Доц. д-р Мелания Михайлова Радионова - Нервни болести гр. София

8904
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Дoцент  Мелания Радионова е завършила Медицинския  университет в София, има призната специалност „ нервни болести” и  квалификации по „електроенцефалография”,   „ мозъчна картография”, „евокирани потенциали” и „транскраниална магнитна стимулация”.  Специализирала е клинична неврофизиология във Виена – Австрия и епилептология в  Сан Серволо – Италия. Има призната правоспособност  и е член на Лекарската камера  в Германия. Работила е като лекар-специлист  в  Център по епилепсия „ Вайсенау”-  Германия.
Понастоящем работи в  МБАЛ „Александровска” - Клиника по неврология, бул. „ Г. Софийски”1 и в Неврологичен център „ Сацер”, ул. „ Ив. Багрянов” 19-а.
Контакт: 0887232440
Доц. Радионова провежда :
* неврологични прегледи и консултации
* ЕЕГ изследвания, ЕЕГ картография, Видео-ЕЕГ , изследване на сън
* транскраниална магнитна стимулация - ТМС

Електроенцефалографията  -  ЕЕГ досега е единственият безвреден метод, който характеризира функционалното състояние на мозъка. ЕЕГ може да регистрира промени в мозъчната активност, които да подпомогнат диагностиката на различни заболявания. ЕЕГ дава ценна информация и задължително се изследва при:   – епилепсия;  – други припадъчни нарушения;  – тумори на мозъка;  – травми на главата; – енцефалопатии; – възпаление на мозъка; – мозъчен инсулт; -нарушения на съня; – паметови нарушения. ЕЕГ изследването е  напълно безопасно и безболезнено. По време на ЕЕГ изследването няма никакви външни въздействия
Видео ЕЕГ : едновременно се регистрират поведение мозъчна функция; има първостепенно значение   при определяне вида на припадъците. Това е едонственият метод , който сигурно разграничава  епилептинчи от неепилетични пристъпи.
Мозъчна картография : компютърна обработка и анализ на ЕЕГ, като резултатите се представят като карта на мозъчна активност. Разкрива промени, които не могат да се видят при обикновен зрителен анализ.
Репетативната транскраниална магнитна стимулация - ТМС  е неинвазивен лесно поносим метод на лечние , при който се стимулират   определени области  на мозъка  за  преодоляване на различни нарушения във функционирането им. Този метод предоставя нови възможности за лечение на редица  психични и неврологчини заболявания,при които лечението с лекарства не дава резултат или е съпроводено със странични действия. Доказано повлиява  депресии,  невропатна болка, невралгии,  мигрена и други видове главоболие, деменции,  инсулти, травми, множествена склероза, паркинсонова болест, шум в ушите

Допълнителни контакти


гр. София, , ул. "Ив. Багрянов" 19-А, Неврологичен център „ Сацер” [виж карта]

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.