Проф. д-р Марио Станкев - Съдов хирург гр. София

22197
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Проф. д-р Марио Станкев е специалист по съдова хирургия. Началник е на Клиника по съдова хирургия и ангиология при Национална кардиологична болница. Завършил е медицина през 1985 г. в София.

Работил е като старши и главен асистент в УБ “Света Екатерина “. От 2003 г. – завеждащ клиника. От 2004 г. - „Доктор” по съдова хирургия след защитен дисертационен труд на тема: „Ссъдово-хирургични аспекти на бъбречната трансплантация”.
От 2005 г. – “доцент” по съдова хирургия. От 2005 – 2010 г. изпълнителен директор на Националната кардиологична болница.
От 2012 г. „професор“ сърдечно-съдова хирургия.
От 2013 г. – изпълнителен директор на Националната кардиологична болница.
Има специалности по хирургия и съдова хирургия и ендоваскуларна хирургия, като и диплома за здравен мениджмънт.

Специализирал съдова хирургия, чернодробна и бъбречна трансплантация във водещи центрове в Германия, Италия и Англия.
Автор и съавтор на много публикации свързани с бъбречната трансплантация, хирургия на аортата и каротидните съдове, и висцерална хирургия. Автор на множество публикации, монографии и учебници по съдова хирургия и ангиология. Председател на българската Асоциация по гръдна и сърдечно-съдова хирургия.

Членства

- Член на УС на Научното дружество по ангиология и съдова хирургия;
- Председател на Българското национално дружество по флебология;
- Член на Европейското дружество по съдова хирургия.
- Председател на изпитната комисия по съдова хирургия.
- Национален консултант по съдова хирургия.
- Председател на акредитационни комисии при МОН.

Участник в редица международни научни проекти. Преподавател на специализанти и докторанти по съдова хирургия и ангиология.

Проф. Станкев работи в областта на цялата съдова хирургия , но с приоритети:

- Операции на сънните артерии;
- Коремни аневризми;
- Венозна хирургия.

Приема в Националната кардиологична болница, кабинет по съдова хирургия.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.