Симона Петрова - рехабилитатор, ерготерапевт, боуен трапевт Петрич

8325
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Медицински рехабилитатор, Ерготерапевт, Боуен трапевт, рейки, хиропрактика, концепция Мълиган

Допълнителни курсове и квалификации: Боуен терапия, Мълиган концепцията от Асоциация на физиотерапевтите в България, Хиропрактиката, Рейки 1 во е 2 ро ниво.

Боуен терапия– Техниката Боуен е холистична терапия, в която ударението се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие. Както никой човек не прилича на другите, така и състоянието на здравето им е единствено и неповторимо. Затова често кинезитерапевтите казват, че “има един единствен лекар, знаеш и разбиращ какво причинява болестното неравновесие – този вътре в нас”. Прилагането на специфичните и нежни движения Боуен, на точно определени места по тялото, провокират този “вътрешен лекар”. Той поема управлението, за да започне процеса на самолечение.

Том Боуен, създателят на тази техника, открива, че при дълбоко и цялостно отпускане на тялото се задейства способността му да се справя само със всякакви състояния извън нормата. При техниката Боуен тялото не бива насилствено да приема външна команда- терапевтът просто изпраща точните съобщения, за да може организмът да започне процеса на “реформиране” на системата и нейното връщане към първоначална хармония.

Тази техника се състои от нежни движения, изпълнявани с пръстите или палците на ръцете по точни определени места от тялото. Много важна част от нея са паузите между отделните групи движения, когато нервната система обработва информацията от изпратените съобщения. Именно по време на тези паузи, оставено в пълен покой и релаксация, вашето тяло се възстановява, хармонизира и балансира по един естествен и безвреден начин.

Техниката Боуен се препоръчва за всички възрасти, от новороденото до възрастния човек, с остри или хронични проблеми. С огромен успех тя се прилага също и при атлети, бременни жени и хора със специфични нужди. Тя повлиява тялото на всички нива: физическо, химическо, ментално и емоционално. Резултатите са впечатляващи и при бебетата и при животните, така че плацебо ефект е невъзможен!

Остри, хронични, неврологични и психо-соматични заболявания се подобряват след Боуен процедура.

Състояние, които се повлияват много добре от Боуен терапията са:

  • Мускулно-скелетни и ставни проблеми: замръзнало рамо, травми от пренапрежение стави и колената, навяхване на глезените, болки в гърба, ишиас, гръбначни изкривявания, всякакви спортни травми;
  • Проблеми с вътрешните органи (дробове, бъбреци, черен дроб, жлъчен  мехур, стомах, черва…), стомашно-чревни разстройства
  • Безплодие у жените, кисти на яйчниците, фиброми, разстройство на имунната система;
  • Eмоционален дисбаланс, напрежение, стрес, депресия, синдроми на остра или хронична умора;
  • Дихателни проблеми- бронхиални и астматични симптоми; Стрес и синдром на хроничната умора, Алергии и сенна хрема; Емоционален и хормонален дисбаланс, Мозъчен и сърдечен удар;
  • Авто-имунни заболявания, алергии;
  • Мигрена и други видове главоболие;
  • Нощно напикаване;
  • Неврологични проблеми, инсулт, Паркинсон, шокови състояния.

И още много други….
Терапията Боуен е съпътстваща, допълваща традиционната медицина, в смисъл се усилва нейният ефект, без да се намества в предписанията и.
Въздействието на Техниката Боуен върху нервната система е много фино и е необходимо време за пълното проявяване на ефекта и. За да не се прекъсне процеса на ответната реакция в тялото е най- добре да не се предприемат други мануални или енергийни терапии няколко дни преди и след сеанс с Техниката Боуен.

Райки- Универсална жизнена енергия за тялото, ума и душата

В забързаното ежедневиe, притиснати  от недостига на време и различни срокове, от проблеми в работата и у дома, прегърбени от тежестта на мислите за реализирането и оцеляването ни- имаме чувството, че сме изправени на кръстовище от безброй пътеки и не знаем вярната посока. Имаме нужда от сигнал, приятелска ръка и малко повече вътрешна увереност, за да продължим напред.
Затрупваме се с книги, в които търсим искрицата надежда.
Търсим и изучаваме различни техники, които да повишат силите и издръжливостта ни. Залисани в това търсене около нас, забравяме да погледнем вътре в себе си. Там се крие всичко онова, което така трескаво търсим.
Силата да направим своя избор по пътя, да променим живота си е вътре в нас. Нужен е нежен тласък  на това, което носи всеки един от нас вътре в себе си, за да може да се прояви. Този нежен тласък може да ни даде универсалната жизнена енергия Рейки.
Прилага се от много хора за лично усъвършенстване, самолечение и лечение на други хора, пречистване, хармонизиране и медитация.
Рейки подпомага по-нататъшното усъвършенстване и действа цялостно. Рейки обогатява всеки вид терапия. Чрез Рейки правиш стъпка към себе си и другите. Рейки не зависи и не е свързана с вероизповедание.

Рейки:
-е за всички хора;
-носи нова радост от живота;
-възстановява душевната хармония и комфорт;
-дава смелост за промяна в живота;
-засилва доверието в собствените сили;
-повишава чувството на отговорност, съчувствие, честност и др.;
-спомага за естественото самоизлекуване;
-визира тялото и духа;
-действа на всички нива – телесно, душевно, емоционално и умствено;
-стабилизира имунната система;
-съдейства за намаляване на напрежението;
-спомага за освобождаване от натрупвания в ежедневието стрес;
-по никакъв начин не е в разрез със съвременната медицина, а я допълва и подпомага;
-е сама по себе си завършен, естествен лечебен метод, който лесно се съчетава с други такива.

Работно време: 10:00 до 19:00

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.