Медико-Диагностична Лаборатория МДЛ ООД гр. Бургас

5813
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Медико-диагностична лаборатория” МДЛ-ООД” гр. Бургас е самостоятелно лечебно заведение регистрирано по ЗЛЗ през м.юни 2000г. Лабораторията е пряк наследник на бившата микробиологична лаборатория в бургаската болница. Създадена е преди 40 години от доцент Пенка Сотирова - бивш ръководител на катедра по микробиолгия и вирусология МУ Стара Загора.
От 2000-та година лабораторията извършва изследвания на почти всички разпространени в България инфекциозни болести –микробиологични, паразитологични и вирусологични. Всяка година се разширява спектърът на изследванията и се усъвършенствуват методиките. Лабораторията обслужва болнични и доболнични пациенти. Работи с НЗОК. Извършва профилактични изследвания за медицински документи. Издава документи за извършване на изследвания с доброволни застрахователни фондове. Сключва договори с други лечебни заведения за извършване на изследвания.
Разработена е система за извършване на изследвания от врата до врата. Има възможност и за извършване на колективни изследвания. Резултатите от изследванията могат да се получават по електронната поща. Заявки за извършване на изследвания за здравни книжки по места и получаване на резултатите лично могат да се правят на страницата на лабораторията.
ТОКСОКАРОЗАТА-ЕДНО ШИРОКО РАЗПРОСТРАНЕНО ЗАБОЛЯВАНЕ, ПРИЧИНЯВАЩО РАЗНООБРАЗНИ КЛИНИЧНИ КАРТИНИ И РЯДКО
ДИАГОНСТИЦИРАНО

Токсокарозата е паразитно заболяване,което се причинява от кучешки и котешки паразити.Свободно живеещите кучета и котки са силно опаразитени и чрез изпражненията разпространяват яйцата на паразитите в околната среда. Начините за заразяване при човек са много лесни –най често при консумиране на нискостебленни плодове и зеленчуци недобре измити,играещи деца в пясъчници, в които много лесно се задържат много дълго време яйцата на паразитите.Галенето и гушкането на котки и кучета свободно живеещи е сигурен начин за попадане от козината на животното в храносмилателния тракт на човека.
Попадналите по тези описани и други начини/чрез консумиране на заразено месо или контакти с хлебарки/ на заразяване, яйцата на паразитите в стомаха на човек те стават ларви/малки червейчета/ и преминават през чревната стена в лимфата и кръвния поток и могат да достигнат различни вътрешни органи-черен и бял дроб, мозък, сърце, очи, мускулатура, бъбреци... Понякога тези ларви могат да достигнат чрез трахеята до глътката и човек повторно да се зарази и без да има контакт с животни или техни яйца. Този процес понякога може да продължи дълго време.
Какво причиняват на човек ларвите-поради големия си размер те често разкъсват кръвоносните съдове и предизвикват малки кръвоизливи в засегнатите органи. Около ларвите де развива възпалителна реакция и се получава гранулом и понякога може да се образува капсула, като по този начин ларвите могат да пребивават в организма дълго време-има описани случаи до 7 години. При спадане на имунитета на човек ларвите могат да излязат отново в лимфната система и оттам отново в различни органи.
Клиничната картина може да е разнообразна, степента за заболяване може да бъде от леко протичаща форма до тежки животозастрашаващи състояния.
Най често заболяването протича с температура, сърбящ обрив, увеличение на лимфните жлези, увеличени еозинофили в кръвната картина и белодробен синдром-мъчителна кашлица със задух. Нерядко се развива астматоподбен бронхит или пневмония. На рентген могат да се видят бързопреходни инфилтати,хроничен белодробен застой или дифузно усилена белодробна рисунка.Възможни са повръщания, диария, болки в дясното подребрие и в корема. Характерно е увеличението на черния дроб, в кръвната са увеличени освен еозинофилите и левкоцитите и имуноглобулините. При очната форма може и да няма еозинофили, а да се прояви като неспецефичен хориоретинит, застойни папили, дифузен ендофталмит, атрофия на зрителния нерв. Пораженията на Центалната нервна система се проявавт под формата на главоболие, нарушение на равновесието, епиприпадъци, хемипарези и парализи.
Заболяването протича продължетелно от 5 до 8 месеца до 2 години. Най тежки са усложненията на очната форма и ЦНС.
Доказването чрез кръвни проби за наличие на антитела е решаващ фактор при поставянето на диагнозата и провеждането на специфично лечение може да се окаже от жизнено значение за болния.
В МДЛ ООД гр.Бургас може да се извърши изследването и проведе паразитологична консултация от д-р Стаматова.
Ключови думи: тест за непоносимост към храни, паразитози при игра с животни, ухапани от кърлеж диагностика.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.