Фамилна дентална практика Пловдив

4637
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Мария Матеева е специалист по дентална медицина.
Приема пациенти във Фамилна дентална практика в град Пловдив.
Д-р Мария Матеева завършва Факултета по Дентална медицина към Медицински Университет- Пловдив.
Работила е в частна стоматологична практика в гр. Мюнхен, Германия.
През 1991 г. с Д-р Петров основават частен кабинет в гр. Пловдив.


Предлагани услуги в кабинета на д-р Матеева

ХИРУРГИЯ

- екстракция на зъб
- инцизия
- лечение на алвеолит чрез кюретаж
- циркумцизия

ЛЕЧЕНИЕ НА КАРИЕС
Кариесът е заболяване с голямо социално значение. Представлява деминерализация на твърдите зъбни тъкани, с образуване на кухина,което впоследсвие води до поява на болка и задържане на храна. Напредналите стадии на кариеса се лекуват чрез отстраняване на некротичните тъкани и последващо възстановяване на зъба с обтурация(пломба), която може да бъде изработена от различен материал.
Лечение на кариес. Обтурации(пломби) от:
- амалгама
- фотополимери
- глас - йономерни цименти
- компомери

СИЛАНИЗИРАНЕ
Грижата за зъбите трябва да започне веднага след появяването им в устата, за да бъдат предпазени от развитие на кариес и различните усложнения, свързани с него. След пробива на зъбите емайлът все още не е достигнал окончателната си минерализация и е податлив на киселинните атаки от плаката. Освен това хигиенните навици при децата невинаги са изградени напълно когато поникват първите постоянни кътници. Фисурите са дълбоки и задържат плака, която е трудно да бъде почистена и от там започва развитието на кариеса. За да се предотврати това зъбите се силанизират.
Силанизирането е неболезнена процедура. Тя започва с почистването на зъба от хранителни остатъци и плака. След това емайлът се обработва за кратко с киселина, за да може по-добре да се свърже със силанта. Накрая се поставя силантът, който представлява фотополимерен композит или глас-йономерен цимент и се осветява с фотополимерна лампа, за да се втвърди. Така запечатани, фисурите вече няма да задържат плака и зъбната повърхност ще се почиства много по-лесно. След силанизирането трябва да се правят контролни прегледи, за да се следи дали силанта не се е изтрил и дали има нужда от подмяна. Прилагането на силанти при постоянните дъвкателни зъби е много ефективна профилактична процедура, която предпазва детските зъби и премахва риска от поява на кариес.

КОРИГИРАНЕ НА ТРЕМИ И ДИАСТЕМИ
Диастемата е разстояние между централните резци, а тремите - между останалите зъби. Причините за появата им могат за бъдат различни. Най-често това е неследствеността. Друга причина могат да бъдат вредните навици. Най-бързият начин за тяхното естетично коригиране е възстановяването им чрез фотополимерни материали, като манипулацията се извършва в едно посещение.

ЕНДОДОНТСКО ЛЕЧЕНИЕ
Ендодонтското лечение е лечението на кореновите канали. Прилага се при заболявания на пулпата, периодонциума, а понякога се налага да се извърши и преди протезирането на зъбите. В нашия кабинет използваме апаратура на една от водещите фирми в денталния бранш(Tri Auto ZX, Morita, Japan).

ПАРОДОНТОЛОГИЯ
Пародонтът е зъбодържащият апарат на зъба. Той включва гингивата, алвеоларната кост, цимента на корена на зъба и колагенови влакна (периодонциум). Поддържането на пародонта в добро състояние е от основно значение за стабилността на вашите зъби. Когато не се полагат необходимите грижи възникват гингивити и пародонтити. Причините за възникването им могат да бъдат различни, като с водещо значение е наличието на зъбна плака и зъбен камък.

Пародонтология:
- отстраняване на зъбен камък (ръчно и чрез ултразвук) и зъбна плака, полиране
- air flow - отстраняване на плака и оцветявания по зъбите с помощта на специален прах
При нас ще получите комплексно решение на пародонталните проблеми.

ПРОТЕЗИРАНЕ
*коронки и мостове:
- от метал
- от метал и пластмаса (по “Адапта”)
- металокерамика
- изцяло керамични
- от цирконий

*фасети:
- керамични
- фотополимерни
*частични коронки - inlay

*изграждане на зъби чрез:
- фабричен щифт
- лят метален щифт
- фиброщифт

*протези:
- плакови - частични и тотални
- моделно-ляти протези

ИЗБЕЛВАНЕ
В днешно време всеки иска да има сияйна усмивка.Тя е символ на здравето и младостта. Избелването извършваме със система,която максимално щади вашите зъби. Подарете си красива усмивка!

ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРОГРАМИ
*При първото посещение правим обстоен преглед и снемаме подробна анамнеза.
*Анализираме рисковите фактори.
*Визуализираме старата и новата плака с цветен индикатор.
*Определяме pH на слюнката.
*Професионално почистване на плаката и зъбния камък.
*Демонстрация на методите за миене на зъбите.
*Прилагане на реминерализиращи кремове за професионална и домашна употреба.
*Контролни прегледи с цел проследяване не лечебния процес.

Работно време:

Понеделник - Петък
08.00 - 19.00 часа

Може да запишете час на тел: 032/66 45 54
Д-р М.Матеева 0888/55 25 40
Д-р K.х.Петрова 0889/98 77 97

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.