РУДРААКША ООД гр. София

6018
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Галерия за масаж Рудраакша е създадена през 2007 година намира се в сърцето на столицата ни. Тук предлагаме селекция от класически и източни масажи и терапии, оздравителни, пречистващи и детоксикиращи програми, както и козметични и разкрасителни процедури. Разнообразието от  Аюрведични практики  са и метод за изследване, диагностика и лечение, също изпълнени с внимание и грижа към  Вашто тяло, здраве и тонус. По отношение на всеки клиент подхождаме индивидуално, спрямо собствените му природа, изисквания и нужди.
Галерия за масаж Рудраакша за първи път у нас предприе инициативата по организирането и провеждането на Панчакарма програма –  холистична медицинска система, чиято основна цел е постигането на  баланс между тялото, емоциите и душата, в стремежа на всеки човек към здраве, щастие и творческо израстване.
Защо РУДРААКША?....От къде идва това наименование, какво означава и защо новият център за оздравителни, профилактични, разкрасителни и козметични масажи на Албена Александрова е назован с това непопулярно име?
Индийски легенди разказват много истории за Бог Шива, известен още и с името Рудра. Той въплащава силата на създаването и разрушаването във вечен цикъл на взаимно запазване.
Шива медитирал дълго. Известен е случаят, когато за дълго време влязъл в дълбок стадий на медитация. Накрая изплувал от тава състояние, отворил очи и почувствал дълбока наслада, спокойствие и любов към човечеството. Съкрални сълзи се стичали по бузите му и падали на земята. От тях се е родило дървото Рудракша, чиито дребни плодове олицетворяват сълзите на Рудра – самия Всемогъщ Господ Бог.
00118-300x199
Думата Рудракша, е образувана от две санскритски думи. Рудра – синоним за Бог Шива, и Акша, означаващо „очи”. Самото дърво Рудракша (Elaecarpus ganifrus Roxb) расте само на няколко места в света – Индийските Хималаи и Непал, и в някои части на Индонезия. То е голямо, с широки стъбла и цъфти през цялата година. Плодът му е с различни размери – от 3 до 40 мм, има гладка светло зелена повърхност с костилка и много прилича на зелено грозде. В костилката има кръгло семенце с неравна повърхност и дупка по средата. Всяко едно притежава от 1 до 21 вертикални линии, които много напомнят вертикалните линии на глобус. Те са натурални и се наричат МУКХАС. Семена с една вертикална линия са известни като ek-mukhi, а тези с две са dwi-mukhi и т.н
През различните периоди от историята, много хинду писания описват чудн оватите качества на това малко зрънце. Интригуващ аспект на Рудракша е, че може да се носи и почита от абсолютно всеки човек, независимо от религия, секта, цвят на кожата и пол. Това е твърде учуващо, като се знае как Индия стриктно пази историята си. Както в миналото, така и днес, Рудракша се носи от Брахмин свещеник по време на тържествени церемонии или войник в битка, от собственик на магазин и дори акционер, обвързан с бизнес сделки, от ученик – за знание, от най-бедния, с надеждата за по-добро.
001291-300x199
Смята се, че който носи Рудракша по поръчка или предписание, ще повика и ще присвои енергийте на Бог Шива, а негативните мисли и емоции ще бъдат разрушени. Тя успокоява централната нервна система, нормализира кръвното налягане и спомага за общото укрепване на здравето. Няма странични ефекти, осигурява спокойно съзнание и просперитет на носителя. В старинни писания се твърди, че ако човек срещне смъртта си докато е с Рудракша, той ще бъде освободен от цикъла или кръга на живота и смъртта, и постига мокша (освобождение). Това са главните качества на Рудракшата.
Те са много важни, поради което всеки се стреми към тях. Ние искаме да бъдем проводници на тази положителна енергия и се стремим да зареждаме с нея. Затова името е добре подбрано и влияе благотворно на личността като цяло.
ПРОЦЕДУРИ:
- Аюрведа - масажи, терапии и процедури
- Панчакарма - холистичен детокс
- Детокс
- Източни терапии и масажи
- Възстановителни процедури
- Балнео лечение
- Енергийни терапии
- Релакс
- Отслабване
- Козметика
Shirala-Auverda_IMG_8612a-300x200
Работно време:
9.00ч. – 21.00 часа
Без почивен ден

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.