Д-р Силвия Еленкова – Акупунктура / Иглотерапия гр. София

10592
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

 Д-р Силвия Еленкова, ръководител на центъра, е завършила медицина в Медицинска академия гр. София. Специализирала е обща медицина и вътрешните болести. Тя е сертифициран иглотерапевт и хомеопат с повече от 20 години професионален опит и специализации по акупунктура и хомеопатия в България и чужбина.

Наред с ежедневната работа с пациенти е президент на Българското дружество по традиционна китайска медицина, български делегат в Световния алианс по акупунктура ICMART, член на Европейската асоциация по интегративна медицина, член на УС на Българската асоциация по интегративна медицина.
Има над 70 научни публикации в български и чуждестранни издания. 10 години е Научен редактор на списание „Акупунктура“.

ЗА ЦЕНТЪРА

СЪВРЕМЕННАТА, ПРОГРЕСИВНА МЕДИЦИНСКА МИСЪЛ ВСЕ ПОВЕЧЕ ВЪЗПРИЕМА ХОЛИСТИЧНИЯ ВЪЗГЛЕД ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ. ЛЕЧЕНИЕТО НА ДАДЕНО ЗАБОЛЯВАНЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УСПЕШНО САМО АКО ГЛЕДАМЕ НА ЧОВЕКА В НЕГОВАТА ЦЯЛОСТ–УНИКАЛНО ЕДИНСТВО НА ФИЗИКА, ЕМОЦИЯ, МИСЪЛ И ДУША .

Ние се стремим да намерим оптималното решение за здравния проблем на КОНКРЕТНИЯ ЧОВЕК като прилагаме интегративния подход- съчетаване на най-доброто от доказаните холистични лечебни методи- иглотерапия/акупунктура/ и хомеопатия с възможностите на съвременната медицина.

Хипократ е твърдял: “Естествените сили в нас са истинските лечители на болките“
Следвайки тази максима, работим целенасочено за опазване, възстановяване и поддържане на естествения потенциал, наречен здраве. Защото всеки има право и заслужава да се чувства здрав.

Какво лекуваме

Най-често при нас се лекуват пациенти с:

 • Болки с нервологичен произход- дископатия, дискова херния, плексит, радикулит, неврит;
 • Възпаление на лицевия нерв , невралгия на троичния нерв;
 • Мигрена, световъртеж, намален слух, безсъние;
 • Алергични заболявания- поленова алергия, бронхиална астма, атопичен дерматит;
 • Тревожни и страхови състояния ,паническо разстройство, депресия;
 • Дисфункция на щитовидната жлеза, вкл.болест на Хашимото, поликистоза на яйчниците, повишен холестерол;
 • Фибромиалгия, ранен климакс;
 • Наднормено тегло
 • Репродуктивни проблеми;
 • Ставни дегенеративни заболявания /ошипяване/; рамо-ръка синдром, тенис лакът;
 • Често боледуващи, деца с т.нар. трета сливица, нощно напикаване;
 • Акне, гнездовиден косопад, екземи ,псориазис, витилиго;
 • Козметична иглотерапия, отказване от тюнопушене;

В холистичната медицина няма „конфекця“. Всеки пациент е уникален и след задълбочен преглед /при необходимост и допълнителни изследва ния/ получава индивидуално лечение. Често то е придружено от подходящ двигателен режим и почти винаги- насоки за хранене/според ТКМ храната може да е и лекарство/.

Лечебните методи с които работим

 • Акупунктура- класическа, на ухото, су-джок, лечебна мокса;
 • Хомеопатия;
 • Психотерапия;
 • Лечебен и точков масаж;
 • Лазертерапия, лазерпунктура;

Важно е да знаете: При децата вместо игли се използва мек инфра-червен лазер. Процедурите са високоефективни, безопасни и напълно безболезнени.

 • Електроакупунктура, целутрон, пресотерапия;
 • Мезотерапия с инжекционен колаген- иновация в лечението на опорно-двигателни, неврологични и козметични проблеми;
 • Диетология според ТКМ;
 • Фотоепилация и фотоподмладяване

За да сте по-информирани

Акупунктурата /иглотерапията / е доказан безлекарствен лечебен метод на повече от 3000 години. В строго определени активни точки на кожата се поставят метални игли. Те отключват серия от енергийни и последващи биохимични процеси, които опосредстват лечебния ефект.

Хомеопатичните лекарства нямат странични ефекти, нито могат да предизвикат алергична реакция.

Иглотерапията и хомеопатията могат да се прилагат на деца и бременни.

Тези методи не са панацея или приказна вълшебна пръчка. Лечението на хроничните заболявания изисква курс от минимум 12 процедури.

Позитивната нагласа на пациента и доверието в лекуващия са катализатори на лечебния процес.


Прегледите и процедурите са с предварително записване на

тел: 
02 8656867
e-mail: dr.elenkova@abv.bg

И на мобилните телефони:

0888506164 д-р Силвия Еленкова- иглотерапия и хомеопатия
0884886608 д-р Владимир Пожарашки- психоанализа и психотерапия

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.