Доц. Васил Гегусков д.м. - Кардиохирург София

5553
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Доц. Васил Гегусков, д.м.  - специалист кардиохирург в София

Началник Клиника по кардиохирургия към МБАЛ Света Анна.

Доц. Гегусков, д.м, извършва спешна и планова хирургия, хирургия на аорта, хирургия на митрална клапа, хирургия на аортна клапа, хирургия на трикуспидална клапа и възходяща аорта.


ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ

1993-1999 Следва хуманна медицина (магистър-лекар) в Медицински Университет гр. Бохум, Германия
2000 Начало на специализация по кардиохирургия в Медицински център за сърдечни заболявания ”Texas Heart Institute”, гр. Хюстън, САЩ (Директор: Проф. д-р Д. Кули)
2000–2002 Специализация по кардиохирургия в Университетска клиника по сърдечна и гръдна хирургия „Bergmannsheil”, гр. Бохум, Германия (Директор: Проф. д-р А. Ласковиц)
2002–2004 Специализация по кардиохирургия в Университетска клиника по сърдечна и съдова хирургия „Inselspital”, гр. Берн, Швейцария (Директор: Проф. д-р Т. Карел)
2004–2009 Кардиохирург-специалист в Университетска клиника по сърдечна хирургия, гр. Хайделберг, Германия (Директор: Проф. д-р З. Хагл / Проф. д-р М. Карк)
2009 Зам.началник клиника по кардиохирургия при УМБАЛ „Света Анна”, гр. София, България (Началник: Доцент. д-р В. Данов, д.м.)
2017 Началник на Клиника по кардиохирургия при УМБАЛ "Св. Анна"-София АД
 
Научни степени и звания

2004 Защита на Докторска дисертация на тема „Перикардни биопротези на фирма Sorin – „stentless“ аортни клапи с отлична хемодинамична характеристика” (звание „Доктор по медицина”)
2008 Сертификат за преподаване във ВУЗ, Университет Хайделберг, гр. Хайделберг, Германия
2004–2009 Ръководител на програма Heidelberger Curriculum Medicinale за обучение на студенти и млади специалисти по кардиохирургия, гр. Хайделберг, Германия

Членства
 
2000 Член в Cardiothoracic Surgery Network
2004 Член на Германската Асоциация по сърдечно-съдова и гръдна хирургия
2005 Член на Европейската Асоциация по сърдечно-съдова и гръдна хирургия
2009 Член на Българската Асоциация по сърдечно-съдова и гръдна хирургия
 
Квалификационни курсове и семинари
 
2007 Курс по съвременни техники за хирургия на възходяща аорта и аортна дъга,
гр. Болоня, Италия
2008 Курс за минимално-инвазивна хирургия на аортна клапа
гр. Брюксел, Белгия
2009 Курс за хирургия на проводни нарушения на сърцето
гр. Брюксел, Белгия
2010 Курс по минимално-инвазивна хирургия на митрална клапа
SANA Сърдечен център, гр. Щутгарт, Германия
2011 Курс по минимално-инвазивна клапна хирургия
Академия Ескулап, гр. Тутлинген, Германия
 
ВИСОКОСПЕЦИАЛИЗИРАНИ ДЕЙНОСТИ
  • Спешна и планова хирургия на гръдна аорта /аневризма, дисекация, вродени малформации/
  • Съхраняване на собствената митрална клапа и възстановяване на функцията й
  • Минимално инвазивни операции на аортна клапа и възходяща аорта
  • Минимално инвазивни операции на митрална и трикуспидална клапи

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.