Д-р Михаил Скерлев - специалист по пластична и естетична хирургия гр. София

9468
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Михаил Скерлев е специалист по пластично реконструктивна и естетична хирургия. През 2001 г. основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея“ в гр. София.

Прави консултации и естетични и пластични процедури в родния си град Варна, поне един път месечно през почивните дни. Завършил е висшето си образование в Медицинския университет в гр. Варна през 1984 г. А през 1987 г. участва в създаването на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия във Военноморската болница, където работи като хирург до заминаването си Южна Африка през 1991 г.

В Южна Африка специализира пластична хирургия при проф. Сколтц в университета „Мендуза”, до гр. Претория. За седем години, през които практикува професията си там, той е участвал в над 1500 операции, в това число и в разделянето на сиамски близнаци, срастнали в областта на главата.

В университетската болница „Гаранкува” се е занимавал главно с реконструктивна хирургия и изгаряния. В Първа военна болница в Претория е асистирал на много козметични операции.

Заради специализацията и практиката си в Южна Африка, той се оформя като пластичен хирург там и под влияние на англо-американската школа: „Моята основа като пластичен хирург е дадена в Южна Африка и по тази причина, аз мисля много постулатно – това се прави така, онова – така. Обучението и практиката ми е преминала в школа, в която ти дават постулат, в чиито граници можеш да варираш.

Това разбира се не ме ограничава, а напротив – кара ме да поддържам професионалната си квалификация на ниво. Всички нови методи се публикуват на английски, всички конгреси се провеждат на този език. Участвам минимум в два конгреса или конференции годишно, за да съм в крак с новите тенденции в пластичната хирургия и да мога да дам на пациентите си медицински услуги с най-високо качество”.

През 1998 г. се завръща в България и придобива специалност по Обща хирургия. Следващите две години специализира в Клиниката по пластична, реконструктивна и естетична хирургия кьм Александровска болница при доц. Димитьр Евстатиев и доц. Пенка Тепавичарова.

Там придобива специалност по пластично-реконструктивна и естетична хирургия през 2000 г. След това основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея“ в гр. София.

От 2013 г. д-р Скерлев е и началник на хирургическото отделение към МБАЛ „Здравето 2012”, гр. София.

Д-р Михаил Скерлев е член на Българската, Балканската и Международна асоциация по пластично възстановителна и естетична хирургия. Един от първите български специалисти, приети в Международното общество по естетична пластична хирургия.

От 2004 г. до 2012 г. е първият национален секретар за България в Световната асоциация на естетичните хирурзи. (International Society Of Aesthetic Plastic Surgery).
Д-р Михаил Скерлев е активен член на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, член на управителното бюро и секретар по организационните въпроси на БАПРЕХ.

ДЕЙНОСТ

Хирургия на лице
Корекция на клепачи-Блефаропластика или корекция на горен и долен клепач​
Корекция на нос
Корекция на уши
Хирургия на гърди
Хирургия на тяло
Хирургия на полови органи
Корекцията на полови органи
Дермабразио
Изглаждане на кожата чрез контролирана хирургическа намеса​
Естетична медицина
Премахване на белези и бенки
Обилно изпотяване
Трансплантация на коса

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.