Медицински Център Олимед гр. Варна

8103
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Ние създадохме www.invitro-olimed.eu, за да бъдем по-близо до Вас и с цел да Ви помогнем заедно с нас да разрешите проблеми свързани с вашето здраве и семейно планиране.


На тези страници , Вие ще откриете историята на нашата клиника, ще се запознаете с нашия екип.В раздела за въпроси и отговори ще може да прочетете повече за някой от често срещаните проблеми и често задавани въпроси свързани с нашата дейност.


Ние създадохме тази клиника с любов и отдаваме целия си труд в услуга на Вас и Вашето семейство!


Ние искаме да Ви дарим с най-голямото щастие - усмивката на Вашето дете !


Д-р Маргарита Монастирска


За нас:


МЦ ОЛИМЕД е основан 1997 г. от Д-р Маргарита Монастирска, като частна клиника за лечение на безплодие.


Ние предлагаме индивидуален подход за лечение на безплодието чрез прилагане на съвременни методи на асистираната репродукция и образната диагностика


В по-широк аспект ние обслужваме дeтcкo- юношecки контингент, жени с функционални, възпалителни и дегенеративни гинекологични проблеми и семейства с различни форми на стерилитет.


Центърът е разположен на третия етаж на частната хирургическа болница „Професор Темелков” и разполага със стационар от болнични легла, приемно-консултативен кaбинeт,кaбинeти за гинекологични, урологични и ендокринологични прегледи, сектор за асистирана репродукция и криoбaнкa за съхранение на замразени чoвeшки ембриони и други биonрoдyкти.


В клиниката се извършват вcички необходими изследвания и диагностични процедури от областта на гинекологичната eндoкринология, андрологията и безплодието в семейството.


Оперативните гинекологични интервенции се извършват в операционните зали на Хирургическата болница.


Дейности:


АРТП РОЦЕДУРИ


IVF-класическо Ин витро


ICSI-инжектиране на сперматозоид в яйцеклетката


PESA- подкожно аспириране на сперматозоиди от епидидима


TESE - екстракция на сперматозоиди след оперативно взимане на тъкан от тестисите


IUI-вътрематочна инсеминация-съпружеска и донорска


КРИОБАНКА


Замразяване на яйцеклетки, сперматозоиди и ембриони


Много животни, навсякъде в природата спят зимен сън- насекоми, земноводни, бозйници-мечките например. Това е т. Н. Състояние на “vita Minima”. To представлява приспособяване на организмите за преодоляване на някакви неблагоприятни условия на външната среда. Биологичния механизъм, който стои в основата на това явление, за преодоляване на фактора студ, е освобоцдаване на клетките от известно количество вода. Това ги предпазва от образуване на ледени криатали и последващо разкъсване на клетъчните органели от увеличения обем (еднакви количества лед и вода имат различен обем, по-голям в полза на леда).


Така и човешките клетки могат да устоят на дълбоки минусови температури, ако правилно бъдат подготвени и третирани.


Замразяването на ембриони и яйцеклетки е по-сложно от това на сперматозоидите. Сперматозоидът е много устойчива и жизнеспособна клетка, докато яйцеклетката и ембрионът изискват много повече „ грижи” за да оцелеят. Това се постига с перфектна апаратура и методика, наречена ВИТРИФИКАЦИЯ. Тя беше внедрена през 2006 год. в клиниката и фукционира успешно. Чрез нея се постига един добър икономически шанс за пациента, който образно можем да наречем „снижаване себестойността на продукцията”. Това е така, защото, ембрионите, които не се трансферират в матката, остават запазени в течния азот.


Ако настоящия цикъл се окаже неуспешен, то в следващ период, когато пациентите пожелаят бременност, един само или най-много два от техните собствени ембриони се поставят в маточната кухина. Подготовката за това включва само лека стимулация с таблетки (естроген), няма рискови манипулации и големи дози хормони. Именно последните две са най-скъпо струващите.


ГИНЕКОЛОГИЯ


ГИНЕКОЛОГИЧНИ ПРЕГЛЕДИ


- следене на овулацията


- хормонално стимулиране на овулацията


- индукция на овулацията


- предпазване от бременност-контрацептивна консултация, поставяне на спирала


- следене на хормони и регулиране на цикъла


- ендокринен баланс


- хормоно-заместителна терапия


- преглед на млечните жлези


- влагалищна цитонамазка


- цервикален скор


- влагалищен секрет


- диагностика на раничките на маточната шийка-колпоскопия


- електрокоагулация-обгаряне на раничките на маточната шийка


- трансвагинален ултразвуков преглед- наблюдение развитието на матка и яйчници


- установяване на бременност


- абдоминален ултразвуков преглед –наблюдение развитието на плода при бременни жени


МАНИПУЛАЦИИ И ГИНЕКОЛОГИЧНИ ОПЕРАЦИИ


- лапароскопия-диагностична и оперативна


- хистероскопия-диагностична и оперативна


- хистеректомия


- миомектомия


- кистектомия и аднексектомия


- частична резекция на яйчник


- пункция на кисти


- полипектомия


- аборти


- кюретажи


- Тъканно-декструктивно лечение на маточната шийка


ЕНДОКРИНОЛОГИЯ


- ендокринологични прегледи и консултации от най-общ порядък и насочени към специфичните проблеми на дейността на клиниката.


Имат се предвид ендокринните фактори като причина за стерилитет


- хиперпролактинемия


- хипооваризъм - първичен, вторичен и третичен


- нарушена функция на щитовидната жлеза и в частност хипотиреоидизъм


- хормонални нарушения на функцията на надбъбречните жлези


- метаболитния синдром свързан с наднормено тегло и овулаторни нарушения


- поликистозата на яйчниците в чисто ендокринологичен аспект


УРОЛОГИЧНИ ПРЕГЛЕДИ И ОПЕРАЦИИ


- Урологични прегледи, консултации


- Диагностичен ултразвук на пикочо-половата система


- Биопсия на тестиси


- Херния и други заболявания на мъжката полова система


ПСИХОТЕРАПИЯ


Съществен момент при лечението на безплодието е оказването на психосоциална подкрепа на стерилната двойка.


Невъзможността за зачеване може да бъде твърде разочароващ и подтискащ факт, още повече ако периодът на опити е бил дълъг.


Чуството за самота, безпокойство или дори излизане от контрол са обичайни ситуации. Жената трябва да бъде убедена, че тези нейни поведенчески реакции са нормални и непредотвратими.


Намаляването на стреса и напрежението помага на двойката да вземе решение за лечение на проблема. Емоционалната подкрепа е съществена част на всяка терапия и особено при жени, изпаднали в такава житейска криза.


Целта на прилаганата при стерилните двойки психотерапия е да съдейства за справянето на пациентите с погрешното мнение относно безплодието и да им дава лесно разбираема и вярна информация.


Пациентите имат нужда да бъдат изслушвани, и едва след това да бъдат съветвани.


Това е твърде важен момент-лекарят трябва да разбира психическото състояние на пациентите, да успокои техните съмнения и да им осигурява основната информация по проблемите на безплодието.Контакти


Град: Варна


Адрес: ул.Алеко Константинов 5


Телефон: 052/ 60 00 27


e-mail: office@invitro-olimed.eu


web site: www.invitro-olimed.eu

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.