Свети Николай Чудотворец - Очен медицински център гр. Варна

3722
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Свети Николай Чудотворец
В Очен медицински център Свети Николай Чудотворец се извършва:
- Пълен цикъл от диагностика, лечение и оперативни корекции, необходими при всички видове заболявания на очите.
- Диагностика и лазерно лечение на ретината при пациенти с диабет и хипертония.
- Ранна профилактика на всички видове очни заболявания.
- Лазерна корекция на зрението при късогледство, далекогледство и астигматизъм с единствения в България фемтосекунден лазер InterLase и най-новия VISX Star S4.
- Екзактно определяне оптиката на окото - път към точните очила или контактни лещи.

Апаратура:


Очен медицински център Свети Николай Чудотворец е оборудван с най-новите технологии в областта на очната корекция, за да предложи на пациентите си максимална ефективност на процедурите.


Очен медицински център Свети Николай Чудотворец разполага с единственият в България фемтосекунден лазер InterLase и най-новия Visx S4 IR за лазерна корекция на зрението при късогледство, далекогледство и астигматизъм.


Лазерна корекция:


Лазерна корекция на зрението при късогледство, далекогледство и астигматизъм с единствения в България фемтосекунден лазер InterLase и най-новия Visx S4 IR Лазерната корекция на зрението никога не е била по-добра.


Процедурата iLASIK е резултат от цяло десетилетие техническо усъвършенстване. Тя обединява всички най-нови лазерни технологии в една ефикасна процедура. С нея е постигнато пълното съвършенство, затова няма нужда да чакате повече. iLASIK е процедура, гарантираща изключителен резултат – едно интегрирано технологично решение, предлагащо лесен начин за подобряване на зрението Ви. Процедурата iLASIK наистина е конкретно ориентирана към Вас. Всичко е съобразено с индивидуалните особености на Вашето зрение.


Лечение на катаракта:
Потъмняването на очната леща, което народът нарича перде, е известно в медицината под името катаракта. Катарактата може да съществува по рождение - вродена катаракта, може да се появи и по - късно - придобита катаракта.
Вродената катаракта е последица на аномалии в развитието на очната леща. Тя рядко се явява като наследствено увреждане. Най - често вродената катаракта е последица на боледуването на майката, най - вече през през първите три месеца на бременността от заразни и особено вирусни заболявания. Децата с вродена катаракта имат намаляване на зрението, когато лещата е помътнена, частично и пълна загуба на зрението, когато лещата изцяло е помътнена. Такива деца трябва да бъдат оперирани рано, за да може те интелектуално да се развиват нормално в бъдеще.
Придобитата катаракта се явява при някои общи болести /захарна болест, удар в окото, лъчеви въздействия/. Това заболяване може да се появи и като усложнение на някои очни заболявания: възпалителни - иридоциклит, увеит, както и в някои случаи на миопия. Най - често срещаната катаракта е старческата. Тази форма се появява обикновено към 60 годишна възраст. Пациентите се оплакват от намаление на зрението на едното око, рядко и на двете очи едновременно. Намалението на зрението става постепенно, без болка. Катарактата може да се лекува само оперативно. След поставянето на диагноза катаракта, е необходимо пациентите да проследяват през 3 - 4 месеца зрението си и очното налягане.
Глаукома:
Глаукомата може да се появи в резултат на нараняване на окото, възпаление, тумор или в определени случаи в следствие на катаракт или диабет. Също така може да бъде причинена от употреба на определени медикаменти, като стероиди например. Тази форма на глаукома може да бъде остра или по-лека. Типът на лечение зависи от това, дали е закритоъгълна или откритоъгълна глаукома.
Външно перде с пластика:
Блефаропластиката е процедура, при която се отстраняват излишната кожа и мазнина от горен и долен клепач. В резултат на тази операция очите изглеждат по-свежи и младежки.
Пластика на клепача:
Обикновено мъже и жени на възраст над 40 години. В някои случаи промени около очите могат да настъпят и при по-млади хора, което да им придава уморен вид. При тях обикновено е достатъчно отстраняване на мастните херниации. При по-възрастни пациенти е необходимо отстраняване и на излишната кожа.
Козметична хирургия:
Козметичните операции имат за цел да отстранят вродени или придобити дефекти и нарушения или изменения, настъпили в резултат на стареене на организма.
Операции се извършват в областта на:

- окосмената част на главата с цел отстраняване на доброкачествени тумори, малки плешиви участъци в резултат на изгаряне или травма.
- лицето - за отстраняване на доброкачествени тумори, бръчки или деформации, коригиране на дефекти и деформации на вежди, клепачи, устни, брадичка, пластика на вродени и придобити дефекти на носа, на вродени аномалии на небцето и др.

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.