Проф. Д-р Димитър Таков – Гастроентеролог гр. София

26268
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Проф. Димитър Таков – Лекар гастроентеролог в град София.
Проф. Димитър Таков е гастроентеролог, практикуващ в град София към ВМА. Специалистът има богат професионален опит в областта на медицината и притежава специалностите: Вътрешни болести, Военно-полева терапия, Гастроентерология и диететика, Социален и здравен мениджмънт.

Проф.  Димитър Таков – Лекар гастроентеролог в София, Триадица. Като лекар специалист гастроентеролог, доктор Таков извършва прегледи и лечение на пациенти със заболявания на тънките и дебелите черва, стомашно–чревния тракт, жлъчката и жлъчните пътища, панкреас и черен дроб.

Проф. Димитър Таков е член на Международния гастро-хирургичен клуб, Европейската асоциация по хеликобактериоза, Научното дружество по гастроентерология и Българския клон на Международния гастро-хирургичен клуб.
През 1974 г. завършва медицина във Висшия медицински институт - Пловдив. Притежава четири специалности: „Вътрешни болести” (1979 г.), „Военно-полева терапия” (1981 г.), „Гастроентерология и диететика” (1983 г.) и „Социален и здравен мениджмънт” (1995 г.). Специализрал е гастроентерология, диагностична и лечебна гастроинтестинална ендоскопия и ултразвукова томография на коремните органи: 1988 г. - Санкт Петербург, Русия; 1989 г. - Хамбург, Германия; 1993 г. - Арнем и Ротердам, Холандия; 2000 г. - Анкара, Турция; 2004 г. - Ерланген, Германия.

От 1976 г. работи във ВВМИ, София. Бил е последователно ординатор, старши ординатор, а през 1985 г. става началник на „Гастроентерологично отделение”. От 2000 до 2004г. е главен терапевт на Българската армия. През периода 1992 - 2002 г. изпълнява длъжността - завеждащ Клиника по гастроентерология в болница “Лозенец”. От 2002 г. ръководи Катедрата по гастроентерология и хепатология и жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия и трансплантология и е завеждащ на „Лаборатория за инвазивни гастроентерологични изследвания” във ВМА.
По настоящем е Консултант към същата катедра.

Ръководител е на редица проекти за клинични изпитвания в областта на киселинно обусловените заболявания на ГИТ, хепатологията и възпалителните чревни заболявания. Владее диагностична и лечебна ендоскопия, рутинна ултразвукова ехография и инвазивни процедури под ултразвуков и рентгенов контрол, ендоскопска ретроградна халангиопанкреатография с дренажни процедури, спешни диагностични и лечебни процедури в гастроентерологията.

Многократно участва в национални и международни научни форуми. Има общо 192 публикации, от които 105 реални публикации и 87 участия в конгреси,симпозиуми и конференции. Автор е на монографии и участва в съставянето на учебници. Член е на Член на 4 български и  2 международни дружества и 4 редколегии на периодични медицински издания.

УСЛУГИ

  • консултации на всички заболявания на хранопровода, стомаха, дванадесетопръстника, тънки и дебели черва, черен дроб, жлъчен мехур и жлъчни пътища, задстомашна жлеза (панкреас) и коремна кухина,
  • рутинни и инвазивни ендоскопски изследвания на храносмилателната система, съчетани със съвременни лечебни процедури
  • спешни ендоскопии и хемостаза
  • премахване на полипи
  • диагностика и неоперативно отстраняване на камъни в жлъчните пътища
  • диагностика и палиативно лечение на доброкачествени и злокачествени тумори на жлъчните пътища и панкреаса
  • ехография на коремните органи и инвазивни процедури под ултразвуков и рентгенов контрол
  • диагностика и лечение на хронични хепатити и алкохолни увреждания на черния дроб
  • диетично хранене при заболявания на храносмилателната система, наднормено тегло и обменни нарушения

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.