Д-р Румяна Радославова - Кардиолог гр. Варна

3069
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ


Румяна Радославова завършва средно образование с физикоматематически профил в 7-мо СОУ – София. Дипломира се като лекар в Медицинска академия - София през 1984г. Специализира вътрешни болести през 1991г и започва работа в отделение Вътрешни болести.
Д-р Радославова придобива втората си специалност – кардиология през 1994г. Назначена е като главен асистент Завеждащ отделение по неинвазивна диагностика. През 1996г. получава професионална квалификация по ехокардиография (трансторакална и трансезофагеална) и стрес тест – експертно ниво. От 1996г до 2007г работи като старши асистент в Кардиологична клиника на Университетска болница- Александровска.
От 2001г Д-р Радославова започва работа и на свободна практика в частната си амбулатория за специализирана кардилогична помощ, Бул. П.Славейков N 10. 2007г и 2008г Д-р Радославова е медицински директор на Специализирана болница за активно лечение и рехабилитация-Банкя.
От 2008г работи за Българския Кардиологичен Институт. Д-р Радолавова е медицински директор на Университетска СБАЛ по Кардиология в Плевен, а след разработването и е назначена като медицински директор на новооткритата специализирана болница за активно лечение на сърдечно-съдови заболявания във Велико Търново. От 2009г до октомври 2012г, Д-р Радославова работи в СБАЛ по Кардиология – Варна където е началник Интензивно отделение.
От октомври 2012г е медицински директор на СБАЛ по кардиология "Кардиолайф"– Варна.
  • Автор и съавтор на над 100 научни статии в български и чуждестранни медицински списания
  • Съавтор на Учебник по Кардиология и Учебник по спешна Кардиология
  • Редовен участник с доклади и лекции в различни научни форуми и конференции
  • Редовен участник в международните кардиологични конгреси
  • Член на Българското Кардиологично дружество
  • Член на Европейското Кардиологично дружество
  • Член на асоциация Ултразвук в медицината
  • Член на Европейското дружество по Ехокардиография
  • Член на ZONTA International
  • Участия в над 20 рандомизирани, многоцентрови клинични проучвания като главен изследовател, координатор и съизследовател
Диагностика
Ехокардиография (ЕхоКГ)
Съдов Доплер
Стрес ехокардиография (велоергометър или пътека)
Електрокардиография (ЕКГ)
Преди и след преглед при кардиолог:
Няма контраиндикации за прием на храна, течности или медикаменти преди преглед при кардиолог. Пациентът не бива да спира медикаментозната си терапия в деня на прегледа.
Задължително уведомете кардиолога за приеманите медикаменти.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.