Д-р Любомира Байчева - ортодонт гр. София

5167
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Любомира Байчева е стоматолог с над 20 год. дентална практика. Завършила е Медицински университет в София и е преминала десетки квалификации като:


-Бързо и ефективно коригиране на зъбно-челюстни деформации с готовите функционално–ортодонтски апарати от САЩ „Орто-Тайн“;
-Адванс курс за работа с импланти на системата „Изомед“;
-Работа с композитните фасети „Еделвайс“;
-Директни възтановявания по техниката на Лоренцо Ванини;
-Екстремна стоматология, водена от Д-р Дорфман;
-Рентгенова диагностика;
-Избелване на витални и невитални зъби;
-Модерна ендодонтия и много други

Акцент и удоволствие е работата с „невидимата“ ортодонтска система „Орто-Тайн“. Тя вклюва лечение с три вида апарати според възрастта:
-„Nite-Guide“ за възраст 4-7 год. възраст.
Апаратът се носи нощем като:
-Насочва постоянните зъби на правилното им място;
-Коригира „ветрилообразно“ разположени зъби, дълбока захапка, кръстосана захапка, отворена захапка;
-Сгъстявания на зъбите до 7-8 мм;
-Вредни навици като : смучене на пръсти,усти,бузи, „инфантилно гълтане“ (ако проблемът не е трета сливица)

- „Occlus-o-Guide“ за възраст 5-14 год. възраст:
Апаратът се носи само в къщи, според деформацията от 1-4 часа на ден, плюс нощем.
Лечението е по-бързо в сравнение с други ортодонски системи, защото отделните етапи са комбинирани в един единствен апарат.
Ранното лечение създава предпоставки за траен резултат.Колагеновите влакна, които „държат“ зъбите имат „памет“ . При по-късното стандартно ортодонтско лечение проблемът се „заключва“ и се увеличава възможността зъбите да се върнат в първоначална позиция.
Коригира:
-Дълбока, кръстосана, захапка, „ветрилообразно“ разположени зъби
Лечвнието на обратна захапка е подходящо да се стартира на 8 год.възраст.
-Сгъстяване на зъбите до 4 мм
Същият апарат се използва и за ретенция. Поради съкратените етапи, лечението е по-евтино в сравнение с др. ортодонтски системи.

„Orto-T“ е за пациенти с постоянни зъби.
Носи се само в къщи от 1-3 часа на ден, както и нощем.
Коригира:
-Дълбока, кръстосана захапка . “ Ветрилообразно“ разположени зъби;
-Сгъстявания до 4 мм;
-Ротирани зъби;
-Треми(разтояния между зъбите);
-„Върнали“ се лекувани ортодонтски случаи
Ако след време зъбите се „върнат“, се използва същия апарат.

Терапия с нискочестотен лазер " PACT 300" на пародонтити, периимплантити, гингивити, гангрени.

Лечението се изразява в активиране на фоточувствителен гел и генериране на активен кислород, който разрушава клетъчната стена на 99% от патогенните бактерии, фуги и вируси.

Методът е подходящ особено за пациенти, резистентни към антибиотици; към пациенти, приемащи медикаменти за разреждане на кръвта, за диабетици.

Положителни резултати се наблюдават още след първото третиране. При обострени случаи може да се направят още 2-3 процедури.

Лечение с имплантологичната система " Alpha Bio", предлагаща системи за лесна употреба във всички клинични ситуации.

Предимствата на имплантите са:

- лесно и гладко поставяне;

- отлично сцепление с костта;

- умерена възможност за самопрепариране;

- висока първична стабилност

Качествата на имплантите се дължат на повърхността им, получена чрез процесите на пясакоструйно награпавяване и двойно киселинно ецване, което позволява по- интензивната абсорбция на кръв и плазмени протеини директно върху имплантните микропори.


Хъркане


www.bulgariandentist.com


Снимка представяща ясния прогрес от лечението на пациент със системата Ortho – Tain:

При старт на лечението:   20 месеца по-късно:
 

Друг пациент:

При старт на лечението:   9 месеца по-късно:
 

Друг пациент:

При старт на лечението:   26 месеца по-късно:
 

 

Лечение с ортодонтската система „Ortho-Tain”
Автор: Д-р Л.Байчева,
www.bulgariandentist.com
office@bulgariandentist.com
+359-889-609066

С любезното съдействие на ortho-t.eu – 0888 890 441, 078 550805


„Ortho-Tain” е революционна система, включваща действието на функционален и ортодонтски апарат в едно. Това осигурява стабилност на лечението, оформяйки едновременно меките и твърдите зъбни тъкани в перфектна оклузия. Един за цялото лечение, апаратът е лесно достъпен за пациентите.
Изработен от еластична пластмаса, той предпазва емайла и осъществява придвижването на зъбите в трите равнини чрез засилване на кръвообръщението около всеки зъб, а не чрез механично въздействие.
Подходящ е за деца 4-7 год.-„Nite-Guide”, за деца 6-14 год. – “Occlus-o-Guide” и за пациенти с постоянно съзъбие-„Ortho-T”.
Често задаван е въпросът за ранното лечение и неговият смисъл. Създателят на техниката Проф. Д-р Бъргърсън е категоричен, че то създава траен резултат, оформяйки „памет“ на зъбозадържащия апарат.
В желанието си да опишем действито на системата ви предоставяме част от интервю на Проф. Д-р Bergersen пред “Dentistry News Journal” от 16.08.2013 г: http://pubs.royle.com/article/An+Interview+With+Dr.+Bergersen,+Inventor+Of+Ortho-Tain+Techniques/1470302/0/article.html, Dentistry News Journal — August 16, 2013

Интервю с Проф. Д-р Бъргърсън, изобретател на Техникaта Oрто-Тейн
Ърл O. Бъргърсън DDS, MSD ще представи най-ефикасната и икономически ефективна техника за изправяне на зъби без скоби.

Q: Какво прави ортодонтските апаратчета на Орто-Тейн толкова уникални?

A: Техниката Орто-T е най-добрият, най-ефективен избор за ортодонтско лечение при възрастни без скоби. Уникалният дизайн на Орто-T позволява постоянните зъби да се насочат в перфектен I-ви Клас оклузия само с един апарат, носен 1-2 часа на ден. Техниката Орто-T отнема 1/5 от времето необходимо за лечение с фиксирани апарати.

Q: Какви са ползите при техниката Ortho-T за лечение на възрастни без скоби в сравнение с другите ортодонтски техники за лечение на възрастни?

 • Както по-рано заявих, Ortho-T се носи 1-2 часа на ден; времето за лечение е 2-12 месеца приблизително. Времето на повечето други процедури.
 • Стойността на лечение с Ortho-T е много по-ниска от тази с фиксирани апарати.
 • Ortho-T коригира дълбока и сагитална захапка, сгъстявания, треми, диастема и ТМС.
 • Ortho-T изисква само един апарат, който се носи както за активното лечение, така и като ретенционен. Ако 10 години по-късно се появи рецидив, може да се използва същия апарат.
 • Не е необходимо прекъсване на носенето или смяна на апарата , ако се налага провеждане на дентално лечение. Всеки вид лечение.

– Мостове, екстракции, импланти – не влияят на прилягането на апарата.

Q: Колко пациенти са били лекувани с Ortho-T?

A: Над 3 милиона.

Q: Орто-Тейн също има апарати за ортодонтско лечение на тийнейджъри и малки деца?

 • Апаратът Occlus-о-Guide може да се използва за почти всички ортодонтски отклонения при 8-12 годишна възраст.
 • Апаратът Nite-Guide се използва по време на растежа на горните и долните резци – само пасивно, докато се спи.

Q: Апаратите Nite- Guide и Occlus-о-Guide по същия начин ли работят, както Ortho-T за възрастни?

A: Почти по същия начин, раликата е в това, че има повече място, което може да се използва при сгъстяванията на 5-12 годишна възраст в следствие на по-големите постериорни млечни зъби.

Q: Nite-Guide единственият апарат ли е за ранно лечение на пазара, който може да изправя поникващите постоянни зъби по време на самия растеж само с нощно носене?

 • Да. Апаратът Nite-Guide позволява зъбите да поникнат изправени. Колагеновите влакна се развиват в тази позиция, така че има минимален или никакъв рецидив според изследванията към днешна дата.
 • Изследванията също така показват, че децата трябва да носят Nite-Guide за 1 час по време на спане и ще получат същите резултати както в повечето случаи на носене през цялата нощ.
 • Проучване показва също, че 93% от всички 5-7 годишни са кандидати за лечение.
 • Един лекар може да лекува стотици пациенти всяка година.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.