Проф. д-р Димитър Петков - Хирург гр. София

4952
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Заместник-директор по лечебната дейност на УМБАЛ "Св. Екатерина"

Началник Клиника по сърдечна хирургия

Проф. д-р Димитър Петков е специалист по хирургия. Специализира кардиохирургия и хирургия. Има придобита специалност по Социална медицина и здравен мениджмънт.
Практикува в УМБАЛ Света Екатерина в град София.

Роден е на 07.04.1961 г. Завършил е Френска езикова гимназия през 1980 г. През 1988 г. завършва Висш медицински университет - гр.София. Започва трудовата си кариера по разпределение в Хирургично отделение в районна болница гр. Разлог.
От м.февруари 1990 г. работи в УСБАЛССЗ “Св. Екатерина” най напред като доброволен сътрудник, след това асистент (1991-1995 г.), главен асистент (1995-2007 г.). През 1993 г. придобива специалност по обща хирургия, а през 2000 г. със създаването на специалноста кардиохирургия. Защитава докторска работа на тема “Хирургично лечение на пациента с ИБС и фракция на изтласкване на лява камера по-малка или равна на 30%”. През 2007 г. придобива академчината длъжност Доцент по сърдечна хирургия към катедрата по сърдечно-съдова хирургия на база УСБАЛССЗ “Св. Екатерина”. През 2015г. придобива титлата професор.
През дългогодишната си кариера професор Петков е специализирал в следните области: -хирургични лечения на вродена сърдечна малформация (ВСМ) – Philadelphia – William Norwood (June 1994); Bergamo, Italy – Parenzan (1998) -трансплантация на сърце/бял дроб както и имплантация на “изкуствени сърца” в едни от най-известните центрове в света – German Heart Center Berlin – prof Hetzer (1999-2000); Sulpizio Cardiovascular Center San Diego California USA; Cleveland Clinic USA -TAVI – Rouen – prof Alain Cribier (2008) -минимално инвазивно и видео асистирана хирургия на митрална клапа 2011 г. - German Heart Center Munchen. Доц. Петков е посещавал и изнасял презентации през годините и редица конгреси, симпозиуми и др. научни форми в България и чужбина (САЩ, Канада, Германия, Индия, Израел, Турция и др.).

Въвел е за първи път в България:
1. Транскатетърно аортно клапно протезиране с достъпи: през върха на сърцето, през възходяща аорта, през а. субклавия.
2.Минимална инвазивна видео асистирана хирургия на митрална клапа.
3.Хирургично лечение на туморни тромби във вена кава инфериор ангажиращи сърцето и коремните органи. Това е една от най-големите серии операции от този вид в света. Извършил е над 4300 самостоятелно сърдечни операции в почти всички области на сърдечната хирургия. Участвал е като асистент над 7000 случая.

Проф. Д. Петков е избран за президент на Българската асоциация по гръдна и сърдечна хирургия и в момента заема длъжността главен секретар на Дружество по кардиохирургия. Освен това е член на Европейския борд по гръдна и сърдечно-съдова хирургия (EBTCS).
Проф. Д. Петков е с най-голям брой направени сърдечни трансплантации в България.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.