Д-р Веселка Василева - Психиатър, Детски психиатър - гр. Търговище

32738
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Веселка Василева е специалист по психиатрия.
Практикува в психиатричен кабинет по обща и детска психиатрия в Търговище.

ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ
Висше образование по Медицина към Медицински университет – гр. Варна
Специалист Детски психиатър
Ординатура по Детска психиатрия към Клиника по Детска психиатрия към Медицинска Академия – София
Специалист по психиатрия за възрастни – над 18 г.
Специализация по Психиатрия към Медицинска Академия – София
Специалист по Здравен мениджмънт - специализация към СА „Димитър Ценов” – гр. Свищов
От 2008г Д-р Василева е Детски психиатър и Завеждащ Детски психиатричен сектор в МБАЛ – гр. Търговище
и извършва лечебно-диагностична, психотерапевтична и експертна работа с деца и юноши от 0 до 18 год. и техните семейства.

Професионален опит:
Детски психиатър и психиатър за възрастни
ДКЦ „Св. Ив. Рилски” - гр. Търговище
Лечебно-диагностична, психотерапевтична и експертна работа с деца и юноши от 0 до 18 год. и техните семейства.
лечебно-диагностична и психотерапевтична работа и с възрастни пациенти.
Психиатър за възрастни
МБАЛ – гр. Търговище

Лечебно-диагностична, психотерапевтична и експертна работа с възрастни пациенти.

Понастоящем ръководи екип от 10 човека, които са от различен профил медицински специалисти и отговаря за високо качество на работа на екипа. Има многобройни ангажименти с Неправителствени организации и като експерт и ръководител в клинични проучвания.

Работейки като Завеждащ Детски психиатричен сектор в Психиатрично отделение на МБАЛ – гр. Търговище е пряко отговорна за високото качество на работа на екипа там и доказателство за това са високите оценки, които получава болницата при периодичните одити и проверки във връзка с пресертифицирането й.

Работи и като изследовател и Главен изследовател към клинични проучвания в болницата. Преминала е през вътрешни одити от различни спонсори и екипа е получавал високи оценки за работата си.

В пряката си работа като един от малкото специалисти детски психиатър в страната, обслужва деца от цяла североизточна България.

Изготвя:
- диагностични оценки и лечебни планове
- експертиза на училищна годност, психична, емоционална и общообразователна зрялост
- експертна оценка за необходимост от ресурсно подпомагане или насочване към помощно училище
- съдебни експертни оценки на деца
- експертни оценки на родители за родителска годност
- Извършва експертна дейност на деца, обслужваща почти всички ТЕЛК и НЕЛК в страната

Участва в екипна работа с психолог и логопед с диагностична и психотерапевтична насоченост.

Публикации, Презентации, Проекти, Конференции, Семинари, Членства:
Има три научни публикации в сферата на афективните разстройства, в областта на Детска психиатрия и на епидемиология на психичните разстройства. Участва в работата на международен изследователски проект по „Молекулярна генетика на психичните разстройства”, резултатите от който са публикувани в много уважавани научни списания в света.

Участва и е изнасяла презентации на различни психиатрични и фармацевтични теми пред психиатричната общност или на семинари на общопрактикуващи лекари.

Участва като главен изследовател и съизследовател в екип с други колеги в различни проекти и международни клинични проучвания за лекарства на различни фирми – производители на лекарства:

- международна програма за „Скрининг BRIDGE за оценка на биполярни разстройства към фирма Санофи
- като Главен изследовател в 5 клинични проучвания за поносимост и ефикасност на лекарство за лечение на шизофрения при юноши
- Главен изследовател и в друго проучване за поносимост и ефикасност на друго лекарство за лечение на Хиперкинетично разстройство при деца
- Главен изследовател и в 4 клинични проучвания за поносимост и ефикасност на лекарство за лечение на Голямо депресивно разстройство и на 2 за маниен епизод при юноши.
- Главен изследовател в 4 клинични проучвания за поносимост и ефикасност на лекарство за лечение на Шизофрения при възрастни пациенти над 18 г. възраст, а също и в 3 клинични проучвания за поносимост и ефикасност на лекарство за лечение на Голямо депресивно разстройство при възрастни пациенти над 18г. възраст и в повече от 20 подобни проучвания.

Участва в многобройни конференции и семинари на психиатричната общност на местно и национално ниво, а също и в над 10 международни конгреси по Психиатрия и в Световни конгреси по Детска психиатрия.

Член е на Българска психиатрична асоциация, Асоциация по Детска психиатрия, Асоциация на частно практикуващите психиатри в България, Сдружение по Биологична психиатрия в България.

ЛЕКУВА:
– Детска шизофрения
– Разстройства на развитието
– Хиперактивно разстройство
– Невропсихиатрични разстройства
– Разтройства на уменията

Частен Психиатричен кабинет в Търговище работи по график:

Всеки работен ден от 10 до 15 часа.
В останалите часове – консултации и посещения на място по спешност и след предварителна уговорка.

Допълнителен адрес: МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "ВАС" - гр.Търговище, ул.Никола Симов 11

Записване на час за преглед

Всеки работен ден от 10:00 до 15:00 часа.

Консултации на деца с хиперкинетично разстройство

Изготвяне на документи за ТЕЛК

Консултация за възрастни с психични и невротични разстройства, зависимости

Освидетелстване и издаване медицински свидетелства за притежаване на оръжие или започване на работа

На следната дата:
Данни за контакт:

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.