Проф. д-р Красимир Методиев

9510
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Проф. Красимир Методиев завършва медицина във Варна през 1975 г. Има специалности: имунология (1983 г.), микробиология (1995 г.). Основните му научни разработки са в областта на имунология, микробиология, инфекции, рак, химиотерапия, имуномодулация, имунотерапия.

Проф. Красимир Методиев завършва медицина във Варна през 1975 г. До момента работи в Медицински университет Варна (преди Висш Медицински Институт), отначало като асистент в Катедрата по микробиология, след което ст. асистент, гл. асистент, доцент (1990 г.) и професор (1995 г.). От 2008 г., със създаването на Факултет по Фармация, е назначен за Ръководител на Катедра Предклинични и клинични науки. Придобити специалности: имунология (1983 г.), микробиология (1995 г.). През 1983 г. защищава дисертационен труд за придобиване на научна степен кандидат на медицинските науки в Москва (Институт по трансплантация и изкуствени органи), а през 1989 г. защищава дисертационен труд за придобиване на научна степен доктор на медицинските науки в Киев (Институт по нефрология, урология и трансплантация).

 Публикации

 Има над 200 публикации в авторитетни наши и чужди научни списания, с личен импакт фактор над 130.00, издадени 6 медицински монографии и 1 стихосбирка, както и участия в над 80 международни конгреси и симпозиуми в цял свят, като пленарен лектор, модератор на сесии, председател на конференции и семинари в чужбина. Основни научни разработки: имунология, микробиология, инфекции, рак, химиотерапия, имуномодулация, имунотерапия.

 Член на

 БЛС, ИМАБ, Национално дружество по имунология; в чужбина: ISC, ESC, ESCMID, ISAO, ESAO, EANO, EUCAST, ICHS Президент на ИМАБ (Интернационална медицинска асоциация България), Генерален секретар на Европейската федерация по химиотерапия, инфекции и рак (FESCI), член на Борда на ISC, ESC, EUCAST. Почетен член на Израелската медицинска асоциация, Британската медицинска асоциация, Асоциацията на българските медици в Германия. Гл. редактор на списанието Годишен сборник на ИМАБ. Член на редколегиите на списанията European J. Inflammation; Intl. J. Immunopathology and Pharmacology; редактор на Central European J. Medicine. Носител на редица престижни награди у нас и в чужбина: лекар на годината на БЛС (двукратно), Юбилеен медал на ИМАБ, Почетен знак на БЛС (двукратно), Почетен знак на МУ- Варна, Медал на Американската бъбречна фондация, Медал на ISC, Първа награда на Световно биенале по инфекции и рак в Монтрьо (Швейцария), награди за представени научни съобщения е пленарни лекции на конгреси в Глазгоу, Мюнхен, Ерусалим, Рио де Жанейро, Чикаго, Сидней, Манила, Виена, Мадрид, Монте Карло, Москва, Милано, Хайделберг и др. Гост-професор, поканен лектор и ръководител на научни проекти в университетите на: Мюнхен, Осло, Тел Авив, Ерусалим, Кремс и Улм.

Почетен Консул на Израел в България.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.