортните функции на кръвта.(Проф. О. В. Масленников, 1999, Нижениновродска Държавна Медицинска Академия, Русия)
Увеличеното кислородоснабдяване нормализира функциите на организма и имунната система. Озонът стимулира производството на кръв, и най-вече на белите кръвни клетки – левкоцитите. Ефектът е увеличено производство на интерферон, който е туморнекротизиращ фактор, унищожава вирусите на клетъчно ниво и има имуномодулиращо действие. В следствие внесения в организма озон, произведеният интерферон прави клетките устойчиви на вирусите, като активира както клетъчния, така и хуморалния имунитет. (Dr. Frank Shallenberger MD, HMD is North America’s expert on Ozone
В резултат на озоновата терапия се стимулира производството на интерферони, водещи до благоприятен имуномодулиращ и противовирусен ефект. Озонът влияе на липидния обмен, окислявайки мастните киселини, което води до понижение на холестерола и триглицеридите, създавайки условия за превенция на атеросклерозата.
Вторичните съединения на озона, т.нар. озониди преминават хематоенцефалната бариера, където с мембраностабилизиращия си ефект действат благоприятно на невроните и предаването на импулсите мужду тях. Озонът отстранява спазъма на артериолите, увеличава кръвонапълването и облекчава венозния отток. Therapy., The Ozone Therapy Medical Association, USA)
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ОЗОНА ПРИ ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Туморните клетки се развиват в бедна на кислород среда, защото кръвоносните съдове в тумора са със структурни и функционални нарушения. Туморната хипоксия предразполага към физиологична селекция на туморни клетки с намален апопототичен потенциал, което довежда до резистентност към химио и лъчетерапията, до повишена ангиогенеза (формиране на нови кръвоносни съдове в тумора) и до по-агресивно туморно развитие.
Озонотерапията намалява туморната хипоксия, подобрява туморната оксигенация, намалява резистентността към химио- и лъчетерапия, намалява токсичността на химио- и лъчетерапията и повишава преживяемостта на болните.
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ОЗОНА В СПОРТНАТА МЕДИЦИНА
Озонът не е забранено стимулиращо средство.
Озонотерапията се използва в тренировъчния процес,преди състезания и по време на възстановяване. Спомага за бързо достигане на върхова спортна форма ,поддържа и увеличава издръжливостта.
ПОКАЗАНИЯ
• артериална недостатъчност, флебити, диабетна ангиопатия, гангрени от съдов произход, вегетативно съдова дистония, рехабилитация след исхемични инсулти, нарушение на мозъчна циркулация, заболявания на периферната нервна система
• мигрена, множествена склероза, депресия, болест на Паркинсон, инсулт;
• дискова херния,радикулити, артрозна болест, хроничен ревматоиден полиартрит;
• невродермити,гъбични заболявания,херпес симпликс и херпес зостер, акне, екзема, псориазис;
• за стимулиране на имунната система
• хронични хепатити , Болестта на. Crohn, язвена болест, причинена , диабет,чернодробна дисфункция, чернодробни интоксикации и други чернодробни увреждания
• абсцеси, гангрени, инфектирани рани, септически състояния, перитонит, тежки изгаряния, декубитални рани, трофични язви, хроничен остеомиелит, тромбофлебит, облитерация на съдовете на долните крайности, при кардиохирургични интервенции и в постхирургичния период, хемороиди и анални фисури
• при алергии;
• при хронична болка;
• при вирусни и бактериални инфекции,припиелонефрит, цистит, уретрит, простатит
• в онкологията – предотвратява срива на имунната система по време на химио- и лъчетерапия;
• при хронична умора
• в козметиката-целулит при лечение на затлъстяване, целулит и липодистрофия, подмладяване на кожата, лечение на косопад (алопеция).,
• Detox озонотерапия
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
• хемофилия
• намалена коагулационна способност на кръвта
• хеморагичен инсулт
• остър инфаркт на миокарда
• хипертиреоидизъм
• епилепсия
• тромбоцитопения
• индивидуална непоносимост към озона
МЕТОДИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ОЗОНА
- Венозно въвеждане на озониран физиологичен разтвор
- Ректално въвеждане
- Автохемотерапия
- Мускулно и подкожно инжектиране
- Вътреставно и околоставно въвеждане
- Външно приложение чрез озонирани масла
- Пиене на озонирана вода
Хидроколон терапия
„Специалицирана болница за рехабилитация – Петрич” предлага на вашето внимание :
hydrocolon
Хидроколон терапия е безопасен, ефективен метод за отстраняване на отпадъци от дебелото черво през ректума със стерилни тръби за еднократна употреба, отпадъците омекват и се разхлабват , в резултат на което се евакуират.
Терапевтичното лечение чрез промиване на дебелото черво е познато още от Средновековието. През 19 век немския лекар Broshq създава първия апарат. От тогава американските лекари усъвършенстват техниката : James W. Wiltsieq Joseph E. G. Waddington и най-вече Dr. V. E. Irons. Той набляга на факта, че по този метод се отлепят твърди, стари натрупвания по стените на дебелото черво.
Съвременната хидроколонотерапия представлява метод за цялостно прочистване на дебелото черво с помощта на модерна апаратура. Понася се добре и не е свързана с болка или неприятни усещания.
Замърсената околна среда, нездравословното хранене, обездвижване, стрес и други последици от съвременния начин на живот водят до сериозни здравословни проблеми. В резултат на нарушено храносмилане се образуват и задържат токсини, които затрудняват функционирането не само на червата, но и на целия организъм.
Чрез хидроколонотерапията токсините се изхвърлят от човешкия организъм и се свежда до минимум всмукването им в кръвта и достигането им до други органи и тъкани. Като резултат се възстановява оптималната дейност на червата, нормализират се обменните процеси и значително се подобрява работата на имунната система. Хидроколонотерапията е надеждна профилактика за преканцерози, рак на дебелото черво и други органи. Постигнати са много добри резултати при лечение на запек, затлъстяване, стомашни, жлъчни заболявания, хроничен колит, подагра, мигрена, алергии, бронхиална астма, екземи, невродермити, псориазис и др.
Показания:
Запек, диария, газове, колики, колити, простата, цистит, възпаление на яйчниците, болезнен цикъл, слуз, лениви черва, потене, жлъчка, черен дроб, бъбреци;
Бременност (до четвъртия месец);
Разширени вени, подути крака, хемороиди, целулит,наднормено тегло (-5кг за 6 процедури)
Суха кожа, поява на бръчки, петна, акне, екзема, псориазис, алергии
Астма, хроничен бронхит, синузит, сънна хрема
Психични заболявания – страх, стрес, безсъние, раздразнителност, депресия, мигрена
Болки в гърба, хронично лумбаго, артрит, слаба активност на коремните мускули
Превантивна мярка срещу рак на дебелото черво
При спортистите се повишава тонуса, мускулите се изморяват по-бавно, подобрява се състоянието на ставите, повишава се калция в костите, по-добра издръжливос на тренировки
В хирургията се препоръчва преди интервенция в коремната и горната част на таза. Възстановяването след анестизия е по-бързо, преди колоскопия
Хронично натравяне на организма, подсилване на естествените защитни сили на организма
Резултати:
Намаляване на теглото ( -5кг за 6 процедури), плосък корем, свежа кожа, без целулит, възвръща се ритъма на дебелото черво, трайно премахване на колита и гастрита, облекчение за пациентите, които страдат от генитално-пикочни нарушения, активиране на венозната и лимфна циркулация и усещане за чистота и лекота.
Препоръчват се между 3 и 5 процедури, в зависимост от проблема. А понякога и повече. Много важно е организма да се прочиства всеки сезон с по 3-5 процедури.
Самата процедура продължава между 35-45 минути. Представлява циклично контролирано пълнене на дебелото черво и последващо източване. Апаратите предварително филтрират водата, която постъпва към пациента и следят нейната температура и налягане.
Продължителността на самите цикли се определя от оператора, който осъществява процедурата и взависимост от усещането и желанието на пациента.До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.