Д-р Виктория Димитрова - специалист дерматология и венерология, боуен терапевт гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Като специалист Кранио-сакралната терапия, Доктор Димитрова предлага комбинация от лечебните традиции на Изтока и Западната кинезитерапия. Тя използва цялостен подход към лечението и взаимовръзката между ума, тялото и духа, като е ефективна форма на лечение на широк спектър от заболявания, помага да се създадат оптимални условия за здраве, насърчава жизнеността и чувството за благосъстояние.
Действията при кранио-сакралната терапия са толкова нежни и леки, че това е типичен пример за така наречените „леки терапии“, които претендират да постигат сериозни ползи за здравето с помощта леки и напълно безопасни интервенции. Това прави кранио-сакралната терапия подходяща за хора от всички възрасти, включително бебета, деца и възрастни хора и може да бъде ефективна при остри или хронични случаи.
Същност на кранио-сакралната терапия
Кранио-сакралната терапия е лека, неинвазивна манипулативна техника, при която терапевтът докосва много леко черепа, опашната кост и гръбначния стълб, при което се наместват фините костици от обвивката на черепа и възстановяват нормалната ритмика, с която той „диша”. Това помага на жизнените енергии да преминават безпрепятствено през тялото. Натискът, който обикновено се прилага не надвишава пет грама или еквивалентното тегло на никела.
Акцент в биодинамичната кранио-сакрална терапия е да помогне за възстановяване на баланса и равновесието на жизнените сили, които лежат в основата и управляват модела на болестите на тялото и ума.
Д-р Джон Ъпледжър (John Upledger), един от най-известните личности в комплементарната и алтернативна медицина, е автор на термина и основател на метода „кранио-сакрална терапия”. Базирайки се на по-стари идеи, д-р Ъпледжър обяснява ефекта на кранио-сакралната терапия с влиянието й върху естествените и уникални ритми на различни системи в тялото.
Благодарение на добре развитите си фини палпаторни умения, терапевтът може да прочете историята на тялото, да идентифицира местата, в които е възникнал дисбаланс и след това да следва естествените приоритети за изцеление, указани от собствената физиология.
Работно време:
От понеделник до петък от 9.00-13.00 часа
0878/286 428 - с предварително записване

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.