Д-р Веселин Даскалов – Специализирана Очна Болница гр. София

57660
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Веселин Даскалов консултира, приема и оперира пациенти в новата Специализирана Очна Болница "Пентаграм" в гр. София.

Болницата разполага с лазери за лечение на глаукомата, вторичната катаракта, зелен лазер за лечение на диабетната ретинопатия, операционен микроскоп Zeiss последно поколение с възможност за видеозаснемане и конферентна връзка, най-модерната апаратура за оперативно лечение не само на катаракта и глаукома, но и за хирургично лечение при отлепване на ретината, диабетна ретинопатия и нейните усложнения, травми на задния очен сегмент със и без вътреочни чужди тела. Специализираната Очна Болница „Пентаграм” има договор за работа и с НЗОК.

СОБАЛ "Пентаграм" Разполага с единствения на Балканския полуостров фемтосекунден лазер "ViCTUS"  за поперативно лечение на катаракта. Същия лазер се използва при хурургия на роговицата за кератопластика или в рефрактивната хирургия за подготовка на Флепа. Разполага и със EXIMER Laser на фирамата Zeiss за лазерна корекция на късогледство , далекогледство и астигматизъм. Освен това разполагаме и с модерен ехокардиограф ESAOTO и Holter  за предоперативна кардиологична консултация на нащите пациенти, както и за проследяване на хронично болни с кардиологични проблеми.

ПРЕЗЕНТАЦИЯПрофесионална биография
- Дипломира се като лекар през 1987г. в Медицинска Академия, гр. София
- Специалист по очни болести от 1990г.
- Две години работи като научен сътрудник в УМБАЛ „Царица Йоанна”, София.
- От 1992 г. e асистент към Катедрата по офталмология в УМБАЛ „Александровска”, в Kлиниката по Очни травми и витреоретинална хирургия.
- От 1999 г. е главен асистент в същата катедра.
- В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало, ръководи Отделението по офталмология.
- От 01.05.2012г. ръководи Специализирана Очна Болница и Мед. Център "Пентаграм".

Специализирал е в:

-Moorfields Eye Hospital, London, UK;
-Klinik fuer Augenheilkunde, Universitaetsklinikum Regensburg, Germany;
-Chibanishi-General Hospital, Kanegasaku Matsudo city, Japan.

Член е на:

-ESCRS -European Society of Cataract and Refractive Surgeons
-AAO – American Academy of Ophthalmology
-EVRS – European VitreoRetinal Society

Носител на награда на името на д-р Дъбов за най-добър млад офталмолог на 1999г. Лекарската му практика на специалист обхваща пълния спектър диагностика и лечение на очните заболявания.

Ежедневната му работа на офталмохирург включва оперативно лечение на катаракта, глаукома, отлепване на ретината, очни травми, диабетна ретинопатия, заболявания на макулата, както и трансплантации на роговица /кератопластика/, рефрактивна лазерна хирургия и детска офталмолохирургия.

Неговото хоби е да оперира. Малкото свободно време е за семейството и приятелите. Има дъщеря и син. Обича както да слуша музика, така и да танцува; както да работи в градината, така и да се излежава на морския бряг; както историята, така и модерните технологии.Има удивителна памет за здравословните проблеми на многото си пациенти. Прави около 2000 операции годишно. Пословичен е с добрата организация на работа в отделението по Отделението по офталмология, което оглавяваше, в Токуда Болница София, а сега също и на новото си място – в СОБАЛ “Пентаграм”, които също оглавява. Умее да създава и ръководи екип. Пациентите го наричат “Вълшебникът”. Има слава освен на водещ и на най-бързия офталмохирург в страната.

Роден е на 12.11.1961 г. в Ботевград. Зодия Скорпион. От 2013 година има изградена Специализирана Очна Болница – “Пентаграм”, болницата работи по всички клинични пътеки в областта на офталмологията. СОБАЛ “Пентаграм” работи по договор с НЗОК и е снабдена с най-новия ексимерен лазер за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм Mel-90 на фирмата Zeiss.

УСЛУГИ


 • Катаракта (перде на окото)
   - Единственият изход е катарактата да бъде отстранена и на нейно място да бъде поставена изкуствена леща. Единственият път, по който може да се извърши това и така да се предотврати загубата на зрението, е оперативният път.
 • Глаукома - Глаукомата е тежко заболяване. Една от най-честите причини за слепота. Глаукомата е група от дегенеративни заболявания, обединени от един общ признак – прогресивно и типично увреждане на зрителния нерв и зрителното поле.
 • Рефрактивна хирургия - Понятието рефрактивната хирургия включва няколко различни и прецизни микрохирургически операции, благодарение на които ще се избавите от късогледството, астигматизима и далекогледството.
 • Заболявания на Ретината - отлепване на ретина и хирургично и лазерно лечение на диабетна ретинопатия.
 • CVS (computer visual syndrome) - Симптомите на Компютърен визуален синдром са Зачервяване и умора в очите, Двойно или замъглено зрение, Главоболие, Трудно фокусиране, Болка в тила и раменете
 • Кератопластика - Най-честите причини за корнеална трансплантация (при проблеми с роговицата) са Травма на окото, Очни инфекции, Кератоконус
 • Макула - тази част от ретината, на която дължим централното си зрение. Най-често срещаните проблеми при тази част от окото са Мacular hole (малка дупчица в макулата); Age-related Macular Degeneration (AMD – Макулна дегенерация); Macular pucker

ЕКИП

Д-р Цветков хирургия на предения очен сегмент
Д-р Бозева - диагностика и лазери
Д-р Цв. Иванова - диагностика лазери и cross linking
Д-р Трайковски - хирургия на предния очен сегмент, рефрактивна хирургия
Д-р Мерал Мемиш - специалист офталмолог
Д-р Елена Талацка
Д-р Ралица Кермедчиева

МЦ "Пентаграм 2012" с разкрити следните специалности:

 • Акушерство и Гинекология;
 • Кардиология ;
 • Клинична лаборатория.

с  ЕКИП:

Д-р Констанца Тошева - АГ диагностика, фетална морфология, 3D-ehograf Д-р Е. Цандева- диагностика, гинекология, ехограф   Д-р В. Гайкич - кардиологични консултации
Д-р Маринова - клинична лаборатория
Д-р Димитрина Дряновска – кардиология, ехокардиография и холтер мониториране
д-р Димитър Цачев –кардиология

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.