Доц. д-р Петър Шивачев - детска ревмокардиология гр. Варна

7831
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Доц. д-р П. Шивачев, д.м. е специалист педиатър, детски кардиолог и ревматолог, водещ специалист в УМБАЛ "Света Марина" ЕАД.

Доц. д-р Петър Шивачев д.м, е завършил МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов” - Варна през 1983г. Работи като педиатър и детски ревмокардиолог в УМБАЛ „Св. Марина” ЕАД и в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов” - Варна. Придобива специалност по „Детски болести” през 1989г., а специалност по „Детска ревмокардиология” - през 1993 г. Получава научна степен „Доктор по медицина” през 2014г. с дисертационен труд на тема „Критични вродени сърдечни малформации в района на североизточна България - анализ на резултатите”, а от 2016г. е избран за доцент по специалност „Детска кардиология” към катедрата по педиатрия. Доц. П. Шивачев е републикански консултант по детска кардиология и педиатрия за североизточна България от 2002 г.

Притежава сертификати по неинвазивна кардиология, ехокардиография и фетална ехокардиография. Преминал е курсове по интервенционална кардиология, интензивна педиатрия и неонатология. Основните клинични и научни интереси са в следните области: вродени сърдечни малформации, критични кардиопатии, фетална кардиология и ехокардиография, ритъмно-проводни нарушения, придобити сърдечни заболявания, хипертензинология, системни заболявания на съединителната тъкан, тромбофилии, както и общопедиатрични проблеми. Има над 180 публикации и участия в национални и международни конгреси, конференции и симпозиуми, както и една монография – „Тумори на сърцето в детската възраст”.

Член е на: БЛС, Българска педиатрична асоциация, Дружество на кардиолозите в България, Асоциация на детските кардиолози, Българска асоциация по ултразвук в медицината. Участва в клинични проучвания на лекарствени средства в областта на педиатрията и детската кардиология. Служебен телефон: +359 52 302851/60/, вътр. 1360 (УМБАЛ „Св. Марина” ЕАД, I ДК), Мобилен телефон: +359888786711, E-mail: drshivachev@yahoo.com и dr.shivachev@gmail.com.

Основни медицински дейности:

 • Прегледи и консултации по: детска кардиология, възрастни с вродени сърдечни малформации, детска ревматология и обща педиатрия.
 • Ехокардиография
 • Фетална ехокардиография на плода при бременни
 • Холтер ЕКГ при ритъмни и проводни нарушения.
 • Холтер за артериално налягане

Записване за прегледи и консултации:

 • гр. Варна
  • МЦ „Надежда”, гр. Варна, ул. „Дойран” № 5, тел. 052 648-228
  • МЦ „Надежда”, гр. Варна , бул. „Сливница” № 40, тел. 052 600-868
  • ДКЦ „Св. Марина” гр. Варна, бул. „Хр. Смирнески” № 1, тел. 052 978-781
  • МБАЛ „ Майчин дом” гр.Варна, ул. „Мир” № 1, тел. 053 332-000
  • МЦ по репродуктивна медицина „Нова радост”, гр. Варна, ул. „Константин Доганов” № 48, тел. 0888 400 800 – фетална ехоКГ
 • гр. Бургас, МЦ „Св. София”, ул. „Възраждане” № 13, тел. 056 845 083

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.