Медико-диагностична лаборатория Липогард гр. София

13062
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Медико-диагностична лаборатория Липогард е една от първите частни лаборатории, основана през 2001 година. Екипът е подбран от с високо квалифицирани специалисти, всеотдайни лекари и лаборанти с дългогодишен опит в клиничната лаборатория, липидология, микробиология паразитология.
Лабораторията е специализирана в изследвания на НАРУШЕНИЯТА В МАСТНАТА ОБМЯНА И МОЖЕ ДА ВИ ОСИГУРИ МЕДИЦИНСКА КОНСУЛТАЦИЯ с доц. Д-р Надежда Дончева, квалифициран клиничен липидолог за диагностика и лечние на дислипидемия – фамилна и вторична форма. Оборудвана е със съвременна апаратура, с което се гарантира прецизност на изследванията. Извън приоритета си дислипидемии, МДЛ Липогард е с капацитет на общопрофилна клинична лаборатория с възможности за изпълнение на широка гама от клинично–лабораторни, микробиологични и паразитологични анализи.

Лабораторията е включена във външна система за оценка на качеството и има договор с КАСАТА за обслужване на пациенти с направления за клинична лаборатория, микробиология и паразитология. Притежава сертификат за акредитация от МЗ.

Лабораторията има договори със следните Здравно-осигурителни фондове:

  • ЗОФ ЕВРОИНС
  • БУЛСТРАД Живот
  • ОЗОФ ДОВЕРИЕ
  • ЗАД България Здраве​
  • Уника АД
  • ДЗИ животозастраховане

Лаборатория Липогард предлага сключване на договори за абонаментно обслужване на служители на Фирми, Медицински центрове, Диагностично-Консултативни Центрове, частни лица и семейства. Лабораторията провежда профилактични изследвания на фирми. Работи с ваучери към GRABO и OFERTOMED. Предлага пакетни услуги с 30-40% по-ниски цените от единичните платени изследвания.  Пациенти с решение на ТЕЛК, бременни и деца под 6 години се облужват с преференции. Резултати се получават на хартиен носител и он-лайн.ИЗСЛЕДВАНИЯ

Изследвания към НЗОК или Платени изследвания
За нас ще е чест да подобрим обслужването към Вас, за да сте напълно удовлетворени. Вашето здраве е на първо място и затова не допускаме компромиси в това отношение. МОТО на лабораторията: „Здраве за всички, всичко за здравето“

За изследванията по здравна каса и платените услуги информация ще намерите на сайта на лабораторията www.lipoguard.com

Условия за точно извършване на анализите в рубрика „ЗА ПАЦИЕНТА“

– Кръвна картина – сутрин на гладно и без кафе.
– Урина общо химично изследване и седимент – Първа, сутрешна, средна порция урина, след локален тоалет.
– Урина за изследване на Ca, P, белтък, глюкоза, креатинин, урея – 24 часова урина се събира в добре измит съд с консервант, получен от лабораторията. Измерва се и се записва точното количество, размесва се и в лабораторията се носят 50-100 мл.
– Кръвна захар (глюкоза), кръвно-захарен профил (КЗП) и обременяване с глюкоза (ОГТТ): Само за глюкоза – сутрин на гладно, без прием на кафе и цигара. За КЗП – без специална диета и без преустановяване на лечението. Изследването се осъществява по схема, назначена от лекуващия лекар, но първото и второто изследване са задължително на гладно. За ОГТТ – три дни преди теста се консумира храна съдържаща минимум 150 г въглехидрати дневно. Лекарства повлияващи нивата на кръвната захар се спират 3 дни преди провеждане на теста. Изследването се осъществява по схема, назначена от лекуващия лекар.
– Липиден статус – сутрин, на гладно, 8 часа след последния прием на храна и 48 часа след последния прием на алкохол; без съществени промени в обичайното хранене. Прием на кафе и тютюнопушене в деня на изследването не се препоръчват.
– Клирънс – Сутрин на гладно, в домашна обстановка се изпразва пикочния мехур и урината се изхвърля, като часът на уриниране се записва. До същият час на следващият ден се събира в общ съд отделената урина. Точно след 24 часа се измерва отделеното количество урина и се записва общото количество. От общото количество урина след добро размесване, в лабораторията се носят само 20-30 мл. Взема се кръв за изследване на назначените показатели за клирънс. Анализ се извършва на същите показатели и в порцията урина. От стойностите в кръвта и урината се изчисляват клирънсите.
– Електролити и олигоелементи – минимум 10 дни след последния прием на препарати, които ги съдържат, както и на мултивитаминни комплекси.
– Тиреоидни хормони – Преди обяд без прием на кафе или други кофеинсъдържащи вещества.
– Репродуктивни хормони – Преди обяд, 2 часа след ставане от сън и по схема в зависимост от месечния цикъл.
– Гърлен секрет – сутрин преди хранене без хигиена на устната кухина и без измиване на зъбите.
– Назофарингеален и ушен секрет – 12 часа след последно третиране с медикамент.
– Стерилна урина – Задължително първа сутрешна урина отделена в стерилен контейнер.
– Очен секрет – преди започване на антибиотично лечение.
– Еякулат – Отделя се чрез самостоятелно извършена мастурбация с добре измити ръце и гениталии. Материалът се събира в стерилен контейнер и се доставя в лабораторията до 2 часа след отделянето му.
– Паразитология – За морфологична оценка за хелминти и протозои (материал от различни части на изпражненията в стерилен контейнер) За острица, прозрачна скоч-лента, залепена с тестовата /лепнеща/ зона надолу на чисто предметно стъкло , сутрин, преди тоалет и дефекация.ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

Медицински консултации с клиничен липидолог Доц. Д-р Надежда Дончева се извършват след записване на на час на тел. 02/980 39 92 или GSM 0884 43 81 24
За едно посещение в медико-диагностичната лаборатория се заплаща такса биологичен материал и инсенерация, независимо от броя на изследванията. От заплащане за вземане на биологичен материал се освобождават лицата без доходи, настанени в домове за деца и юноши, домове за деца от предучилищна възраст и домове за социални грижи, както и пациенти с решение на ТЕЛК.

Лабораторията осигурява онлайн достъп на лекари и пациенти до резултатите.
Лабораторията осигурява домашни посещения при нетранспортабилни пациенти, като върху цената на изследванията се начислява такса от 20 лв.

Адреси:

ЦЕНТРАЛА София, кв. „Овча Купел” І, ул. „Любляна” 34 Б

Работно време:

Понеделник – Петък 7.30 – 17.00 часа /В летния перод м. юни-автуст до 16 ч/.
Събота 8.00 – 14.00 часа

Тел.: (02) 980 39 92; (02) 444 39 92; GSM: 0884 43 81 24; 0882 08 89 96

Приемна - Манипулационна:

гр. София, кв. Горна баня, ул. Перуника 3А,
Работно време: 8 - 12.30 ч.

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.