Медико-дентален център Артромедика гр. София

34468
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Медицинското направление на центъра обхваща областите ортопедия и травматология, неврология, физиотерапия и рехабилитация.

Основните насоки на дейността ни са свързани с физиотерапия и кинезитерапия на опорно-двигателния апарат и нервната система, както и предоперативна и постоперативна рехабилитация.

 В практиката се осъществява възстановяването на пациенти след артроскопски операции в областта на рамото (стабилизация след рецидивиращи луксации, акромиопластика и възстановяване на ротаторния маншон), колянна става(в т.ч. реконструкции на предна кръстосана връзка) и глезенната става, пациенти след прекарани фрактури, лекувани с гипсова имобилизация или оперативно чрез метална остеосинтеза. Работи се за възстановяването на моториката на пациенти с неврологични заболявания.

Медицинският център разполага с лекарски кабинет за медицинските специалисти, физиотерапия с договор към НЗОК (светлолечение, електротерапия, лазертерапия, ултразвукова терапия и магнитотерапия) и кабинети за индивидуална кенезитерапия оборудвани с ново поколение апарти с дълбоко въздействие (текар терапия, дълбока осцилация, високоенергийна лазертерапия, ударна ултразвукова терапия) .

Всички ние – лекари и кинезитерапевти , работещи в Медицински център „Артромедика“, подчиняваме знанията, уменията и труда си на една цел – да върнем на нашите пациенти самочувствието и радостта от един активен и пълноценен живот.

            Лекари:         

Д-р Анна Кинова  - физиотерапевт (договор с НЗОК, записване на часове на телефон 0893010668).  Д-р Кинова е специалист с дългогодишен опит в областта на физиотерапията и рехабилитацията. До 2000г. е работила като главен асистент в МУ – София. С десетгодишен стаж в Турция – в специализирана клиника за рехабилитация на болни с неврологични заболявания и деца с ДЦП. От 10 години работи на длъжност: началник отделение в СБПЛР „Панчарево“ – специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация.

 •       Дейност: Диагностика и назначаване на физиотерапевтично лечение.

                                    Д-р Кремена Кънчева – невролог (договор с НЗОК, записване на часове на телефон 0893010668). Д-р Кънчева е специалист в областта на нервните болести, работи в неврологично отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ гр. София

                        -           Дейност: Диагностика и лечение на заболяванията на нерваната система.

 

               

ФИЗИОТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ

В Медицински център Артромедика едно се осъществява физикална терапия и рехабилитация на множество заболявания на опорно-двигателния апарат и нервната система.

Артрозни заболявания – коксартроза, гонартроза, артроза на глезенните стави. Заболявания на гръбначния стълб – спондилартроза и дискова патология.

Физиотерапия след травми и оперативни интервенции на опорно-двигателния апарат.

Рехабилитация след травми, операции и заболявания на ръката.

Приложение на системи от физикално повлияване на заболявания и травми на мускулите и сухожилията – миозити, миалгии, мускулни травми, тендинити и тендовагинити.

Лечение на възпалителни и дегенеративни заболявания на нерваната система.

Неврити и невралгии.

След травми на периферната нервна система. Рехабилитация при пациенти с множествена склероза.

Рехабилитация и двигателно обучение на деца с детска церебрална парализа (ДЦП).

Амбулаторна рехабилитация на пациенти след прекаран инсулт.

Рехабилитация на пациенти с посттравматични парези от централен и периферен произход.

Лазертерапия при бавнозаздравяващи рани.

Лечебното заведение разполага с модерна апартура за физиотерапия:

 

Електролечение (договор с НЗОК) :

 • Магнитотерапия
 • Лечение с нискочестотни токове
 • Лечение със средночестони токове
 • Лечение с високочестотни токове
 • Електростимулация
 • Ултразвукова терапия
 • Светлолечение
 • Лечение с ултравиолетова и инфрачервена светлина, както и със светлина от видимия спектър.
 • Лазертерапия

На разположение на пациентите е тритрансдюсерен лазер, осигуряващ модерна лазертерапия при широк дипазон от заболявания.

МЦ Артромедика едно разполага с екип от висококвалифицирани кинезитерапевти, които изготвят и провеждат индивидуален план на лечение и възстановяване на пациентите. Нашите специалисти преминават различни курсове за допълнителна квалификация и придобиване на нови техники и умения в сферата на кинезитерапията и рехабилитацията. Благодарение на това през последните години в медицинския център успешно и с висока ефективност се прилагат:

-              иглотерапия с електростимулация

-              лечение с вендузи

-              кинезиотейп

-              невродинамика

-              Ергон техника

-              Флосинг

-              Миофасциална терапия

-             Мълиган

-             кинезитерапия при деца с гръбначни изкривявания по световно признатите методики Schrot и SEAS

 

Нашият екип:

Илия Стефанов - кинезитерапевт

Анна Атанасова - рехабилитатор

Христина Кьосева - кинезитерапевт

Пламен Петров - кинезитерапевт

Девиния Тодорова - кинезитерапевт

Вероника Владимирова - рехабилитатор

Анна Алмаджиева - кинезитерапевт

Симона Ангелиева - кинезитерапевт

 

С какви заболявания работят нашите специалисти?

Неврологични проблеми:

 • Радикулити и радикулопатии.
 • Състояния свързани с различни изменения на междупрешленните дискове
 • Заболявания на централната нервна система.
 • Заболявания и травми на периферната нервна система.
 • Неврити и невралгии.
 • Компресионни синдроми.
 • Травмите на периферната нервна система.
 • Лечение на диабетна полиневропатия и полиневропатии от друг произход.

Проблеми с опорно двигателния апарат (ортопедия и травматология)

 • Травматизъм – възстановяване след травми на опорно двигателния апарат
 • Предоперативна и следоперативна рехабилитация
 • Дегенеративни заболявания на опорно двигателния апарат.
 • Възпалителни заболявания на опорно двигателния апарат
 • Гръбначни изкривявания

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.