Клиниката за дребни животни гр. Стара Загора

9411
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

"Клиниката за дребни животни" към ВМФ при Тракийски Университет, гр. Стара Загора е първата по рода си университетска ветеринарна клиника в България.
В клиниката работи екип от ветеринарни лекари с клиничен опит в различни области на професията. Обособени са специализирани кабинети по хирургия, акушерство, вътрешни незаразни болести, инфекциозни и паразитни болести. Лечебното заведение разполага със зали за рентгеноскопия и рентгенография, ехография, ендоскопия, клинична лаборатория, асептични хирургични зали, изолатор и стационар.
В кабинетите по хирургия се извършват голям набор от хирургични манипулации и операции за лечение на дребни и екзотични животни.
Спешното отделение дава възможност за кислородотерапия, интубация на критични пациенти, изкуствено поддържане на белодробния капацитет, инвазивно и неинвазивно мониториране на жизнените показатели. Кабинета е оборудван и с апарат за електрокардиоверсия (електро шок).
Ортопедията, неврохирургията и хирургията на меките тъкани са на европейско равнище. Прилагат се разнообразни оперативни техники в това число и ламинектомия. Развити са и по – малко популярни направления във ветеринарната медицина като денталната медицина и офталмологията .
Лекуват се много видове екзотични и диви животни – влечуги, птици и дребни бозайници. Работи се в областта на патологията при зайци и гризачи – дентални, ортопедични, дерматологични и незаразни заболявания.
Предстои модернизиране на отделението за следоперативна физикална терапия, което ще позволи цялостна рехабилитация на всички пациенти в постоперативния период.
Отделението по акушерство, гинекология и репродукция разполага със собствена операционна зала.
Рутинни манипулации и операции са ехографска диагностика и мониториране на бременността,изготвяне на спермограми, андрологично изследване, изкуствено осеменяване и др.
В отделението по вътрешни незаразни болести се извършват диагностика, мониторинг и терапия на кардиологични, пулмологични, нефрологични, урологични, гастроинтестинални и ендокринни заболявания на животните за компания.
Хоспитализацията на пациентите по предписание на лекуващия специалист не се заплаща. Това правило важи и за първите два дни от следоперативния период, при условие, че той се провежда в същото лечебно заведение.
Лабораториите по бактериология, микология, цитология, хистология и патоанатомия значително разширяват възможностите за адекватна и точна диагноза. В Клиниката за дребни животни се обслужват пациенти, които идват за диагностика и лечение от цялата страна. Осигуряването на медицински услуги на изключително високо ниво дава възможност за повишаване качеството на обучение на бъдещите ветеринарни лекари.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.