Севда Шенкова – Психлог и психотерапевт гр. София

4522
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Севда Шенкова е клиничен психолог и акредитиран психотерапевт с над 10 годишен опит. Професионални интереси и терапевтичен опит основно в областта на тревожни разстройства, депресия и личностови разстройства.
От 1997 до 2008 година преподавател по медицинска етика и приложна психология в Медицински Университет – София. С призната специалност по медицинска педагогика.
От 2006 година до настоящия момент, като член на екипа на Институт за екология на мисленето – София, асистира на д-р П. Василев в обучението на когнитивно-поведенчески консултанти и психотерапевти в гр. София.
Специализации и тренинги в областта на психотерапията:
ЕМDR therapy – Най-бързата и ефективна терапия за пост-травматично стресово разстройство според Американската психиатрична асоциация. 1-ви и 2-ри модул – Dr Udi Oren – President of EMDR Europe Association – Март 2011, Октомври 2011
Схема терапия – Dr. Alp Karasomangolu, PsikoNET, Istanbul, 2011, 2012
Основен курс по когнитивно-поведенческа психотерапия
Личен опит в когнитивно-поведенческа психотерапия
Специализиран модул по когнитивно-поведенческа психотерапия
Когнитивно –поведенческа психотерапия при тревожни разстройства- генерализирано тревожно разстройство, паническо разстройство, обсесивно-компулсивно-разстойство, хипохондрия, социална фобия и посттравматично стресово разстройство – Prof. Paul Sallcovskis, Paul Wheble, King,s College London, Prof Tom Borkovec, USA, 2002, 2012
КПТ при шизофрения и биполярно афективно разстройство – Prof. Antonio Pinto, Napoli, Italy, 2010
КПТ при личностови разстройства – Prof. Antonio Pinto, Napoli, Italy, 2010
Майндфулнес когнитивна терапия – Prof. Fabrizio Diodonna, Italian institute for Mindfulness – 2009, 2011
Основен курс по ЕЕG Biofeedbeack – 2009
КПТ при ниска себеоценка – Paul Weble, Maudsley Hospital, London, 2007
Личен опит в хуманистично- екзистенциална психотерапия – 2007
Хипнотерапия при: паническо разстройство; Синдром на раздразнимо черво – Dr Pantazis Iordanidis, Greece, 2006
КПТ – интерперсонални аспекти – Prof. Tom Borkovec, Pennsylvania State Universitaty, USA, 2005
КПТ на семейството – Frank Dattilio Ph.D, USA, 2003
Основен курс по хипноза – 2002
Основен курс по хипнотерапия – 2003
Фокусирана към решения краткосрочна терапия – 2002
Продължителните ми търсения и обучения, преподаване в областта на психологията и психотерапията, както и опитът ми в работата с многобройните клиенти ме насочиха да се фокусирам върху 3 основни направления. Тези психотерапевтични направления са с висока научна доказателственост за своята ефективност.

 • Когнитивно-поведенческа психотерапия
 • EMDR терапия
 • Схема терапия
В работата си в зависимост от състоянието на клиента, както и неговите личностови особености и предпочитания използвам горепосочените методи, както самостоятелно, така и комбинация от тях. Достигнах до убеждението, че когато обединявам най-добрите елементи от няколко терапевтични подхода се получават много по-добри резултати.
ТЕРАПИИ


 • EMDR ТЕРАПИЯ
 • СХЕМА ТЕРАПИЯ
 • КОГНИТИВНО-ПОВЕДЕНЧЕСКА ТЕРАПИЯ
 • НЕВРО-ТРЕНИНГ
 • ХИПНОЗА
ЗАБОЛЯВАНИЯ


 • Генерализирано тревожно разстроство / Хронична тревожност
 • Паническо разстройство
 • Агорафобия
 • Социална тревожност
 • Обсесивно-компулсивно разстройство
 • Остра стресова реакция
 • Посттравматично стресово разстройство
 • Хипохондрично разстройство
 • Депресия
 • Личностови разстройства
 • Синдром на изпепеляването (Burnout)

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.