ПроЛайт – Българо-американски очен център гр. София

3706
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Българо-американски очен център ПроЛайт е интегриран с Института по Очни Болести и с Очен диагностичен център Пролайт.
Пациентите се оперират с най-новите и ефективни оперативни техники, като лазерна хирургия на катаракта, лазерна хирургия на глаукома и заболявания на ретината. Единствено в България от екипа на академик Гугучкова се използват най-новите микроимпланти за глаукома и най-новите медикаменти за лечение на макулната дегенерация.
Центърът се намира в Ж.К. Люлин – София и е оборудван с най-съвременна апаратура от САЩ, Германия и Япония, с която се извършва високоспециализирана диагностика и лечение на всички видове очни заболявания. В Центъра са внедрени и се извършват рутинно най- новите диагностични методи, като оптична кохерентна томография ( очен скенер ) на преден и заден очен сегмент, пахиметрия, автофлуоресцентна графия и други съвременни дигитални изобразителни методи .
Пациентите се оперират с най-новите и ефективни оперативни техники, като лазерна хирургия на катаракта, лазерна хирургия на глаукома и заболявания на ретината.Единствено в България от екипа на акадеемик Гугучкова се използват най-новите микроимпланти за глаукома и най-новите медикаменти за лечение на макулната дегенерация.
IMG_722ss
Посредством консултативен телемост американските специалисти от борда на Българо Американския Очен Център периодично от САЩ директно консултират и диагностицират тежките случаи на очни заболявания. При своите гостувания в Очния център те оперират с българските си колеги.
Българо Американският Очен Център Пролайт успешно изпълнява своята социална програма. Досега са оперирани напълно безплатно и с безплатни американски вътреочни лещи над 250 социално слаби български граждани, както и над 50 пациенти с безплатни най-модерни глаукомни импланти.
Членове на борда на Института са изтъкнати американски специалисти по очни болести. Центърът разполага с телемедицинска компютърна система за скрининг на глаукома и макулена дегенерация – spasiochi.com, която е подарена от американска фондация. С посочената система всеки може да се тества безплатно, което е много важно за навременното откриване и превенция на тези опасни очни заболявания. Така Очният Център Пролайт предоставя на Вас безплатна ранна диагноза и допринася за запазване на Вашето зрение.
Безплатни операции и лазерни процедури по договори с НЗОК.
ЕКИП
АКАДЕМИК,ПРОФ.Д-Р ПРАВОСЛАВА ЦОНЧЕВА ГУГУЧКОВА – ЯНЧУЛЕВА, ДМ, ДМН
prolightimage1
Първа в България внедрява и развива хирургията на катаракта с имплантация на вътреочна леща и хирургията на ретината и на стъкловидното тяло при диабет,отлепване на ретината, очни травми и други заболявания на ретината. С най-голям опит в рефрактивната хирургия за премахване на диоптрите с лазер при късогледство, далекогледство и астигматизъм. Извършва хирургия на катарактата с лазер и имплантиране на американски вътрешни очни лещи. Разработва и прилага лечението с лазер при глаукома и заболяване на ретината. Въвежда и развива в България най-новата и щадяща хирургия при глаукомата с микроимпланти (микростентове), лечение на макулната дегенерация и др. Гост-лектор и оператор в Израел, Македония и Куба .Въвежда в България и прилага диагностиката с ОСТ ( Очен Скенер ) и автофлуоресценция при глаукома и заболяване на ретината.Обучава лекари – офталмолози от България, Гърция, Македония и Куба. Специализирала в Франция, Швейцария, Германия, САЩ.
ПРОФЕСИОНАЛНА КАРИЕРА
- Професор по Офталмология в Медицинска Академия, София
- Ръководител на Катедра и Клиника по Офталмология в Медицинска Академия, Александровска болница, София
- Директор на Очна клиника “ ЗРЕНИЕ “ и на Българо-Американски Очен Център “ Пролайт “, София
- Академик в Българска Академия на Науките и Изкуствата
- Член на ръководството на Българското Офталмологично Дружество и на
Асоциацията по глаукома в България, Председател на Националната Асоциация по ретина в България
- Член на Европейското общество по катарактална и рефрактивна хирургия
- Член на Френското научно дружество по Офталмология и на Американската Академия по Офталмология
- Консултант в Японската болница Токуда
ДОЦ. Д-Р РУСКА ХРИСТОВА, Д.М
prolightimage2
Ръководител на Факултета по Офталмология и Вицепрезидент на Университетска Болница Царица Юана ИСУЛ. Работи и развива следните области на офталмологията в България: Очна травма, хирургия на преден сегмент, Глаукома и очна-пластична хирургия. Национален консултант по офталмология и член на експертния съвет към Министерството на Здравеопазването. Член на борда на Асоциацията по Глаукома в България, президент на Фондацията ОчнаТравма, член на борда на Националната Асоциация по Катаракта, член на Американската Академия по Офталмология и на Българската Офталмологична Асоциация. Специализации в Русия, Франция и САЩ.
Д-Р БИСЕРА ПЕТРОВА САМСОНОВА, Д.М
Завършила Първа Английска гимназия в София със златен медал и медицина с отличен успех. Специалист по очни болести, защитила докторат по невроофталмология, касаещ зрителните проблеми при пациенти с хипофизен аденом, диагностицирани с компютърна периметрия. Един от първите специалисти, внедрили компютърната периметрия като диагностичен метод в България. Член на екипа внедрил за първи път в България микроинвазивната хирургия с очни стентове при лечение на глаукома. Работи в областт на най-съвременната диагностика на глаукомата, нейното медикаментозно и лазерно лечение, както и в областа на съвременна диагностика и лечение на дегенерация на макулата, свързана с възрастта, диабетна ретинопатия, дегенеративни заболявания на ретината. Владее методи за лазерно лечение в офталмологията, диагностика с оптична кохерентна томография /ОСТ/, компютърна периметрия, флуоресцеинова ангиография, автофлуоресценция и др. Специализирана и в диагностика и лечение на съдови и възпалителни заболявания на окото, възпалителни и алергични заболявания на очната повърхност, синдром на сухото око. Член на борда на Националната глаукомна асоциация. Специализирала в Испания и Словения. Владее английски и испански език.
Д-Р ХРИСТИНА НИКОЛАЕВА ВИДИНОВА, ДМ.
Специалист офталмолог, асистент в Очна клиника ВМА София, член на екипа на Пролайт
Интереси :Образна диагностика на окото – ОСТ, Флуоресцинова ангиаграфия, Автофлуоресценция, Лазерна терапия на заден очен сегмент, Макулена дегенерация свързана с възрастта, Диабетна ретинопатия, Глаукома.
Специализации : Очна клиника гр. Тюбинген , Германия, Грант от Европейското Офталмологично Общество, Лондон, Англия, Международна специализация по Офталмология, Германия.
Членство в научни и други организации : Българско дружество по офталмология, Немско Офталмологично дружество, Секретар на списание Български Офталмологичен Преглед , Съюз на Офталмолозите в България, Член на борда на Euroscience Bulgaria.
ДЕЙНОСТ
За Макулната Дегенерация и Ретинопатията
Само в Америка има повече от 11 милиона души със суха и влажна макулна дегенерация, изложени на риск от прогресивно ослепяване. В допълнение, повече от 20 милиона американци имат диабет като 60% от диабетиците Тип 2 и почти 100% от диабетиците Тип 1 проявяват увреждане на ретината (т.н.диабетна ретинопатия) в по-късните етапи на заболяването си.. В действителност. почти 30% от диабета в късен етап може да доведе до оток на макулата, които да повлияе на централното зрение и да наруши функцията. За всички тези хора, както и всички над 50-годишна възраст, който попадат в рисковите групи, Макустат може да ги постави в пълен контрол само с едно кликване на мишката и да направи разлика в техния живот.
За Теста Макустат
Макустат е последното поколение технология за автоматизирано измерване на макулата функция. Тя е основен технологичен напредък който измества стария хартиен тест Amsler, препоръчван за рутинния скрининг на макулната дегенерация. Макустат използва подобрена точност и технология с автоматизирано динамично изпитване, в допълнение на интегрирани физиологични тестове като периметрия, ретината сенсибилизация и алгоритми за нипер-визус. Тази мощна система дава възможност за ранно откриване на функционални промени, причинени от увреждания на ретината като макулна дегенерация, диабетна ретинопатия и много други. Макустат се доставя чрез онлайн сайта SpasiOchi.com – за да може всеки да използва тази телемедицинска услуга и да наблюдава сам зрителната си функция ежедневно, ежеседмично, месечно или годишно, по желание.
За кой е тестът Макустат?
За всеки, който е с риск от дегенерация на макулата – обикновено хората над 50-годишна възраст. Особено хора със суха и влажна макулна дегенерация, които могат да бъдат над 10 пъти с по-висок риск от загуба на зрение. Ако имате суха макулна дегенерация, Макустат може да помогне за откриване на ранни влажни изменения. Ако имате влажна макулна дегенерация в едното око, Макустат може да Ви помогне да контролирате визията си в засегнатото око, както и да следите второто око, което е с 8 пъти по-голяма вероятност да напредне до вредните влажни увреждания. С Макустат, Вие и Вашият доктор сте в пълен контрол. Макустат не заменя очния доктор – той е важно помощно средство което допълва редовния медицински преглед.
Как да започнете?
Можете да пробвате Макустат направо от дома си, като се регистрирате за услугата на сайта SpasiOchi.com. Резултатите се разглеждат веднага от специалисти и се изпращат до вас чрез електронна поща. Препоръчваме ви да използвате услугата с ръководството на Вашия лекар, особенно ако е част от нашата партньорска мрежa. В България, SpasiOchi.com се реализира в сътрудничество с Българо-Американския Очен Център и Институт “ПроЛайт”.
ГЛАУКОМА ТЕСТ
За Глаукомния Тест “Перистат”
Перистат е диагностично проучване на зрителната функция и поле. В медицинската терминология е известен като периметрия – диагностичен медицински тест използван от лекари специалисти за измерване на периферната функция срещу ранни признаци на заболявания като глаукома. Предоставен чрез системата за телемедицина SpasiOchi.com, Перистат сканира Вашето зрителното поле за 5 минути с прецизността на най съвременните медицински технологии. В Американски клинични проучвания, Перистат демонстрира висока диагностична точност – до 90% за детекцията на зрителни дефекти.
Защо е важно периферното зрение?
Изследванията показват, че уврежданията на зрителното поле са “тихи”и в повече от половината от хората няма никакви симптоми, както е в случая с повече от 2 милиона възрастни в САЩ, които имат недиагностицирана глаукома. Дефектите на зрителното поле рядко въздействат на зрителния визус и често са асимптоматични – всъщност, хората с визия 20/20 може да имат тежки вреждания и напреднало заболяване, като например глаукома.
Едни от важните причинители на периферни зрителни увреждания са глаукомата и инсултът. Периметрията е диагностичният стандарт, използван от лекарите по целия свят срещу глаукомата – болест, която засяга повече от 3 милиона в САЩ и 60 милиона световно.
Работно време на центъра:
от 8:30 до 19:00 часа

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.