Полк. доц. Крум Кацаров - Гастроентеролог гр. София

27783
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Българският лекарски съюз избра началника на Клиниката по гастроентерология и хепатология на Военномедицинска академия проф. д-р Крум Кацаров за "Лекар на годината" - 2014.


Проф. д-р Кацаров е абсолютен доайен в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на заболяванията на гастроинтестиналния тракт и хепатобилиарната система.  Започва кариерата си от асистент, в момента е един от водещите специалисти в областта на гастроитестиналната ендоскопия в страната. Специализирал е в Университета "Гьоте" във Франкфут; в Холандия; "Чернодробна трансплантация" в Есен, Германия; в Амстердам;  в Токио; в Болница „Кушен”, Париж; и в Сан Антонио в САЩ. Научната степен "Доктор на медицинските науки" придобива след защита на тема: "Усложнения при чернодробна трансплантация – диагноза и лечение" през април 2014 г.
До момента има 142 публикации, участие в 7 книги и монографии. Втори мандат е председател на Българското дружество по гастроентерология, секретар е на Българската Асоциация на Хирурзи, Гастроентеролози и Онколози, а от 2011 г. е член на Борда на Българското трансплантологично дружество. Участва в дейността на Комисията по трансплантация на органи, тъкани и клетки. Член е на две престижни европейски организации. Бил е организатор и ко-директор от българска страна на два международни ендоскопски курса. Организатор е на 4 локални ендоскопски курса с демонстрации на живо, като част от международна програмата за обучение.
През лятото на 2014 г. един от тези курсове беше излъчен  наживо от НДК и участниците наблюдаваха директно демонстрация на ендоскопско поставяне на пластична саморазширяваща се протеза в екстрахепаталните жлъчни пътища. Показано беше и отстраняване на туморни разсейки на черен дроб. Техниката изисква изключителна прецизност, но резултатът е мигновен - ракът е отстранен, а пациентът е на крак след 30 минути. Ендоскопските умения на проф. Кацаров може да се групират в следните направления: интервенционални ендоскопски процедури при заболявания на хепатобилиарната система. Интерес представлява и приложения, съвместно с Клиниката по урология на ВМА за първи път в страната, метод за екстракорпорална литотрипсия. Лечението на малигнените стриктури на жлъчните пътища с протезиране е друго поле, в което проф. Кацаров има опит, както и ендоскопското лечение на ятрогенните лезии на холедоха. Интервенционални ендоскопски процедури при малигнени процеси на панкреаса и хроничен панкреатит, както и лечение на ятрогенни лезии на хранопровода – са другите насоки, в които работи проф. Кацаров.
Полк. проф. Крум Кацаров е носител и на наградата за изключителни постижения, носеща името на проф. д-р. К. Чилов (2008 г.), на Почетния знак „Свети Георги”, 2-ра степен – от министъра на отбраната (2014г.) и на офицерски кортик на Сухопътните войски от началника на отбраната (2014г.), и на Българският лекарски съюз  -  „Лекар на годината” за 2014 г.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.