МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ, ДОЛЕКУВАНЕ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ ВИТА ЕООД гр. Велинград

2803
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Велинград е сред най-красивите и най-популярните български курорти за балнеолечение. Намира се в западния край на Чепинската котловина, на 750 м. надморска височина. През лятото времето е топло, а през зимата – меко. Средната годишна температура е 10 °С, а относителната влажност на въздуха варира от 65% до 75%. Велинград е градът с най-много слънчеви дни в годината в страната, заобиколен е от борова гора, а в града и околността му има повече от 70 минерални извора, от които блика лечебна минерална вода. Общия дебит на минералните извори във Велинградския район е около 9000 л/мин.и това го прави най-богатият на минерални води град, не само в България, но и в Европа. Освен голямото количество минерална вода, тук се среща огромно разнообразие от различни по химически състав минерални води, съдържащи радон, флуор, силициева киселина, хлор, сяра, хидрокарбонати и др. микроелементи. Температурата на минералните води на различните извори варира от 42° до 100° .
Изключително рядката и ценна комбинация от лечебни минерални води, чист планински въздух, красиви борови гори и здрав климат, оказва изключително положително влияние върху лечението на редица заболявания и прави курорта много търсен във всичките годишни времена.
Наред с минералните си извори, Велинград привлича туристи и с красивата си природа, природния феномен “Клептуза”, който е най-големият карстов извор в България, с дебит 1200 л. студена вода за секунда.В района на Велинград се намират живописни и красиви природни кътчета, няколко язовира – “Белмекен”, “Батак”, “Доспат”, “Широка поляна”, “Беглика”, “Тошков чарк” и др.
На около 20 км. от Велинград са курортите “Юндола” и “Цигов чарк”, където има ски писти. БОЛНИЦА “ВИТА” е съвременно лечебно-оздравително заведения, което е предназначено за долекуване, продължително лечение, рехабилитация и профилактика на заболявания на опорно-двигателната система, периферната нервна система и дихателната система. Съвременната лечебно-диагностична апаратура, с която е снабдена, добрата водолечебна база, съоръженията за рехабилитация и механотерапия, както и отлично подготвения медицински персонал, който работи тук, гарантират високо професионално ниво на лечебно-рехабилитационния процес, бързо възстановяване и оздравяване на лекуваните пациенти.
“ВИТА” ще намерите в самия център на Велинград, обградена от китна борова гора. Водолечебните процедури се извършват с минерална вода от извор No 19, която е хипертермална (54 °С, слабо минерализирана, хидро-карбонатно-сулфатно- натриева. Минерализация 257 мг/л, pH 9.1 и е подходяща за питейно лечение, както и за водолечение на заболявания на опорно-двигателната система, периферната нервна система, стомашно-чревни и бъбречни заболявания.
За сигурността на пациентите се грижи охрана с 24 часово мониторно наблюдение и запис на всички входове и изходи
До нас можете да дойдете, от всички кътчета на страната и чужбина, чрез удобни автобусни връзки и атрактивен ЖП транспорт, както и със собствен транспорт по добре поддържани целогодишно пътища.
Лечебен сектор:

 • Лекарски   кабинети
 • Кабинети по кинезитерапия и ЛФК
 • Кабинет по апаратна физиотерапия (електролечение)
 • Кабинет за нетрадиционно лечение
 • Кабинет по парафинолечение
 • Кабинет за лазертерапия
 • Инхалационен кабинет
 • Функционален кабинет
 • Манипулационна
 • Фитнес зала
 • Физкултурен салон
 • Водолечебен сектор с мъжко и женско ванно помещение
 • Закрит басейн за подводна ЛФК с джакузи
 • Открит басейн за подводна ЛФК с джакузи
 • Сауна
 • Тенис корт
Настаняване:
 • 11 апартамента
 • 3 малки апартамента
 • 39 луксозни стаи
 • 10 стаи без тераси
 • 5 сутеренни стаи
 • 3 северни стаи
Луксозните и обикновени апартаменти са от 2 стаи – хол и спалня, и позволяват настаняването на 4 човека. Оборудвани със съвременна мебелировка, хладилник, телефон, TV с над 30 програми, баня с вана и минерална вода . Луксозните двойни стаи са оборудвани с мебелировка от масив, TV с 30 програми, хладилник, телефон и баня с минерална вода. Всички апартаменти и стаи имат тераси. Хотелският блок има асансьори – подходи за трудно подвижни пациенти. Отоплението е централно.
Болница “ВИТА” функционира целогодишно.
Болница “ВИТА” приема пациенти за долекуване, продължително лечение, рехабилитация и профилактика от цялата страна и чужбина без ограничение.
Необходимо условие за постъпване на хронично болни пациенти е медицински талон-направление от лекуващия лекар с изяснена диагноза.
Желаещите да проведат профилактично престой и почивка. представят само лични документи.
Няма ограничения за престоя.
Болницата провежда   рехабилитационни програми по  Здравна каса , по Клинични пътеки №№ 241 и 244, като изискванията са съгласно Приложение на Националната здравно осигурителна каса
Всички пациенти, които са контингент на МО (кадрови военнослужещи, граждански лица в МО, офицери и сержанти от резерва, както и членовете на техните семейства) ползват преференции:
- Заплащат 50% от стойността на нощувките.
- Ползват безплатни медицински процедури.
В Болница “ВИТА” се приемат за лечение и рехабилитация и ветерани от Отечествената война, както и военно-инвалиди в неактивните сезони (от септември до май), съгласно действащите закони, като заплащат 25% от реалните разходи за тяхното лечение.
Болницата предлага и медицински пакети, които включват: нощувка, един храноден /закуска, обяд и вечеря/, лекарски преглед и по три процедури на ден. Цените на пакетите са в зависимост от вида стая.
Резервациите за постъпване на пациенти в Болница “ВИТА” се приемат лично от пациентите, в медицинска регистратура два месеца преди датата на постъпване. Окончателно потвърждаване – до 15 дни от датата на постъпване. При липса на потвърждение – резервацията отпада.
Столова и кафене:
” ГОЛЯМА ЗАЛА – кино и театрален салон с капацитет 100 места, която разполага със сцена, широк екран, киномашини за прожекция на широкоекранни филми, видео и телевизионна техника, аспектомат, черна дъска.
” КАФЕ – КЛУБ с 40 места за провеждане на тържества, срещи и други мероприятия, разполагаща с аудио и телевизионна техника.
Допълнителни услуги:
Събуждане по телефона
” Повикване на такси
” Открит охраняем паркинг за ЛМПС
” Пране и гладене на бельо
” Факс и телефонни услуги
” Интернет достъп
” Съхраняване на ценности
” Организиране на концерти, театрални постановки, кинопрожекции в собствения киносалон
” Организиране на пътувания до аерогара “София” и обратно за превоз на пациенти на Болница “ВИТА”
” Провеждане на тържества, чествания, празници и др. мероприятия в Кафе-клуба.
” Приготвяне на храна и сладкиши по заявка в кухнята на Болницата

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.