Д-р Боримир Фурнаджиев - УНГ гр. София

40963
ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Д-р Боримир Фурнаджиев е специлиаст по УНГ, Отоневролог. Практикува в град София.
Основателят на Медицински кабинети "Ирис", д-р Фурнаджиев е известен специалист в областта на УНГ Болестите и Отоневролог с над 30 години лекарска практика.
Бил е асистент в Клиниката по Отоневрология на Медицинска Академия под ръководството на „бащата” на българската Отоневрология проф. Ат. Кехайов.
Бил е асистент в Института по УНГ Болести на ИСУЛ-София. Работил е няколко години в американска болница в Тел Авив, Израел.
Има над 100 медицински публикации в различни издания у нас , Израел, Франция, Гърция, САЩ, Канада. Има второ висше образование от УНСС, София „Дипломиран мениджър в здравеопазването”, което му позволява няколко години да бъде управител на болница и главен експерт в областта на здравеопазването.
Завършил е курс по Психоанализа и работа с тъй наречените -„гранични състояния”, „ паник атака”„немотивирани страхови състояния” и „колективна психотерапия” в Рамат Ган, Израел. Води здравна седмична колона във в. "Новинар".
Медицински кабинети “Ирис”са специализирани кабинети по Уши-Нос-Гърло Отоневрология, Белодробни болести, Психоанализа, Физиолечение с йонофореза, Билколечение.
В областта на билколечението се ползва опита и оригиналните рецепти на известният в близкото минало проф. Фурнаджиев интернист, фармаколог-фитотерапевт.
Лечебната дейност е с насоченост към контингента пациенти в средната и третата възраст, които са подложени най-много на ежедневния стрес .
Отоневрологията е междинна специалност между УНГ Болести и Неврологията.
Отоневрологията като клинична специалност се занимава с диагностиката и лечението на следните по важни симптоми:
- намален слух
- шум в ушите или главата, с различна сила и херцова честота
- процеси на вестибуларния апарат, като; залитане в една или във всички посоки, нестабилна походка, чувство за потъване в право или легнало положение на тялото
- промяна на вкуса и обонянието
- страхови състояния
- описаните като Мениерова болест и морска болест
- обемни процеси в мозъка и други състояния
- често и безпричинно главоболие
Тези и други симптоми оформят различните отоневрологични диагнози.
Изследванията в отоневрологичните кабинети се извършват с помощта на разнообразна апаратура:
- аудиометрично изследване на слуховият апарат на пациента
- изследване на вестибуларният апарат с въртящ стол или калорична проба
- изследване на вкусовите и обонятелни сетивни органи.
- различни неврологични изследвания.
При едно често главоболие, придружено с дори дискретно залитане, чувство за потъване или шум в ушите или едното ухо, е необходимо консултация с отоневролог. Цялостният преглед на пациент с подобни оплаквания продължава не по малко от 30-40 минути с оглед изясняване на статуса. При необходимост се назначават и изследвания, не рядко, скенер и магнитен резонанс с оглед добрата диагностика.
Много жени в критична възраст страдат от подобни симптоми и освен с ендокринолог, акушер-гинеколог, често е необходима и консултация с отоневролог. Тъй като често органите, обект на изследване са от УНГ областта а симптомите – неврологични е необходимо лекарят да е запознат отлично и с двете клинични специалности.
УНГ Болестите продължават да са актуални в съвременната медицина по причина, че над 90% от инфекцийте в организма проникват през носа и устата.
В последните години , много алергични състояния усложниха на пръв поглед ”лесно” лечимите, ангини, фарингити и ларингити.
Често се налага рентгенови, клинични и бактериологични изследвания, за поставяне на правилната диагноза.
В нашите кабинети се поставя диагноза и се лекуват следните по-често срещани състояния:
- болки в гърлото, хрема, болки при преглъщане, загуба на гласа, алергични състояния на горните дихателни пътища, с нарушено дишане, болки в ушите.
- видеозонната диагностика със „Синузон” позволява точната диагностика и установяване на състоянието на синусните кухини.
- изследване на слуха с аудиометър
- тимпанометрия за диагностика на заболявания на ушите при възрастни и деца със съвременна апаратура
В кабинетите се прилага и физиотерапия - ултразвук и йонофореза с цел ускорен оздравителен процес на УНГ органите.
Преподавател по Фонологиая в НМА "Панчо Владигеров" (Консерваторията) и външен преподавател в театрален колеж "Любен Гройс". Неговата моногрофия по "Фонология" служи за учебник в НМА.
Като хоби е музикант, основател на " Рок група Осем" и има издадени 10 албума.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.