Медицински център – Екзакта Медика гр. Плевен

8025
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

МЦ Екзакта Медика е създаден през 2002г. като едно от първите в гр. Плевен частни медицински заведения за специализирана извънболнична помощ.
През изминалите 15 г. на базата на професионализма на специалистите в центъра, на високоспециализираната лабораторна диагностика, съвременна модерна апаратура и високо качество на предлаганите услуги МЦ Екзакта Медика се утвърди като водещо лечебно заведение в Плевен и региона. Даказателство за това са и двете успешни акредитационни процедури на центъра през 2007 и 2014г. при които е получена отлична оценка от МЗ.
Медицинският Център е разположен в разширената централна част на гр Плевен в непосредствена близост до Университетската болница „Г. Странски”. В последните три –четири години се разкриват допълнителни филиали в гр. Плевен, в гр. Левски и гр. Долни Дъбник.
Основната дейност на центъра е извършването на пълна гама изследвания –клиниколабораторни, микробиологични, вирусологични, паразитологични. Лабораториите са оборудвани с най-ново поколение апаратура, използват се сертифицирани реактиви и консумативи .Екипът на центъра се състои от високо квалифициран и мотивиран персонал, чиято цел е предоставянето на надеждни и точни резултати от извършените изследвания. Ръководители на лабораториите са хабилитирани лица , с дългогодишен опит в научната и практическата медицина. Екзакта Медика е първата лаборатория в Плевен, която започва изследването на редица високоспециализирани показатели : - като вит. Д., паратхормон, кортизол, инсулин, вит.В12 , феритин , маркери за хепатит В и С, инфекциозна мононуклеоза, човешки папилома вирус и др. От юни 2017 г. в лабораторията на центъра работи единственият за региона лазерен апарат за изследване на бактерии и клетки в урината, който позволява при липса на бактерии да се получи експресен резултат в рамките на 1 час. Лабораторните лекари на центъра осъществяват консултации на пациентите и интерпретация на готовите им резултати. Чрез информационната система от 2010 г. пациенти и лекари имат възможност за получаване на резултати по интернет.
В МЦ Екзакта Медика функционират и специализирани лекарски кабинети по гастроентерология, кардиология, акушерство и гинекология, ендокринология, педиатрия и др. В тях работят доказани лекари професионалисти.. Извършват се високоспециализирани функционални изследвания като ехокардиография, холтер ЕКГ, холтер за кръвно налягане, натоварване с велоергометър., женска консултация с кардиотокографско проследяване на бременността, ехография на коремни органи, щитовидна жлеза, гърда , горна и долна ендоскопия на гастроинтестиналния тракт и др.
В Медицинският Център се обслужват както здравно осигурени лица с направления по здравна каса , така и пациенти на платен прием. Извършват се и комплексни профилактични прегледи и изследвания по договор с работодатели и служби по трудова медицина. Лечебното заведение обслужва и пациенти по договор със здравноосигурителни фондове като ‘‘Дженерали‘‘. Закрила и др.
ЛАБОРАТОРИИ
Медико-диагностичната лаборатория е основно звено в медицинския център. Тя осигурява  високо качество на обслужване съобразно изискванията  и  принципите на добрата медицинска практика. Получаване на готовите лабораторни резултати е в рамките на работния ден на  място, емейл и интернет.
С цел осигуряване безопасност и  надежност на Вас пациентите, както и на медицинския персонал при ежедневната работа за взимате на биологичен материал – кръв се използува затворена система,състояща се от готови за еднократна употреба контейнери. Последните осигуряват ефективна защита на пациента,удобни и лесни за употреба от персонала.
В медицинския център  лабораторната дейност е с гарантирано високо качество чрез въведената от 2010 година специализирана автоматизирана лабораторна информационна система, отговаряща на изискванията на медицинския стандарт. Високата степен на автоматизация на процеса е свързан с регистрацията на всеки постъпващ за изследване пациент /материал/, съхранението, получаването на готовите резултати, както и управлението на вътрешната лабораторна дейност се постигат чрез пълен контрол на целия процес от постъпването на заявката за работа до получаването на готовия лабораторен резултат.
Всеки биологичен материал се етикира с уникален баркод, гарантиращ неговата разпознаваемост, както и верността на получените резултати.
КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ
Лабораторията е оборудвана с модерна апаратура, позволяваща извършването на широк спектър клинико-лабораторни изследвания ,които се осъществяват чрез утвърдени съвременни методи и с апаратура, отговаряща на изискванията на медицинския стандарт по клинична лаборатория,както и на международните стандарти за качество.
От 2010 година е внедрена първата в страната автоматизирана система “COBAS 4000” на фирма “Roche”, гарантираща европейско качество при всички биохимични и имунологични изследвания.
В клиничната лаборатория функционира система за вътрелабораторен качествен контрол. Притежаваме сертификати за извършваните изследвания,получени от участието ни в националната система за външна оценка на  качеството на лабораторната дейност.
Ръководството на клиничната лаборатория  се  осъществява  от доц. д-р  Павлина Йорданова-Лалева  д.м.н, специалист по клинична лаборатория. В  лабораторията работи като лекар д-р Полина Цекова и лаборанти с дълъг професионален стаж.
• ХЕМАТОЛОГИЯ 
• КРЪВОСЪСИРВАНЕ И КОАГУЛАЦИЯ
• ЕЛЕКТРОЛИТИ 
• БИОХИМИЯ 
• УРИНА 
• ХОРМОНАЛЕН АНАЛИЗ 
• ИМУНОЛОГИЯ 
• ТУМОРНИ МАРКЕРИ 
• ИМУНОХЕМАТОЛОГИЯ 
• ДРУГИ ИЗСЛЕДВАНИЯ 
МИКРОБИОЛОГИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ
• ДНК ДИАГНОСТИКА НА ХЛАМИДИЯ ТРАХОМАТИС И ЧОВЕШКИ ПАПИЛОМЕН ВИРУС
• ВИРУСОЛОГИЧНИ И СЕРОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
• МИКРОБИОЛОГИЧНИ  ИЗСЛЕДВАНИЯ


В медицинския център работят лекари по следните клинични специалности:
Координатор медицински дейности

Д-р Катя Богданова Монова
Клинична лаборатория
Доц. д-р Павлина Йорданова Лалева - Зав. клин. лаборатория
Д-р Полина Цекова
Микробиологична лаборатория със сектор по вирусология
Проф.д-р Мария Георгиева Средкова – Зав. микробиологична лаборатория
Д-р Ивелин Иванов
Кардиология
Д-р Мая Джунова
Гастроентерология
Доц.д-р Иван Лалев
Д-р Маргарита Влахова
Д-р Горан Сарафилоски
Д-р Пресиян Василев
Ендокринология
Д-р Дарина Митова-ендокринолог
Д-р Петя Целова - ендокринолог
Д-р Беатриче Панчева
Д-р Надежда Калпазанова
Акушерство и гинекология
Доц. д-р Надежда Хинкова -акушер-гинеколог-онколог
Д-р Пепо Партенов
Д-р Антоанета Любомирова
Д-р Михаил Цветков
Хирургия, детска хирургия
Д-р Николай Хинков
Нефрология
Д-р Евгения Цолова
Онкология
Д-р Нина Иванова
Ортопедия
Д-р Емил Симеонов
Ревматология
Д-р Тихомир Горчев
Образна диагностика

Неврология, неврохирургия
Детски болести
Д-р Снежина Тодорова
Д-р Наталия Славкова
Хематология
Д-р Ивайло Христов

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.