Медицински център “Афродита” гр. София

1808
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Медицински център “Афродита” e модерна клиника, специализирана в ин витро процедурите, съхранение на стволови клетки от кръв и тъкан от пъпна връв. Тя е създадена от холандския холдинг Absolute Property. Сградата ни се намира в кв. Кръстова Вада, където ще Ви осигурим медицински услуги от най-висок стандарт, при пълни комфорт и дискретност.
Защо Афродита?
Процедурите ни отговарят на най-високите стандарти за качество и сигурност.
Всички наши доктори са сертифицирани специалисти с дългогодишен опит и доказан успех в областта на медицината. Модерната база и оборудването ни отговарят на международните изисквания за хигиена и безопасност.
Предлагаме услуги в уютна и дискретна обстановка, близо до центъра на София.
Aтрактивна ценова политика.
УСЛУГИ
- Консултация АГ
- Преглед 4Д ехограф
- Фетална морфология
- Преглед Уролог
- Консултации за безплодие
- Ултразвук с цветен доплер
- Консултация с андролог
- Семенен анализ
- Разширен семенен анализ
- TESE екстракция на сперматозоиди от тестиса
- PESA подкожна аспирация на сперматозоиди от епидидима
- Лабораторни услуги след TESE/PESA
- Съхраняване на сперма за 1 година
- Донор сперма
- Съхраняване на ембриона (вкл.1 година съхраняване)
- Съхраняване на ембриона-ежегодно обновяване
- Трансфер на замрaзени ембриони
gal2
СЪХРАНЕНИЕ НА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ
МЦ Афродита е официален представител на Future Health за България . За да поеме тази сериозна отговорност представителя на Future Health трябва да отговаря на всички изисквания и стандарти, които гарантират доверието на клиентите за 20 – 25 години. МЦ Афродита работи на територията на цяла България, като разполага с централи в София, Варна, Пловдив, Плевен и Стара Загора. Екипите отговарят на спешните телефони и покриват всяка болница с родилно отделение, като са на разположение 24 часа в денонощието.
Дейностите които извършва са обвързани изцялo с Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция по трансплантация, което гарантира ежемесечен контрол от държавните институции в Република България.
ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ
Обслужване на клиентите на Future Health
На 0885 194 206, в делнични дни, от 09:00-17:00, може да получите подробна информация за:
- Транспортирането на Вашата проба до лабораторията на Future Health.
- Резултати от подробни микробиологични тестове на пробата.
- Резултати по метода PCR от кръвта на майката взети в момента на раждането.
- Справка за Вашите плащания.
- Информация по сертификата.
- Винаги може да получите информация и директно от Future Health.
gal3
ИНВИТРО
Първото успешно родено бебе след оплождане ин витро и трансплантация на ембрион е постигнато през 1978 год. в Англия. Този успех дава началото на едно революционно лечение на бездетността и води до развитието на нова технология за подпомогнатото възпроизвеждане.
Асистираните Репродуктивни Технологии (АРТ) са група от методи, които подпомагат постигането на успешна бременност. Прилагат се при групи пациенти с репродуктивни проблеми. При жените най-често това са непроходими или премахнати маточни тръби, ендометриоза или нарушена функция на яйчниците, тазово-възпалителна болест. При мъжете, отклонения от нормалните семенни параметри. За двамата партньори имунологични фактори, или необяснени причини за безплодие.
Началните стъпки на лечение включват консултация с лекар специалист, който съставя анамнеза и набелязва индивидуален план за лечение. Желателно е да представите и всички документи (ако ги има) от предходни диагностично-терапевтични дейности. Задължителни са някои медицински и хематологични изследвания, които имат за цел да увеличат вероятността за успех. За мъжа и жената това са: тестове за HIV, HBV, HCV, сифилис, кръвни групи, при нужда и други. За жената: гинекологичен преглед, трансвагинала ехография на малкия таз, цервикална цитонамазка (PAP), микробиологично изследване на вглагалищен/цервикален секрет, хормонални изследвания и други по необходимост. За мъжа: спермален анализ (спермограма), микробиологично изследване на семенната течност, преглед от уролог при индикации за мъжки стерилитет, хормонални изследвания, други кръвни изследвания.
img_2
Стимулация на яйчниците
За да се повиши шансът за успех се стимулират яйчниците с медикаменти, които да подпомогнат прорастването на повече фоликули, в които зреят яйцеклетките.
Вземането на лекарства за стимулация е в дози индивидуални за всяка жена и се определя от лекаря специалист. Чрез ултразвуково изследване на яйчниците и хормонално изследване на кръвта се определя подходящото време за вземане на яйцеклетките. За крайното съзряване на яйцеклетките се инжектира хормонът HCG (human chorion gonadotropin).
Вземане на яйцеклетки
Процедурата започва 34-36 часа след инжектирането на HCG. Времетраенето е от порядъка на 10-30 мин. Жената се поставя под анестезия. Аспирирането на яйцеклетките е с трансвагинално ултразвуково устройство, към което се поставя специален водач с тънка игла. С нея се аспирира течността на фоликулите, която се приема в ин витро лабораторията и изследва под микроскоп за наличие на яйцеклетки. Изолираните яйцеклетки се пренасят в инкубатор, който поддържа необходимите условия за оплождането и по-нататъшното развитие на ембрионите.
Оплождане в ин витро условия
Ин витро оплождането е сложен процес, при който яйцеклетките биват оплодени от сперматозоиди извън тялото на жената.
В деня на фоликуларната пункция партньорът отделя семенна течност, която се оценява и обработва с хранителна среда, за да се селектират най-жизнените и морфологично нормални сперматозоиди. Препоръчително е предварително полово въздържание 3-5 дни. В деня на вземане на яйцеклетките се извършва и инсеминирането им.
Развитие на оплодените яйцеклетки и ембриотрансфер
На следващият ден яйцеклетките се оценяват за оплождане. Характерна проява е присъствието на два пронуклеуса. Единият от тях носи генетичния материал на яйцеклетката, а другият на сперматозоида. Оплодените яйцеклетки, наричани вече ембриони продължават развитието си като автономна единица. Те ще престоят 2 или повече дни в лабораторията преди да бъдат пренесени в матката на жената. Лекуващият лекар и ембриологът обсъждат с пациентите качеството на ембрионите и заедно вземат решение колко от тях да бъдат пренесени в матката. Обикновенно се трансферират един или два ембриона, но това зависи от конкретния случай, възрастта на пациентката и причината за безплодие. Останалите ембриони, които не са върнати могат да бъдат замразени, с цел запазване и повишаване на шансовете за зачеване.

Тест за бременност
Назначава се тест за бременност 14 дни след ембриотрансфера.
МЦ „Афродита” е пълноценен център базиран на съвременно оборудване, опитни специалисти и световно известни консултанти. Нашият отдел за репродуктивна медицина е създаден в началото на 2008 год. и оттогава непрекъснато развиваме качеството и обхвата на нашите услуги. Благодарение на високия професионализъм, непрекъснатото на откритията в областта, постоянното обучение и повишаване на квалификацията на нашите специалисти, заедно с високите проценти успеваемост и гъвкава ценова политика продължава да привлича голям брой двойки от цяла България.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.