Проф. Д-р Никола Владов - Чернодробно-панкреатична хирургия и Лапароскопска хирургия

14157
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Проф. Д-р Никола Владов е специалист по чернобродна, жлъчна и панкреатична хирургия, лапароскопска хирургия и чернодробна трансплантация.Проф. Д-р Никола Владов е роден през 1960 г. През 1987 година завършва медицина в Медицински Университет – София. През 1993 година придобива специалност хирургия, като по същото време работи в І-ва хирургична клиника на МБАЛСМ „Пирогов” и специализира при професор Y. Chapuis в хирургичната клиника на Cochin Hospital, Париж. В периода 1996-98 година работи в хирургичната клиника на Районната болница в град Бежа, Тунис. След завръщането си в България е Началник на Хирургично отделение в Районна болница гр. Пангюрище и Началник на І-ва хирургична клиника на МБАЛ – Пазарджик, като специализира в хирургичната клиника на Cochin Hospital, Париж при професор D. Houssin и в хирургичната клиника на Saint Antoine Hospital, Париж при професор R. Parks.
През 2002 година защитава дисертация на тема „Хирургично лечение на ехинококови кисти отворени в жлъчните пътища” за придобиване на научна и образователна степен „Доктор по медицина”.
Проф. Д-р Никола Владов в периода 2003-2009 е Началник на Клиника по Жлъчно-Чернодробна и Панкреатична хирургия във ВМА – София, като през 2005 е избран за доцент към клиниката. През 2006 година специализира „Чернодробна трансплантация” в хирургичната клиника на Cochin Hospital, Париж при професор О. Soubrane и „Лапароскопска колопроктология” в Hospital of Monfalcone, Италия при професор J. Pinjata.
От 2007 година е ръководител на програмата за Чернодробни трансплантации на ВМА, а от 2009 е Началник на Клиниката по Чернодробно-Панкреатична и Трансплантационна хирургия на ВМА.
През 2009 Защитава дисертация на тема “Рак на панкреаса – мултидисциплинарен подход и възможности за хирургично лечение” за придобиване на научната степен “Доктор на медицинските науки”.
През 2010 специализира лапароскопска чернодробна хирургия в Elan Court Training Centre в Париж, а от 2011 година е национален консултант по трансплантология.
През 2009г. е извършил първата чернодробна трансплантация от жив донор от възрастен на възрастен.
През 2013г. е извършил първата чернодробна ретрансплантация.
През месец януари 2013 година е избран за почетен член на Френската академия по хирургия.

Членства:
Председател на Българското дружество по трансплантология;
Секретар и член на пленума на Българското хирургическо дружество;
Член на Академичния съвет на ВМА;
Член на борда на Euro-Asiatic Liver Transplant Society (EALTS);
Член на консултативния съвет на International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists (IASGO);
Член на редакторския борд на списание Hepato-Gasroenterology;
Член на European Hepato-Biliary and Pancreatic Association (EHPBA);
Член на International Liver Transplantation Society (ILTS);
Член на European Society of Surgical Oncology (ESSO);
Член на Българска асоциация на гастроентеролози, хирурзи и онколози;
Почетен член на Френската академия по хирургия.

ДЕЙНОСТИ:
  • хирургия на черния дроб, жлъчните пътища, панкреас
  • лапароскопски операции на черен дроб, жлъчка, дебело черво, хеатални хернии, панкреаз
  • хирургия на хернии на предната коремна стена
  • чернодробни трансплантации

Записването на часове се извършва всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа на тел. 0888440565; 0889290736; 0889525509
Извършва прегледи понеделник и четвъртък от 17ч.

КОНТАКТИ
гр. София, ул. Св. Г. Софийски №3 ВМА ет.1, каб. 12

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.